Import - export

  • event24-01-2019
  • schedule09:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut

Import - Export

Holtz vloeren is ontstaan uit een initiatief dat begon met het importeren van oud hout uit Frankrijk. De gebroeders die nu Holtz runnen waren begin jaren negentig van plan met hout hun brood te gaan verdienen. Na het maken van oud hollandse spelletjes, meubels maken, houtzagen, liepen zij tegen een partij oud eiken vloerdelen aan in Le Mans in Frankrijk. Deze partij lag in een groot overheidsgebouw. Wij mochten het toen slopen en hoefden voor het hout heel weinig te betalen.

Het bleek nog al een avontuur te worden met veel memorabele momenten. Zo was er iemand mee die groot en sterk was. Het gebouw had meerdere verdiepingen en was er slecht aan toe. Er ontbraken relingen en deuren en trappen. Op een gegeven moment liep één van de jongens over de rand van een verdiepingsvloer. Hij zou zo zijn dood tegemoet gaan. Gelukkig werd hij uit de lucht gepikt door de grote sterke duitse nederlander, die stucadoor was en zeer sterk.

Het hout werd naar Nieuwe Pekela gebracht waar de broers een loods huurden. Daar werd het hout klaar gemaakt zodat het herlegbaar was. De eerste vloer werd gelegd bij een gerenormeerde architect (Hans Kodde) in Amsterdam. Deze architect ging onze vloeren aanbieden aan zijn klanten.

Later werd een showroom begonnen en toen werd er ook ander (nieuw) hout geimporteerd. Tot op de dag van vandaag word oud en nieuw hout geimporteerd. De bulk vloeren zoals massief eiken planken en multiplanken worden in Nederland gekocht bij houtschaverijen.

 

Multiplank eiken visgraat brede en relatief lange stroken. Feitelijk alleen met band te leggen. Bies en staande friesen zijn niet mogelijk. Gelegd in Haren, Groningen

Multiplank eiken visgraat naturel wit geolied Haren Groningen
 

 

Net gelegde multiplank eiken visgraat met band in Haren, Groningen. Het onderhoud is gelijk aan de tapis vorm. Multiplank eiken visgraat naturel wit geolied Haren Groningen
 

 

 

Inmddels niet meer weg te denken uit de houten vloeren speciaalzaken. Eiken visgraat in multiplank/duoplank uitvoering. Goedkoper dan Tapis!

Multiplank eiken visgraat blankhoudend geolied showbord Groningen Holtz Vloeren