Informatie

Onderhoud

Het spreekt vanzelf dat u uw mooie houten vloer duurzaam op kleur en in een topconditie wilt houden. Dat vergt onderhoud. Zo is een goede beschermlaag nodig tegen slijtage, indringen van vuil en vloeistoffen (koffievlekken), en voor kleurbehoud.

U kunt zelf het onderhoud prima uitvoeren.

Onderhoudscontract houten vloeren, parket, tapis afgewerkt met Olie, Was of Lak, vraag Holtzvloeren!
Met Holtz-Onderhoud bent u zeker van een duurzaam mooie vloer in uw woonkamer en /of andere gebruiksruimtes-leefruimtes.

Neem contact op!


Het (dagelijks)onderhoud van een houten vloer

 

Onderhoud is behoud

Wat belangrijk is voor het behoud van de vloer is onderhoud.
Dit moet u zelf doen of laten uitvoeren. Het onderhoud voorkomt dat je door de olie laag loopt en het hout gaat verkleuren. Het onderhoud is niet moeilijk en voert u het uit, dan kunt u heel lang doen met de olie laag. Als de vloer goed in de olie zit, dan is de vloer heel goed beschermt tegen invloeden van buitenaf. Olie en agressieve middelen kunnen wel doordringen net zoals vloeistoffen die te lang op het hout liggen. Als er iets op valt, even met een doekje opnemen en uitwrijven en klaar is kees. Het is handig om een katoenen doek in de kamer te hebben. Dan is het helemaal een kleine moeite. Dat voorkomt dat het vuil in kan trekken.

Een geoliede vloer heeft een hele goede bescherming tegen het gebruik. Sommige dingen echter moet u wel rekening mee houden. Leest u alstublieft voor gebruik even de onderhoudstips. Vraag ons ook even als de vloer wordt afgeleverd hoe de vloer moet worden onderhouden. Het is beter problemen te voorkomen dan ze te moeten herstellen.

Hardwaxolie behandelde vloer:

Algemeen onderhoud houten vloeren

Een met hardwaxolie van ons huismerk, (er zijn ook andere waar hele andere protocollen voor gelden) behandelde vloer dient u te onderhouden met onderhoudsolie. Onderhoudsolie is verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, naturel wit en naturel.
Afhankelijk van de kleurafwerking van uw vloer, kiest u een onderhoudsolie. Onderhoudsolie is verkrijgbaar bij ons. (let op: na gebruik minimaal 2 weken niet dweilen, en geen water op de vloer morsen, zie onder).
Onderhoudsolie wordt preventief gebruikt. Als de vloer doffe plekken begint te vertonen, dan is dit een teken dat er onderhoudsolie opgebracht dient te worden. Beter is dat u veel belopen plekken 2 tot 4 keer per jaar even in de onderhoudsolie zet. De onderhoudsolie dient ter aanvulling van de versleten hardwaxolie laag.
Voor gelakte vloeren geldt een ander onderhoudsadvies. Vraagt u dit even aan ons, of mail.

Het aanbrengen van onderhoudsolie:

Voor gebruik goed roeren/schudden en lees altijd de gebruiksaanwijzing. Maak de vloer eerst stofvrij. Onderhoudsolie is het makkelijkst aan te brengen met een plantenspuit (of oude Glassex flacon), waarna u het direct met een droge doek uitwrijft. Als u het op deze manier aanbrengt, zal het zeer dun op de planken komen, waardoor het snel droog is (4 tot 12 uur) en waardoor er praktisch geen kleurverschillen waarneembaar zijn. Ook kunt u de onderhoudsolie aanbrengen met een niet pluizende doek, zoals voorgeschreven op het blik. Onderhoudsolie nooit gebruiken nadat de vloer net gelegd is, tenzij door ons geadviseerd. Altijd circa 3 tot 4 weken later voor het eerst, daarbij is belangrijk dat de basis olie goed is uitgehard. Dit duurt normaal gesproken 2 tot 3 weken, maar het kan ook 2 tot 3 maanden duren afhankelijk van de te vochtige omstandigheden. Niet aanbrengen op een vochtige ondergrond, het liefst wel op een schone! Bij het schoonmaken passende middelen gebruiken die door ons zijn meegeleverd. Na het schoonmaken moet het residu van het schoonmaakmiddel verwijderen met schoonwater. Het residu is vettig en doet de onderhoudsolie afstoten! Is de vloer heel vies, dan kan een speciale intensief reiniger worden gebruikt. Geen andere schoonmaakmiddelen gebruiken!

