filter

Kleur
Sfeer

Parket

Parket

18 producten

Parket

Parket vloeren worden gemaakt van allerlei houtsoorten. Eiken, grenen, jatoba, merbau, keroeiing etc. Eiken is de meest voorkomende soort parket dat in Nederland wordt toegepast.

Meest verkocht arrow_drop_down

Parket staat voor smalle houten delen. Met smal wordt bedoeld 6 cm breed tot circa 9 cm breed. De Lengte van de parketstroken kan wel tot 1.50 m1 lang zijn. Meestal zijn de parket stroken tussen de 30 cm en 90 cm lang. Vroeger werden (tot 30 jaar geleden) werden de parket stroken vaak in de bitumen gelegd. Dit is een soort teer. Is de bestaande vloer van hout, dan werden parket delen vaak blind gespijkerd. Nog steeds wordt volop nieuw parket geproduceerd, al is de produktie omvang in de loop van de afgelopen 20 jaar wel afgenomen. Planken Vloeren hebben een groot deel van de houten vloeren markt overgenomen van de parketvloeren.

Eiken parket stroken

Parket is iets ruiger en drukker dan tapis vloeren. Wilt u een stroken vloer die strak is maar waarin ook wel wat oneffenheden en naadjes voorkomen dan kunt u een parketvloer overwegen. De parketstroken zijn niet geschikt voor op vloerverwarming.

Parket hout werkt en daarom kan het niet gestopt worden. Hierdoor zal de vloer naadjes vertonen als de luchtvochtigheid laag is.
-Parket kan in ieder motief worden gelegd.
-Parket is niet geschikt voor op vloerverwarming omdat de opbouw te dik is.

Voordelen

Gaat zeer lang mee.

Holtzvloeren betrekt veel van haar parket vloeren van Lieverdink, Alberts en Van Kerkhove (België) parket. Het zijn dé gerenormeerde bedrijven. Op hun site is ook zeer veel informatie verkrijgbaar over hout en de verschillende figuur vloeren die geleverd kunnen worden. Wilt u een bepaalde vloer terug zien in een interieur door u uitgekozen? Lieverdink parket heeft een zeer uitgebreid programma gemaakt. U kunt van Holtzvloeren de toegangscode krijgen. Dan kunt u uitgebreid sleutelen aan vloer en interieur! Dit programma is echt de moeite waard!

 

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.