Duoplank Groningen

De eiken duoplank is er in technische zin al meer dan 50 jaar. De lagen opbouw plank heette voorheen lamelparket. De techniek is perfekt uitgewerkt. Wij zitten met de showroom al meer dan 15 jaar in Groningen. Vanaf de start van de showroom verkopen wij al de duoplank.

Duoplank eiken Groningen, 22 cm breed, 16 mm dik, 4 mm toplaag eiken, naturel wit geolied, op vloerverwarming

Hierboven op de foto is een duoplank te zien. Het is een 22 cm brede plank met een toplaag van 4 mm eiken. De onderlaag is in dit geval 12 mm. Dus de totale dikte is 16 mm. De plank is op vloerverwarming gelegd. Op vloerverwarming wordt de duoplank verlijmd gelegd. De vloer is dan net zo als een tegelvloer, vast verlijmd aan de bestaande constructie vloer.
Meestal is de bestaande constructievloer een zandcementdekvloer of een anhydrietvloer.

Als er geen vloerverwarming is dan kan de vloer ook verlijmd gelegd worden, maar ook zwevend, dus niet vast verlijmd. De vloer wordt in de spanveren gelegd als hij zwevend gelegd is.

duoplank opbouw lagen eiken toplaag Groningen

Hierboven is te zien dat de duoplank een toplaag heeft, meestal gemaakt van eiken hout, en een onderlaag van berkenplex. De toplaag en onderlaag worden op elkaar verlijmd. Daarna wordt de veer en groef er aan geschaafd.

Betaalbaar of niet?

De massief eiken houten vloer planken zijn tot de jaren 2020 goedkoper geweest dan de duoplank vloeren. Sinds die tijd is de lamelparket vloer goedkoper geworden dan de massief eiken vloeren. De massieve planken worden niet meer door de grote schaverijen en zijn alleen nog maar te krijgen bij de kleinere schaverijen die geen massa's meer maken.