Hoe vaak moet u de onderhoudsolie aanbrengen:

Om uw vloer goed te onderhouden moet u de (eiken) houten vloer gemiddeld 1 tot 4 x per jaar (preventief) behandelen met onderhoudsolie. Dit wil zeggen: de veel belopen plekken en de plekken die dof aandoen. Op sommige plekken moet dit misschien vaker dan 1 tot 4 x per jaar, bijvoorbeeld in de keuken heb je meer slijtage.
Sommige kant en klaar vloeren dienen nadat ze gelegd zijn door de klant nog 1, 2 à 3 keer in de onderhoudsolie gezet te worden. Dit dient om de vloer echt volledig te verzadigen met de Hardwaxolie. Hij is goed geolied als de vloer iets glimt.

Nadat dit gebeurd is kunt u de vloer normaal onderhouden zoals op deze pagina is weergegeven. Vraag altijd ons of de vloer nog in de onderhoudsolie gezet dient te worden nadat hij is gelegd als u twijfelt!

Het dweilen, schoonmaken van een vloer:

Nadat de vloer gelegd is moet u voorkomen dat er water of andere vloeibare stoffen op de vloer komen. Water of andere vloeistoffen op de vloer geeft direct vlekken! De vloer moet namelijk nog uitharden. Dit duurt minimaal 2 weken, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid en luchtventilatie. Kan dus ook 3 of meer weken duren.
Nadat een vloer behandeld is met hardwaxolie of onderhoudsolie mag u minimaal 2 weken niet dweilen. Zowel een onbehandelde vloer als een kant en klare vloer mogen na het leggen minimaal 2 weken niet gedweild worden. Probeer altijd even ergens in een hoek of de hardwaxolie goed is uitgehard voordat u gaat dweilen. De hardwaxolie is nog niet goed droog als er na het opbrengen van water, er kringen en/of witte stipjes achterblijven. Water moet parelen op vloer!
Als u de vloer wilt dweilen, adviseren wij vloercleaner in het dweilwater. Vloercleaner voedt de planken en zorgt voor een natuurlijk mooie glans. Bij gebruik andere middelen vervalt de garantie.
Hoe meer u dweilt, hoe meer u de vloer moet voeden met onderhoudsolie. Bij iedere dweilbeurt slijt de hardwaxolie laag een heel klein beetje. Dit geldt voor de meeste olien. Er zijn ook olien die juist gedweild moeten worden of om een klein waslaag je op de vloer te brengen die bescherming geeft. Wij zullen u aangeven welke olie op uw vloer is aangebracth.

U kunt de vloer ook schoonmaken met staalwol 00. De vloer is ook volledig schoon te houden met deze staalwol. De slijtage van de hardwaxolie laag is minder. De staalwol 00 kan ook goed gebruikt worden om vlekken te verwijderen. Zorg er in ieder geval voor dat u niet te hard wrijft. Gebruik tijdens het wrijven een klein beetje onderhouds olie. Wrijf altijd met de hout nerf mee! In plaats van het gebruik van de staalwol 00 kunt u voor het verwijderen van vlekken ook de achterkant van een schuursponsje gebruiken in combinatie met een klein beetje onderhoudsolie.

