Parketstroken, nieuw eiken, andere houtsoorten

  • 07-02-2019
  • 14:00
  • 2 minuten

Parketstroken, nieuw eiken

Parketstroken, nieuw eiken of andere houtsoorten.

Parketstroken zijn houten vloerdelen die circa 6 cm breed, 40 cm lang en 2 cm dik zijn. De stroken hebben veer en groef rondom en geen v-groef. Dit noemt men parket.

Parket is een heel lang gebruikte houten vloeren soort. Parket wordt vaak gemaakt van hout dat overblijft bij de productie van planken.
Van parket kan prima een figuurvloer gelegd worden, zoals visgraat. Het wordt ook heel veel recht gelegd gebruikt.

Parket wordt gemaakt van allerlei houtsoorten. De meest gebruikte zijn eiken, merbau, beuken, kastanje en kroeing. Eiken hout wordt veruit het meeste gebruikt.

De eiken parketvloeren van nieuw hout zijn super duurzaam. Het hout gaat honderden jaren mee. Wij komen stroken tegen in Frankrijk die ruim 100 jaar oud zijn en die na een licht schaafbeurt weer als nieuw ogen.

Steeds minder worden deze vloeren geleverd. Dit omdat houten vloeren steeds meer in muliplank vorm wordt gemaakt. Massieve vloerdelen zijn aan het verdwijnen. Er zijn nog enkele schaverijen die het maken. De prijs wordt dan ook steeds hoger omdat er minder massa productie plaats vindt.

 

In dit pand heeft de eigenaar gekozen voor een massieve eiken parket visgraat vloer. Zij willen juist dat er kleine naadjes tussen de stroken kunnen zitten.

Massieve eiken parketstroken visgraat band bies border Haren Groningen
Bekijk product >

 

Eiken parket in hal gelegd. Dit betreft een stukje vakwerk van de hoogste plank. Een van onze meest ervaren leggers heeft dit mogelijk gemaakt. Een prachtige massieve visgraat houten parket vloer. Visgraat eiken massieve stroken verlijmd op spaanplaat Haren Groningen
Bekijk product >

 

 

Na het leggen wordt de vloer geschuurd. Na het schuren worden de parketstroken gestofzuigd. Daarna kan de vloer worden afgewerkt met olie of lak.

Visgraat eiken massieve stroken verlijmd op spaanplaat Haren Groningen
Bekijk product >

 

 

De hal bekeken vanuit een andere hoek. De staande friesen of border is lang gemaakt van de ene naar de andere ruimte. Hier moeten keuzes gemaakt worden want er zijn vele opties mogelijk. Deze vloer heeft zoveel sfeer!

Visgraat eiken massieve stroken verlijmd op spaanplaat Haren Groningen
Bekijk product >

 

Na het schuren en stofzuigen is de eiken visgraat houten parketvloer in de olie gezet. Het betreft de woca olie. Deze olie mag en moet zelfs regelmatig gedweild worden. Bij sommige mensen past dat heel goed.

Visgraat eiken massieve stroken verlijmd op spaanplaat Haren Groningen
Bekijk product >

 

Op de verdieping is de overgang prachtig uitgevoerd in deze eiken massieve stroken visgraat vloer. De kaste maakt de overgang breed dus daarom deze oplossing.

Visgraat eiken massieve stroken band bies border Haren Groningen
Bekijk product >

 

Hierboven zien wij het eindresultaat. Hier zien wij het proces van het monteren van de massief eiken visgraat vloer. Meten, strepen zetten, zeer precies werken. Prachtig vakwerk.

Visgraat eiken massieve stroken verlijmd op spaanplaat Haren Groningen
Bekijk product >

 

 

Massieve stroken eiken visgraat vloer pas gezaagd. Naadjes mogen zichtbaar worden. Onverslijtbare prachtige visgraat met een naturel witte olie van Osmo.

Eiken massieve stroken visgraat vloer Steenwijk Grachtenpand Overijssel Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Vreemde woonkamer, gekozen om de massief eiken visgraat vloer diagonaal te plaatsen. De vloer is gelakt met pallman lak

Eiken massieve stroken visgraat vloer Veendam Holtz Vloeren
Bekijk product >