Informatie

Vloer leggen

Leggen, monteren houten vloeren is een vakmanschap.
Holtz vloeren legt/monteert alle soorten houten vloeren, laminaat en pvc

Wij hanteren pakketprijzen. Deze prijzen worden getoond op onze showborden in de showroom. De materiaalskosten en de materiaalskosten inclusief legkosten worden allebei getoond.

Neem contact op!


Meest voorkomende legwerkzaamheden

-Zwevend leggen behandelde houten vloer;
-Zwevend leggen onbehandelde houten vloer;
-Verlijmd leggen behandelde vloer;
-Verlijmd leggen onbehandelde voer;
-Laminaat vloer leggen;
-Tapisvloer;
-Parketvloer;
-Pvc vloeren leggen met clickverbinding;
-Pvc vloeren verlijmd leggen.

Leggen

Houten vloeren en Parket vloeren leggen is een vak. Dit betekent dat ervaring benodigd is om snel en netjes en natuurlijk goed, te kunnen leggen. Bij het leggen van houten vloeren komt veel kijken. Kennis is benodigd om verantwoord een parketvloer te leggen. Aan de andere kant is het zeker ook niet onmogelijk om een vloer als particulier te leggen. Als u een beetje handig bent is er veel mogelijk. Met andere woorden, het hangt van uw kennis en ervaring af maar ook van de te leggen vloer, of het verstandig is zelf de vloer te leggen.
Mensen durven vaak wel laminaat te leggen, maar geen hout. Vaak is het zo dat hout leggen makkelijker is dan laminaat. Laminaat is heel kwetsbaar! Vraag het ons of het verstandig is om zelf te leggen. Ook kunt u alle informatie krijgen die u nodig heeft om een houten vloer goed te leggen.

Aankoop

Hoe werkt het inschakelen van de leg-service? Meestal komt u in de winkel eens langs om vloeren te bekijken. Vaak gaat u ook nog naar een 1 of 2 andere winkels. Daarna neemt u wellicht contact op met ons om verder te praten over de mogelijkheden. Dit gaat vaak per mail. U heeft al een offerte gekregen in onze showroom en anders een goede indicatie van de kosten. Als u besluit om de vloer bij ons te kopen met de leggen er bij in, dan zullen wij met u een afspraak maken om te komen inmeten.

Inmeting

De gegevens van de offerte worden aangepast aan de bevindingen bij de (eventuele) inmeting. Materiaalkosten en legkosten kunnen wijzigen na aanleiding van de inmeting. De offerte die gemaakt is voordat er ingemeten is, is daarom altijd indicatief. Inmeting wordt in overleg met de klant wel of niet gedaan. Indien de klant de gegevens voor de order doorgeeft is hij verantwoordelijk, indien er een inmeting wordt gedaan is Holtz verantwoordelijk (zie aanvulling leveringsvoorwaarden…, waarin uitzonderingssituaties worden genoemd). Indien vanaf de plattegrond van de klant wordt ingemeten gaan wij er vanuit dat de plattegrond klopt. Is Holtz verantwoordelijk, dan zal zij er alles aan doen om zsm de fout recht te zetten. In alle redelijkheid zal gezocht worden naar een passende oplossing.

Vloer laten leggen