Dweil altijd met een klamvochtige dweil en zeker niet te nat. Beperk het dweilen tot max. 1 keer per week. Te veel dweilen geeft extra slijtage van de hardwaxolie. U hoeft de vloer niet te dweilen. Het is niet essentieel voor het behoud van uw vloer, behalve bij olien die juist wel gedweild moeten worden. Sommige klanten vegen en stofzuigen de vloer alleen in combinatie met 1 tot 4 x p/j behandelen met onderhoudsolie. Dit werkt ook prima!

Onderhoud van uw vloer is vanzelfsprekend van essentieel belang voor het behoud van uw vloer. Onderstaand algemeen advies geldt voor het dagelijks onderhoud van uw vloer. Om uw vloer in goede staat te houden, dienen onderstaande punten altijd in acht te worden genomen.

-Zorg bij inloop van buiten, dus bij de deuren, altijd voor een goede mat, die ervoor zorgt dat vuil en vocht zoveel mogelijk opgenomen wordt. Wij verkopen zowel kokosmatten als schoonloopmatten.
-U dient meubilair, zoals stoelen en kasten altijd van viltdopjes/strips te voorzien om krassen en beschadigingen te voorkomen. Wij verkopen Viltglijders in diverse maten.
-Plaats geen plantenbakken met gaten op de vloer! Ook geen metalen objecten. Ook geen stenen objecten. Deze kunnen allemaal kringen veroorzaken.
-Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder daarom zand en vuil direct met een stofzuiger of stofwisser.
-Geen dichte kleden plaatsen, het water hoopt zich op en dan krijg je verkleuring.
-Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking en controleer de houdbaarheidsdatum van de onderhoudsproducten.
-Onderhoudsolie altijd goed doorroeren en vloercleaner altijd goed schudden voor gebruik.
-Voordat de vloer onderhouden wordt, dient de vloer altijd eerst stofvrij gemaakt te worden. Dit kunt u doen met de stofzuiger en/of stofwisser.
-Buiten het normale onderhoud van uw vloer is het ook erg belangrijk dat u de relatieve luchtvochtheid (tussen 50-65% houden), in de ruimte waarin de vloer ligt, regelmatig controleert. De luchtvochtigheid kunt u controleren met behulp van een hygrometer, verkrijgbaar bij ons. (U heeft geen garantie op de vloer indien luchtvochtigheid niet in orde is. Er kunnen krimpnaden, scheuren ontstaan en de vloer kan hol of bol komen te staan.)
-Plaats de eerste vier maanden geen vloerkleden i.v.m. verkleuren van uw vloer. Na 4 tot 6 maanden is de vloer op kleur.
-Uw parket/houten/laminaat vloer is een gebruiksvoorwerp. Accepteer dat er na verloop van tijd ‘leefsporen’ in de vloer ontstaan. Het is een bewijs dat er in uw huis geleefd wordt.
-Smeer niet zomaar een olie over uw geoliede vloer zonder dat u weet of de olie hetzelfde is als de olie die er al op zit. Sommige olien kunnen niet over elkaar heen. Dan treedt er schijnhechting op en dat is een groot probleem.

Vraag bij twijfel een specialist, voordat u zelf gaat experimenteren.

Naast onderhoud van houten vloeren verzorgt Holtz o.a. de volgende werkzaamheden;
-leggen/monteren van houten vloeren en laminaat,
-reparaties na waterschade en andere schade,
-het schuren en de afwerking van verweerde houten vloeren (renovatie),
-uitbreiding van bestaande vloeren (aanhelen) enz.

Holtz vloeren ook voor project houten vloer onderhoud! Project vloer onderhoud heeft een andere prijsopbouw! vraag Holtzvloeren voor meer informatie en een offerte!

