Verouderde nieuwe tapis eiken, tropisch hout visgraat, hongaarsepunt,... vloeren

  • event28-01-2019
  • schedule13:00
  • personSteffan
  • timer2 minuten

Verouderde tapis vloeren gelegd in verschillende motieven zoals visgraat en hongaarsepunt.

De meeste panden in Nederland zijn ouder dan 80 jaar. Wil men een nieuwe houten vloer in een dergelijk pand leggen, dan moet dat passen bij het pand. Is het een chique woning, dan heeft er vaak een motief vloer gelegen.

Dergelijke vloeren zijn na 80 jaar gebruik natuurlijk ingelopen, oud geworden. De nieuw te plaatsen houten vloer behoort dan ook een dergelijke oude uitstraling te hebben. De figuurvloeren of motiefvloeren werden vaak in tapis gelegd. De nieuw te leggen tapis dient daarvoor verouderd te worden. Dit is mogelijk.
Wij hebben verouderings apparatuur in de werkplaats staan waarmee wij de tapis stroken verouderen. Een speciale trommel wordt daar met name voor gebruikt. Daarnaast kan de vloer gerookt worden om de oude look nog meer te bevorderen.

Het plaatsen van verouderde tapis vloeren dient op een strakke ondergrond plaats te vinden. Het is namelijk niet mogelijk de tapis vloer na het monteren te schuren. De nageltjes waarmee de tapis vast in de lijm gelegd worden blijven ook in het zicht. Gelukkig zijn de nageltjes tegenwoordig dun en zijn ze mooi onder het oppervlakte van het hout te schieten zodat ze nog minder opvallen.

Deze verouderde eiken tapis vloer wordt gelegd in Hongaarse punt motief met ladder motief. Het pand is een pand uit het einde van de 19 eeuw en het is een statig landhuis/villa. Daarom past een verouderde tapis vloer zo goed.

Verouderde eiken tapis hongaarsepunt met ladder motief Bussum Holtz Vloeren
 

 

De verouderde tapis is ook gerookt waardoor hij minder nieuw oogt. Het pand is waarin de tapis vloer komt is volledig verbouwd. Modern wordt gecombineer met oud. Verouderde gerookte eiken tapis hongaarsepunt met ladder motief Bussum Holtz Vloeren
 

 

 

Eiken tapis hongaarse punt met laddermotief. De tapisstroken zijn getrommeld en gerookt waardoor de vloer oud lijkt.

Verouderde eiken tapis hongaarsepunt ladder motief Bussum Holtz Vloeren
 

 

 

Verouderde eiken visgraat tapis stroken worden gemonteerd in Haren aan de Rijksstraatweg. Het betreft een villa uit eind 19 eeuw. Het is een statig pand met een hele mooie bibliotheek. Daar hoort dus een visgraat vloer in.

Verouderde eiken tapis visgraat motief Haren Groningen Holtz Vloeren
 

 

In Haren hebben wij deze eiken visgraat tapis vloer gelegd die verouderd is. De strookjes zijn door ons getrommeld. De vloer is met naturel witte rubio monocoat olie afgewerkt.

Verouderde eiken tapis visgraat naturel wit monocoat Haren Holtz Vloeren
 

 

Verouderde eiken tapis vloer afgewerkt met naturel wit olie. De vloer is door ons gelegd in Noordlaren, Drenthe in een boerderijtje.

Verouderde eiken visgraat tapis naturel wit geolied gelegd Noordlaren Drenthe