Brede eiken massieve planken, Excalibur en Barbarossa

  • 07-02-2019
  • 14:00
  • 2 minuten

Brede massief eiken vloerplanken

Breed hout in de combinatie met massieve planken wordt niet veel toegepast. Hout werkt onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid schommelt extreem in Nederland. Dus hout werkt hier relatief veel.
aangeraden wordt om vloerplanken niet breder dan circa 20 cm zwevend te leggen. Als het hout breder is dan moet de planken vastgemaakt worden aan de bestaande constructie vloer.

Hout werkt alleen in de breedte, niet in de lengte. Naast het uitzetten, breder worden en krimpen, smaller worden van de planken, kunnen zij ook hol en bol trekken. Het effect van het hol en bol trekken is duidelijker zichtbaar en voelbaar op brede planken. Dus als een brede massief houten vloer geplaatst wordt, dan kan deze het beste vastgelegd worden om de werkingseffecten te minimaliseren.

massief hout heeft sfeer en vandaar dat het nog steeds geleverd wordt, ook al is er de multiplank die ook in breed geleverd wordt.

 

 

Brede eiken planken gelegd op zolder appartement in Groningen. De vloe is zwevend gelegd en in wisselende breedtes. De olie afwerking is van de vesting, old english

Brede eiken planken wisselende breedtes Groningen Old English
Bekijk product >

 

Deze grenen vloerdelen zijn gelegd in de 18e eeuw. De planken zijn zeer oud maar nog steeds prima in orde. Wij hebben ze her en der gerestaureerd. De vloer ligt in grachenpand in Amsterdam Brede inlands grenen constructie vloerdelen Amsterdam Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

 

In hoekpand bij het vondelpark, Amsterdam, gelegd bij bekende Nederlander. De planken hebben wij uit Frankrijk geïmporteerd.

Brede grenen vloerdelen Frankrijk Vondelpark Amsterdam Holtzvloeren
Bekijk product >

 

 

Deze vloer hebben wij gelegd in Naarden. Het is een massieve eiken planken vloer. De planken zijn extreem breed. Het betreft een boerderijdeel dat als woonkamer wordt gebruikt.

Massief eiken planken vloer boerderij deel Naarden Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

In het boerderijdeel van dit prachtige pand hebben wij een extreem brede eiken planken vloer gelegd. Uitzonderlijk breed en zeer bijzonder.

Extreem brede massief eiken vloerdelen Naarden Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

In Appingedam bij Delfzijl gelegd deze eiken planken vloer in wisselende breedtes. De planken zijn verouderd.

Extreem brede eiken planken corcol olie Appingedam Delfzijl
Bekijk product >

 

Enkel gerookt wit gerookte extreem brede eiken planken gelegd op eiken houten regels. Het betreft een deel van een oude boerderij in Glimmen, Haren in Groningen.

60 cm brede eikenvloerdelen Glimmen Haren Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

 

Herlegd deze oude verdiepings grenen planken in hoekpand bekende Nederlander aan het Vondelpark in Amsterdam.

Grenen vloerdelen Frankrijk wisselende breedtes Amsterdam Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

In deze gezellige keuken in een jaren dertig renteniers woning bij Veendam hebben wij deze prachtige brede eiken planken zwevend gelegd in de keuken.

26 cm brede massief eike n vloerdelen keuken Veendam Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Met de traplift worden de oude grenen vloerdelen uit Frankrijk, naar de zolderverdieping gebracht van dit prachtige hoekpand in Amsterdam

oude grenen vloerdelen hoekpand vondelpark bekende Nederlander Holtz Vloeren Amsterdam
Bekijk product >

 

Brede eiken planken gelegd op de beurs in de Rai in Amsterdam.

Massieve eiken planken Rai Amsterdam Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Brede massieve grenen planken gesloopt in Frankrijk.

Brede grenen vloeren gesloopt in Frankrijk Holtz Vloeren
Bekijk product >