close
FILTERS

Circulaire bouwmaterialen

Circulair bouwen en verbouwen is een duurzame vorm van bouwen en verbouwen,  waarbij zoveel mogelijk herbruikbare Circulaire bouwmaterialen en gebruikte bouwmaterialen worden ingezet en zo min mogelijk eindige bronnen. De Nederlandse overheid wil in 2050 volledig circulair zijn door veilige en duurzame bouwmaterialen te gebruiken. 

Al 25 jaar is Holtz, gevestigd in Groningen, houten vloeren aan het hergebruiken. Holtz is hier mee begonnen omdat gebruikte houten vloeren, mits goed bewerkt en goed gemonteerd, meer sfeer mee brengen dan nieuwe houten vloeren. In vele huizen staat een gebruikte vloer beter dan een nieuwe vloer. Wij vinden gebruikte vloeren gewoon heel mooi en vinden het uitermate vervelend dat die vaak weg gegooid worden bij een verbouwing bijvoorbeeld. Het materiaal is vaak nog heel goed, maar verdwijnt om verschillende redenen heel vaak toch in de vuilcontainer.

Holtz draagt haar steentje aan circulair bouwen dus al heel lang bij, al lang voordat het een trend werd. Wij hebben een serieuze voorraad circulaire bouwmaterialen.

Dagelijks zijn wij druk bezig met het demonteren en bewerken van gebruikte houten vloeren om deze weer herlegbaar aan te kunnen bieden. Holtz Houten Vloeren is helemaal ingericht op het verwerken van circulaire bouwmaterialen. Holtz koop zelf in, demonteert, bewerkt in de eigen werkplaats en monteert op verzoek bij de klant. Ook leveren wij veel aan wederverkopers.

De meeste gebruikte vloeren verdwijnen helaas toch vaak op de stort. Dit omdat het voor professionele bedrijven, zoals het onze, niet uit kan een gebruikte vloer op te halen, klaar te maken en te verkopen. Daarom ook zijn wij voor al gespecialiseerd in de meer bijzondere houten vloeren die vanwege bijvoorbeeld de uitstraling uniek zijn en niet te vervangen zijn door nieuwe vloeren. U moet denken aan oude eiken visgraat vloeren bijvoorbeeld. De kleur van het hout en de patina die dergelijke vloeren vaak hebben zijn niet na te maken. Dergelijke vloeren hebben dus wel een meerwaarde en kunnen wel rendabel worden hergebruikt. Omdat op dit moment er meer gebruik gemaakt wordt van gebruikte bouwmaterialen wordt het steeds vaker rendabel voor Holtz om gebruikte vloeren toch te redden van de stort.

Op de pagina antieke oude vloeren staan voorbeelden van hergebruikte vloeren die wij in de loop van de tijd hebben geleverd en gelegd.

9 producten
Meest verkocht arrow_drop_down