Informatie

Schoonmaken houten vloer

Schoonmaken van een Houten vloer, multiplank, parket vloer of laminaat/pvc. Hoe moet dat? 
Hoe kan ik het beste mijn Houten Vloer of Parket Vloer schoonmaken? Komt u er even niet uit? De vraag wordt Holtzvloeren dagelijks gesteld. Het antwoord op deze vraag hangt uiteraard af van de vloer die u heeft.

Neem contact op!


Wat voor houten vloer heeft u

Van welke houtsoort is de vloer gemaakt; van eiken, jatoba of beuken? Welke afwerking heeft de vloer; olie, was of lak? In welke staat van onderhoud verkeert de vloer; slecht, redelijk, goed? Wilt u hem weer fatsoenlijk maken of moet hij weer als nieuw worden!
Over het algemeen heeft u bij aanschaf van de vloer of bij overdracht van de vloer aan u bij verhuizing, uitleg gekregen over het schoonmaken van de houten vloer of parket vloer. Het probleem is vaak dat u de uitleg bent vergeten na verloop van tijd, of u heeft nooit uitleg gehad. U weet dus niet wat te doen.

Olie, lak

Over het algemeen kan een houten vloer of parket vloer schoongemaakt worden met (lauw) water, behalve een vloer die in de was staat. U mag sowieso nooit agressieve schoonmaakmiddelen en zepen gebruiken die niet zijn voorgeschreven. Sommige vloeren mogen in principe wel met water schoongemaakt worden, maar zijn inmiddels zo slecht onderhouden dat schoonmaken met water riskant kan zijn.

Met andere woorden twijfelt u over de manier van schoonmaken van uw vloer, dan moet u informatie inwinnen. Dit kan bij Holtzvloeren aan de Ulgersmaweg in Groningen. Holtzvloeren heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het leveren, leggen, onderhouden, repareren, renoveren en schoonmaken van houten vloeren en parket vloeren. Een houten- en parketvloer schoonmaken moet met beleid. Heeft u vragen over het schoonmaken van uw houtenvloer of parketvloer, aarzel niet! Vraag het Holtzvloeren. Wilt u dat wij uw vloer eens goed schoonmaken en opknappen vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan voor uw vloer in Groningen!

Onderhoudstips houten vloeren en Laminaat!

Olie

preventief: buiten schoonloop roosters, binnen droogloopmat, dagelijks zand verwijderen.
aktief: af en toe met een uitgewrongen dweil schoonmaken met een speciale zeep (Client-Z), een schoonmaakmiddel welke een beschermend laagje achterlaat. Eén tot vier keer naoliën per jaar met onderhoudsolie. De keuken is meest belopen plek vaak, daar mag wel tot 4 x per jaar onderhoudsolie worden aangebracht in het jaar. Op een plek waar je niet komt hoef je ook geen onderhoudsolie aan te brengen.
 

Lak

Heeft u een lak afwerking dan is het raadzaam om buiten schoonloop roosters te plaatsen, binnen droogloopmat neer te leggen en goed op te passen met zand op de lak. Zand is feitelijk schuurpapier, dus het advies is zand dagelijks op te zuigen.
Een lak laag kan met het schoonhouden tegelijkertijd onderhouden worden. De vloer mag regelmatig met een onderhoud met onderhoudsolie houten vloerenuitgewrongen dweil schoon worden gemaakt. Ieder lakmerk heeft een schoonmaakmiddel dat ook een beschermlaagje achterlaat. Jaarlijks mag de laklaag wel rond de 4 keer gepolished worden met lakpolish. Lakpolish laat de krasjes minder zichtbaar worden en geeft een beschermlaagje voor de laklaag. De levensduur van de laklaag wordt hiermee verlengd. Let er wel op dat een polish iets glimt!

Laminaat

Laminaat kan met een licht vochtige doek worden afgenomen met lauw water. Doe in het water een beetje laminaatreiniger. Het liefst aangekocht bij een speciaalzaak! Dit blijken de beste te zijn die niet te agressief zijn en het minste vet achterlaten.