Onderhoud uitbesteden

Holtz Vloeren kan het onderhoud van houten vloeren geheel of gedeeltelijk voor u verzorgen, al naar gelang u wenst. Dat kan op contractbasis en op afspraak. Onze specialisten kunnen alle houten vloeren onderhouden, ongeacht de houtsoort en de afwerking die op de vloer is aangebracht (hardwaxolie-, olie-, was-, of lak, willekeurig welk merk). In het onderstaand overzicht vindt u een toelichting op de verschillende onderhoudswerkzaamheden waarvoor u Holtz kunt inschakelen. Per soort vloerafwerking, hardwax(olie), lak, was en diverse andere afwerkingen, wordt kort uitgelegd hoe deze te onderhouden en hoe u dit kunt uitbesteden aan Holtz. Ook de tarieven zijn vermeld. De volgende onderhoudsmogelijkheden worden besproken;
a. Onderhoud op vloeren met hardwaxolie of olie afwerking
b. Onderhoud op gelakte vloeren
c. Onderhoud op was vloeren
d. Onderhoud op vloeren met diverse afwerkingen
e. Onderhoud laminaat vloeren

a. Onderhoud op vloeren met hardwaxolie of olie afwerking
Indien uw vloer is afgewerkt met hardwaxolie of olie dan is het verstandig om de vloer gemiddeld 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven met een speciale onderhoudsolie. Holtz kan dit voor u doen op contractbasis en op afspraak. Eén keer in de 5 tot 10 jaar heeft uw vloer een intensieve onderhoudsbeurt nodig. Dit kan eveneens op contractbasis worden uitgevoerd en op afspraak. Bij een intensieve onderhoudsbeurt wordt masterolie aangebracht. Het onderhoud van een vloer met hardwaxolie is vergelijkbaar met een vloer met olie afwerking.

Uitleg hardwaxolie, olie, masterolie en onderhoudsolie
Hardwaxolie of olie is een afwerklaag die uw hout beschermt tegen gebruik, vuil en vloeistoffen. Het is een slijtlaag. De hardwaxolie of olie kan aangebracht zijn in de fabriek of bij u thuis. Deze eerste lagen (bij enkele producten is 1 laag voldoende) worden met de onverdunde hardwaxolie of olie aangebracht. Deze oliën worden ook wel masterolie of genoemd. Het onderhoud gebeurt normaal gesproken met verdunde masterolie. Deze olie noemen wij onderhoudsolie. Een enkele keer wordt de vloer toch met masterolie behandeld. Dit gebeurt als er een intensieve onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Onderhoudservice op contractbasis.

U kunt met Holtz het onderhoudscontract Basis of Compleet afsluiten.

Onderhoudscontract Basis
Door gebruik slijt de afwerking lichtjes. Dit slijten moet bijgewerkt worden met onderhoudsolie. Gemiddeld is het 1 keer per jaar nodig om de vloer met onderhoudsolie te behandelen op de plekken waar hij het meest wordt gebruikt (keuken vaker want de meest belopen plek in huis). Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt onderhoudsolie’ Het kan zijn dat de hardwaxolie of olie afwerking van de vloer door bijzondere omstandigheden of door het te weinig onderhouden met onderhoudsolie zodanig is verweerd dat een onderhoudsbeurt met onderhoudsolie niet voldoende blijkt te zijn. De vloer heeft dan een intensieve onderhoudsbeurt nodig. Bij deze onderhoudsbeurt wordt de vloer lichtjes opgeruwd en wordt er masterolie aangebracht. Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt masterolie’. De twee bovengenoemde onderhoudsbeurten te samen vormen het onderhoudsprogramma dat u door Holtz kunt laten uitvoeren. In het onderhoudscontract Basis bepaalt u mede op advies van onze onderhoudspecialisten wanneer u Holtz een onderhoudsbeurt wilt laten uitvoeren. We gaan bij dit onderhoudscontract Basis als volgt te werk. Holtz belt of mailt u één keer per jaar met de vraag of u de vloer door Holtz wilt laten onderhouden. Weet u niet of het wel of niet nodig is en welke onderhoudsbeurt nodig is, dan kunt u Holtz vragen om advies. Uiteraard kunt u ook bellen/mailen om te vragen of wij een onderhoudsbeurt willen uitvoeren. De bal ligt in dit onderhoudscontract bij u. Het grootste gedeelte van uw onderhoudszorg kunt u gemakkelijk uit handen geven.


