close
FILTERS

Circulaire bouwmaterialen

Circulair bouwen en verbouwen is een duurzame vorm van bouwen en verbouwen,  waarbij zoveel mogelijk herbruikbare bouwmaterialen en gebruikte bouwmaterialen worden ingezet en zo min mogelijk eindige bronnen. De Nederlandse overheid wil in 2050 volledig circulair zijn door veilige en duurzame bouwmaterialen te gebruiken. 

Al 25 jaar is Holtz nieuwe en antieke houten vloeren bezig gebruikte houten vloeren te hergebruiken. Holtz is hier mee begonnen omdat gebruikte houten vloeren, mits goed bewerkt en goed gemonteerd, meer sfeer mee brengen dan nieuwe houten vloeren. In vele huizen staat een gebruikte vloer beter dan een nieuwe vloer. Wij vinden gebruikte vloeren gewoon heel mooi en vinden het uitermate vervelend dat die vaak weg gegooid worden bij een verbouwing bijvoorbeeld. Het materiaal is vaak nog goed, maar verdwijnt om verschillende redenen heel vaak toch in de vuilcontainer.

Holtz draagt haar steentje aan circulair bouwen dus al heel lang bij, al lang voordat het een trend werd.

Dagelijks zijn wij druk bezig met het demonteren en bewerken van gebruikte houten vloeren om deze weer herlegbaar aan te kunnen bieden. Holtz Houten Vloeren is helemaal ingericht op het verwerken van circulaire bouwmaterialen. Holtz koop zelf in, demonteert, bewerkt in de eigen werkplaats en monteert op verzoek bij de klant. Ook leveren wij veel aan wederverkopers.

2 producten
Meest verkocht arrow_drop_down