Combiplank Groningen

De Combiplank is een houten vloer plank die is opgebouwd uit lagen. De meest gebruikte opbouw in Nederland is 2 lagen. De onderste laag is berken multiplex en de toplaag is meestal gemaakt van eiken hout. In Groningen worden al sinds de jaren zestig lagenopbouw planken terug gevonden.

De planken zijn vloerplanken met veer en groef, net als de massief eiken planken.

Verstandige keuze?

Voordelen Combiplank

  • maatvast
  • weinig krimp en uitzetten
  • kan op vloerverwarming

Nadelen Combiplank

  • minder diepe houtnerven
  • minder lange levensduur

De voordelen en nadelen zijn genoemd ten op zichte van massieve eiken vloerplanken.

Massieve eiken vloerdelen zijn nog steeds verkrijgbaar maar worden steeds minder geschaafd omdat de schaverijen graag het eiken hout gebruiken voor toplagen te maken zodat ze meer vierkante meters kunnen produceren met dezelfde hoeveelheid eiken hout. Eiken wordt schaars omdat de Chinezen Europa 'leeg' aan het kopen zijn.

Bovenstaande foto is gemaakt van één van onze vloeren die in Spijk in Groningen is gelegd. Het betreft een enkel gerookte, naturel geolied, combiplank eiken toplaag, 22 cm breed. De vloer heeft een b/c sortering, dus redelijk wat noesten.

Bovenstaande foto is gemaakt van een combiplank eiken. Er is duidelijk zichtbaar verschil te zien tussen de bovenlaag, die van eiken hout is en de onderlaag die van berkenplex is. Verder is de veer en groef duidelijk zichtbaar.

Zoekt u voor een betaalbare prijs een combiplank, dan kunt u bij ons aan de Ulgersmaweg in Groningen gerust eens komen kijken in onze prachtige showroom. Wij hebben een grote hoeveelheid showborden van combiplanken.

Vloerverwarming

Holtz houten vloeren heeft inmiddels meer dan 1000 vloeren op vloerverwarming gelegd in Groningen en omstreken en dit is altijd goed gegaan.

Mits op de juiste manier uitgevoerd, kan een combiplank zeer zeer goed in combinatie met vloerverwarming!