Onderhoudscontract Compleet
Als u het onderhoudscontract Compleet neemt dan verzorgt Holtz het gehele onderhoud van uw vloer (op de schoonmaakbeurten na). Holtz maakt dan een onderhoudsplanning voor uw vloer. Is er een onderhoudsbeurt onderhoudsolie of een onderhoudsbeurt masterolie nodig, dan neemt Holtz contact met u op om de beurt te in te plannen. Natuurlijk is het van belang dat u Holtz op de hoogte brengt van omstandigheden die niet te voorzien waren bij het opmaken van het onderhoudsschema. Zo kan de vloer verkeerd zijn schoongemaakt en dan is het raadzaam dat u dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan Holtz. Algemene opmerkingen onderhoudscontracten De beide contracten zijn flexibel. Wil de klant zelf een gedeelte van het onderhoud uitvoeren, dan is dat prima mogelijk binnen beide contracten. Bij het onderhoudscontract Compleet is vooraf overleg wenselijk over het onderhoud dat u zelf gaat uitvoeren omdat Holtz u in feite het complete onderhoud uit handen neemt en daar ook verantwoording voor draagt. Er zijn geen contractkosten en abonnementskosten. Het afgesloten contract is direct opzegbaar zonder opzegkosten, wij bevestigen de opzegging. Er wordt per onderhoudsbeurt gefactureerd.

Tarieven Onderhoudsbeurt Onderhoudsolie
De vloer heeft lichte gebruikssporen, de basisafwerking is nog grotendeels in orde en wordt behandeld met onderhoudsolie:
25 m2 vloer of minder € 375,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
25 m2 tot 50m2 € 400,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
50 m2 tot 100m2 € 425,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 425,- incl. btw.

Tarieven Onderhoudsbeurt Masterolie
De vloerafwerking is dusdanig afgesleten dat een intensieve onderhoudsbeurt nodig is. De vloer wordt opgeruwd en de masterolie (basisolie) wordt aangebracht.
25 m2 vloer of minder € 450,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
25 m2 tot 50m2 € 475,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
50 m2 tot 100m2 € 500,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 500,- incl. btw.

Korting
Heeft u een houten vloer bij Holtz vloeren gekocht en een onderhoudscontract Basis of Compleet afgesloten, dan krijgt u op iedere onderhoudsbeurt 10% korting!
NB.De prijzen zijn op basis van uitvoering op werkdagen. Er geldt een toeslag van € 8,50 (incl. BTW per m2) voor uitvoering in het weekend of in de avond/nacht. Prijzen zijn onder voorbehoud van inmeting. Het verplaatsen van de meubels moet in principe door de klant zelf worden geregeld, tenzij anders in overleg.

Bel of mail Holtz voor meer informatie maar u bent ook altijd welkom in onze showroom.

Voordelen onderhoudscontract Basis
- U bent u er zeker van dat het meest noodzakelijke onderhoud niet wordt vergeten. Holtz neemt in ieder geval één keer per jaar contact met u op om het onderhoud van uw vloer te bespreken.
-Na bezoek van de onderhoudspecialist van Holtz is de vloer weer prima beschermd. Holtz neemt een groot gedeelte van uw onderhoudszorg over.
-Uw vloer wordt professioneel onderhouden.
-Regelmatig onderhoud is op de lange termijn voordelig en u heeft altijd een mooie vloer die goed bestendig is tegen vuil en vloeistoffen

Voordelen onderhoudscontract Compleet
Buiten bovengenoemde voordelen van het onderhoudscontract Basis die het onderhoudscontract compleet ook heeft, heeft het onderhoudscontract Compleet een belangrijk extra voordeel. Met het afsluiten van een onderhoudscontract Compleet haalt u praktisch alle zorgen omtrent onderhoud van uw vloer uit handen.

