Twinplank Multivloer Groningen

Bent u op zoek naar een houten vloer voor uw woning in Groningen, dan is de kans groot dat u een twinplank, ook wel multivloer genoemd, zoekt.

Dergelijke vloerplanken zijn opgebouwd uit lagen. De genoemde planken bestaan uit twee verschillende materialen, berken plex en eiken (meestal, maar kan ook jatoba, essen, merbau, ahorn etc. zijn). De planken zijn meestal rond de 2 tot 2,5 meter lang en 20 cm breed. De dikte is vaak rond de 16 mm. Rondom is een veer en groef geschaafd, zodat ze zwevend gelegd kunnen worden. Doordat ze in elkaar grijpen blijft de bovenkant altijd gelijk.

De twinplank en multivloer is een stabiele vloerplank. Daar bedoelen wij mee dat er relatief weinig krimp en uitzet potentie in zit. Nederland heeft een klimaat met extremen, dus het kan heel droog zijn, maar ook heel vochtig. Het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid doet de planken krimpen of uitzetten.

Omdat de multivloer en twinplank houten vloer dus relatief weinig werken, kan hij goed gebruikt worden voor uw vloer in Groningen.

Hierboven een foto van een twinplank, ook wel multivloer genoemd. Wij hebben de vloer in Spijk, in de provincie Groningen geleverd en gelegd.

De plank is 22 cm breed en heeft iets boven gemiddeld aantal noesten. De eiken vloer is gerookt en naturel geolied. Deze vloer gaat zeker meer dan 40 jaar mee en past prachtig in deze jaren dertig woning.