Informatie

Doe het zelf vloeren

Durft u een laminaat vloer zelf te leggen? Denkt u dat een houten vloer leggen moeilijker is dan een laminaat vloer leggen?

Neem contact op!


Zelf leggen planken vloer

Wist u dat houten planken vloeren makkelijker te leggen zijn dan laminaat! Laminaat vloeren leggen mensen bijna allemaal zelf.

Zeker als u de vloer door ons laat kleuren (dit is standaard). Dan hoeft u de planken alleen maar te leggen. Dit gaat gewoon makkelijker dan laminaat en is dus goed zelf te doen.

Laminaat is fragiel. Laminaat heeft een klikverbinding. De klikverbinding moet in 1 keer goed anders gaat er iets kapot. Van laminaatplanken breekt snel een stukje af.

De planken schuiven in elkaar, hout kan meer verdragen omdat de veer en groef verbinding van hout is en niet snel breekt of splintert!

Wij geven gratis leg-advies in de showroom of bij aflevering van de vloer. Dit maakt de drempel om zelf te gaan leggen heel laag.

Bijna iedereen durft laminaat zelf te leggen. Houten vloeren leggen, daar waagt men zich niet aan, horen wij dagelijks.

Bij deze weet u dus dat houten vloeren makkelijker te leggen zijn dan laminaatvloeren. Wij hebben het hier niet over het vast verlijmen van houten vloeren. Het vast verlijmen van houten vloeren kunt u beter laten doen door iemand die daar ervaring mee heeft. Het verlijmen aan de vloer is vakwerk. Dit heeft te maken met open tijd van de lijm, en de hoeveelheid lijm die aangebracht moet worden.

“Dus: Het zwevend in de spanveren leggen van een houten vloer is makkelijker dan het leggen van een laminaat vloer.”

U heeft niets te maken met het moeten afwerken van de planken. De plank worden door ons in de werkplaats behandeld. U kunt dus dan ook de houten vloer nadat hij gelegd is direct gebruiken. Pas even op met dweil en water over de vloer, wacht daar nog een paar weken mee, zodat u zeker weet dat de olie echt helemaal is uitgehard.

Houten vloeren die niet eenvoudig te leggen zijn

Tapis stroken, parketstroken, motiefvloeren zijn niet eenvoudig zelf te doen als u geen tot weinig ervaring heeft. Deze vloeren moeten verlijmd worden en dat maakt het al een stuk moeilijker. Lijmen vergt meer kennis en ervaring dan zwevend leggen, als u het goed wilt doen.
Er zijn mensen die bij ons ook dit soort vloeren kopen en hem zelf leggen. Dus het is niet onmogelijk.

U kunt bij ons alle materialen kopen.

Koopt u alleen de vloer materialen, dan betaald u in verhouding minder dan wanneer u de materialen bij ons koopt en de vloer door ons laat leggen. De marge die wij berekenen op de materialen is lager als u alleen de materialen bij ons koopt.

"Doe het zelf" pakket met extra korting

Wij bieden "doe het zelf" pakket aan. Hierin zit de vloer en alle standaard benodigde materialen die u nodig heeft om een vloer te kunnen leggen. De extra korting die wij geven is mogelijk omdat wij met kleine marges toe kunnen bij de verkoop van deze pakketten. Er zit namelijk niet zo veel werk in voor ons.

De pakketprijzen worden op de showborden weergegeven in de showroom in Groningen.