Wilt u een onderhoudscontract Basis of Compleet afsluiten of informatie hierover ontvangen? Bel of mail Holtz Vloeren! Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom in Haren.

Onderhoudsbeurten onderhoudsolie en masterolie op afspraak
Bezitters van houten vloeren die (nog) geen onderhoudscontract Basis of Compleet hebben afgesloten, kunnen Holtz vloeren inschakelen voor onderhoud op (éénmalig) afspraak. Er zijn twee soorten onderhoudsbeurten: onderhoudsolie op afspraak en masterolie op afspraak.

Door gebruik slijt de afwerking lichtjes. Dit slijten moet bijgewerkt worden met onderhoudsolie. Gemiddeld is het 1 keer per jaar nodig om de vloer met onderhoudsolie te behandelen op de plekken waar hij het meest wordt gebruikt (in de keuken vaker want het is de meest belopen plek in huis). Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt onderhoudsolie op afspraak’ Het kan zijn dat de hardwaxolie of olie afwerking van de vloer door bijzondere omstandigheden of door het te weinig onderhouden met onderhoudsolie zodanig is verweerd dat een onderhoudsbeurt met onderhoudsolie niet voldoende blijkt te zijn. De vloer heeft dan een intensieve onderhoudsbeurt nodig. Bij deze onderhoudsbeurt wordt de vloer lichtjes opgeruwd en wordt er masterolie aangebracht. Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt masterolie op afspraak’. De twee bovengenoemde onderhoudsbeurten te samen vormen het onderhoudsprogramma dat u door Holtz kunt laten uitvoeren op afspraak.

Hoe maakt u een afspraak voor een Onderhoudsbeurt onderhoudsolie of masterolie op afspraak:
U kunt een afspraak maken voor onderhoud op de volgende manier:
U neemt contact op met Holtz en maakt een afspraak voor onderhoud-inspectie. Onze onderhoudspecialist kan bij deze inspectie een goede inschatting maken van het gebruik van de vloer en hoeveel onderhoud nodig is.
De onderhoudspecialist zal u adviseren over welke onderhoudsbeurt nodig is.

Tarieven onderhoudsbeurt onderhoudsolie op afspraak
De vloer heeft lichte gebruikssporen, de basisafwerking is nog grotendeels in orde en wordt behandeld met onderhoudsolie:
25 m2 vloer of minder € 375,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
25 m2 tot 50m2 € 400,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
50 m2 tot 100m2 € 525,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 525,- incl. btw.

Tarieven onderhoudsbeurt masterolie op afspraak
De vloerafwerking is dusdanig afgesleten dat een intensieve onderhoudsbeurt nodig is. De vloer wordt opgeruwd en de masterolie wordt aangebracht. 
25 m2 vloer of minder € 425,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
25 m2 tot 50m2 € 475,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
50 m2 tot 100m2 € 500,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 500,- incl. btw.

Korting
Heeft u een houten vloer bij Holtz vloeren gekocht en u laat Holtz een onderhoudsbeurt op afspraak uitvoeren, dan krijgt u op elke onderhoudsbeurt 10% korting!
NB.De prijzen zijn op basis van uitvoering op werkdagen. Er geldt een toeslag van €8,50 (incl.  BTW per m2) voor uitvoering in het weekend of in de avond/nacht. Prijzen zijn onder voorbehoud van inmeting. Het verplaatsen van de meubels moet in principe door de klant zelf worden geregeld, tenzij anders in overleg.

