filter

Kleur
Sfeer

Tapis

Tapis

4 producten

Tapis

Houten Tapis vloeren zijn een Nederlandse uitvinding, ook al doet de naam anders vermoeden. Tapis betekent tapijt in het frans. Er is geen strakkere houten vloer mogelijk dan een houten tapis vloer. Wellicht daarom ook de naam tapis. Tapijt oogt immers vaak ook strak en egaal.

Meest verkocht arrow_drop_down

De Tapis vloeren zijn ook leverbaar in alle denkbare motieven, en figuren (Visgraat, Hongaarse punt etc), verouderd, gerookt, getrommeld, geborsteld in vele houtsoorten, oa.;

Afzelia, Afrormosia, Kambala, Merbau, Robijn, Teak, Wengé, Maple, Essen, Padoek, Jatoba, Basralocus, Purperhart, Rood Amerikaans Eiken, Muteneye, Noten, Moabi, Guatambu, Panga Panga, Sucupira etc.

Eiken is de meest gekozen houtsoort voor parket en tapis vloeren. Eiken heeft een aantal eigenschappen die het zeer geschikt maakt voor gebruik voor vloer hout. Eiken is goed te verwerken met machines. Het eiken hout 'werkt' relatief weinig. Het eiken is taai, hard, slijtvast, en duurzaam. Daarnaast is het hout goed te kleuren met een kleur olie. Het eiken hout is ook goed te lakken. Dit zijn een aantal eigenschappen die het hout zeer goed geschikt maakt voor het gebruik voor vloerdelen.

Tapis staat voor relatief smalle en korte houten vloerdelen. Met smal wordt bedoeld 6 cm breed tot circa 9 cm breed. De Lengte van de tapisstroken kan wel tot 1.50 m1 lang zijn. Meestal zijn de tapis stroken tussen de 30 cm en 90 cm lang. Nog steeds wordt volop nieuw parket geproduceerd, al is de produktie omvang in de loop van de afgelopen 2 jaar wel afgenomen. Multiplank houten stroken vloeren hebben een belangrijk deel van de tapisvloeren vervangen. Metname de visgraat en de hongaarsepunt varianten worden steeds meer geleverd in de multiplank versie. Tapis zal altijd blijven omdat de meer bijzondere motieven het gemakkelijkst te produceren zijn in tapis vorm. Tapis heeft geen veer en groef en is daarom makkelijk in een motief te leggen.

eiken tapis op spaanplaat

Tapis is overigens ook leverbaar in de maten van planke vloeren, behalve dat ze veel dunner zijn. Uiteindelijk na het leggen is de opbouw even dik als een planken vloer omdat tapis verlijmd en gespijkerd moet worden op een tussenvloer. Die tussen vloer is vaak tussen de 8 en 12 mm dik. In totaal komt een tapis vloer dan ook uit op circa 14 tot 18 mm dik. Een multiplank is 16 mm dik. Deze vorm van tapis wordt bourgogne genoemd. Het wordt niet veel meer verkocht overigens.

Tapis hout werkt in vergelijking tot parket weinig. De naadjes kunnen dan ook gestopt worden na het leggen. Het stopsel zal niet loskomen als de vloer gaat werken.
-Tapis kan in ieder motief gelegd worden en is zeer geschikt voor op vloerverwarming omdat de opbouw dun is en in 2 lagen.

Voordelen

Tapis werkt zeer weinig dus weinig naden. Tapis is dan ook zeer geschikt op vloer verwarming. Let op de tussen vloer bij tapis op vloerverwarming/koeling moet een eiken mozaiek zijn in plaats van spaanplaatbroodjes.

Online Interieurtest

Holtzvloeren betrekt veel van haar houten tapis vloeren van Lieverdink, Alberts en Van Kerkhove (België) parket. Het zijn de gerenormeerde bedrijven. Op hun site is ook zeer veel informatie verkrijgbaar over hout en de verschillende figuur vloeren die geleverd kunnen worden. Wilt u een bepaalde vloer terug zien in een interieur door u uitgekozen? Lieverdink parket heeft een zeer uitgebreid programma gemaakt. U kunt van Holtzvloeren de toegangscode krijgen. Dan kunt u uitgebreid sleutelen aan vloer en interieur! Dit programma is echt de moeite waard!

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.