Informatie

Houten Wandbekleding

wandbekleding oud eiken stroken

Houten wandbekleding is iets bijzonders. Door een muur met hout te bekleden ontstaat een unieke uitstraling. Holtz Vloeren biedt vele mogelijkheden voor wandbekleding van hout, bijvoorbeeld antiek oud hout. Ook voor montage van houten wanden bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op!


Wij importeren oud houten eiken stroken en planken uit metname Frankrijk voor wandbekleding. Deze stroken hebben een heel eigen kleur. Wij plaatsen deze stroken en planken normaal gesproken op de vloer. Echter steeds vaker wordt ons gevraagd de stroken of planken op wanden te monteren. Dit is uiteraard goed mogelijk.

Op de foto hiernaast ziet u oude houten stroken die gebruikt worden als wandbekleding bij de Starbucks in Amsterdam. Deze houten stroken zijn uit Frankrijk gehaald en zijn meer dan 130 jaar oud.

Wij behandelen de houten paneeldelen zodanig dat ze geschikt zijn voor wandbekleding. Meestal betekent dit dat ze dunner gemaakt worden.

Op is op

Onze voorraad is wisselend. Echt oud eiken met de bekende grijze kleur wordt steeds zeldzamer. De iets minder oude stroken met de goud bruine oude kleur is altijd goed leverbaar. Nieuwe panelen met een nieuwe of verouderde uitstraling is ook prima mogelijk.

Uitstraling

Wandbekleding met hout geeft een muur of en lambrisering een warme uitstraling die vooral in oudere panden goed tot zijn recht komt. Het past ook in nieuwe panden met een klassieke bouwstijl. Tegenwoordig wordt in Industriele panden ook vaak met hout aan de wanden gewerkt.

Wij leveren de stroken, maar u kunt ons ook vragen ze te leveren en monteren.