Bel of mail Holtz voor meer informatie, u bent uiteraard ook welkom in onze showroom.

b. Onderhoud lak afwerking
Wij adviseren bij lakvloeren Lak-onderhoudspolish zelf 2 tot 4 keer per jaar aan te brengen. Dit is door de klant goed zelf te doen, kost weinig moeite en tijd en u heeft er geen machines voor nodig. Wilt u dit toch door Holtz laten doen, dan gelden dezelfde prijzen als voor het aanbrengen van onderhoudsolie op een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie of olie.

c. Onderhoud op was vloeren
Heeft u een vloer met een wasafwerking dan dient regelmatig een onderhoudswas aangebracht te worden. Was is een bescherming die in vergelijking met lak of hardwaxolie sneller slijt en slechter tegen water kan. De frequentie waarmee een wasvloer moet worden onderhouden is afhankelijk van het materiaal waarmee de vloer is afgewerkt en het gebruik van de vloer. Gemiddeld moet toch zeker 1 keer per maand een wasvloer in de onderhoudswas gezet worden. De kosten voor het aanbrengen van een nieuwe onderhoudswas zijn vergelijkbaar met die van het aanbrengen van onderhoudsolie op een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie of olie. Vraag Holtz voor informatie over onderhoud op dergelijke vloeren.

d. Onderhoud vloeren met diverse afwerkingen
Afwerkingen zoals impregneer oliën en beitsen worden ook gebruikt op houten vloeren. Voor onderhoudsadvies op vloeren met deze afwerkingen kunt u contact opnemen met Holtz.

e. Onderhoud Laminaatvloer
Laminaat behoeft weliswaar geen onderhoud maar dient wel regelmatig met het juiste schoonmaakmiddel en op de juiste wijze te worden schoongemaakt. Kijk op onze website onder het kopje ‘voorwaarden’ voor meer informatie over schoonmaakmiddelen en tips.

Leggen/Reparatie/Aanheling/ Renovatie(schuren en oliën, lakken of in de was of een andere afwerking zetten)

U kunt Holtz Vloeren ook inschakelen voor het leggen van uw vloer, voor renovatie, reparatie of bij de uitbreiding (aanhelen) van uw houten vloer.
Tip; Overlegt met de legger voor aanvang van het leggen van de vloer over hoe de klus uitgevoerd moet worden! Let op afwerking, legrichting etc. Blijf bereikbaar voor en tijdens legklus voor Holtz en de legger!


Inmeting

De gegevens van de offerte worden aangepast aan de bevindingen bij de (eventuele) inmeting. Materiaalkosten en legkosten kunnen wijzigen na aanleiding van de inmeting. De offerte die gemaakt is voordat er ingemeten is, is daarom altijd indicatief. Inmeting wordt in overleg met de klant wel of niet gedaan. Indien de klant de gegevens voor de order doorgeeft is hij verantwoordelijk, indien er een inmeting wordt gedaan is Holtz verantwoordelijk (zie aanvulling leveringsvoorwaarden…, waarin uitzonderingssituaties worden genoemd). Indien vanaf de plattegrond van de klant wordt ingemeten gaan wij er vanuit dat de plattegrond klopt. Is Holtz verantwoordelijk, dan zal zij er alles aan doen om zsm de fout recht te zetten. In alle redelijkheid zal gezocht worden naar een passende oplossing.

Als u de vloer wilt laten monteren of onderhouden/repareren door Holtzvloeren, verzoeken wij u vriendelijk een parkeerplaats binnen een straal van 25 meter vrij te houden (dit geldt zeker voor de randstad en steden). Indien nodig vragen wij u om een parkeervergunning te regelen. De kosten worden door de klant betaald.

Hiergenoemde prijzen zijn richtprijzen exclusief BTW, exclusief aanpassingen en excl. evt verblijf- reiskosten en parkeerkosten. Mocht u een parkeervergunning kunnen regelen dan verzoeken wij u van te voren contact met ons op te nemen voor overleg.