Terug

Houten parket vloeren, Nieuw & Antiek, onderhoud, leggen, traprenovatie en laminaat.

De Holtzgroep verkoopt vanuit verschillende verkooppunten, aan particulieren en bedrijven door heel Nederland en Belgie. Klik hier voor de adressen en openingstijden
 
 
 
Holtzgroep
Holtz Vloeren uit Haren, is de initiafiefnemer van de Holtzgroep. De Holtzgroep is een organisatie van gerenommeerde parketvloerenzaken in Nederland en Belgie die gebruik maken van elkaars sterke punten. De Holtzgroep staat voor vakmanschap en service tegen eerlijke prijzen.
De parketzaken zijn echte speciaalzaken waar kwaliteit prefereert boven kwantiteit. Door het oprichten van de Holtzgroep kunnen deze speciaalzaken de voordelen van een grote organisatie gebruiken en de voordelen van de specialist behouden.
 

Historie Holtz Vloeren Import.

Houten vloeren

Holtz vloeren in Groningen bestaat al meer dan 10 jaar. De leiding is in handen van twee broers. De oudste is al van jongs af aan gefascineerd door alles wat van hout is en van houten vloeren. Na het behalen van zijn middelbare school diploma is hij naar Rotterdam vertrokken waar hij de opleiding tot meubelmaker/houtbewerker heeft gevolgd. Hier kreeg hij ook de juiste informatie over houten vloeren. Na deze opleiding is hij naar Frankrijk vertrokken waar hij een opleiding tot houtbewerker heeft gevolgd. Hij heeft in die twee jarige opleiding stage gelopen bij een bedrijf dat antieke winkelinterieurs en meubels, verkocht, repareerde en plaatste. Na zijn opleiding heeft hij bij dit bedrijf nog een tijdje full-time gewerkt. Terug in Nederland heeft hij verschillende beroepen uitgeoefend, van scheepsinterieurbouwer tot meubelmaker. Altijd al wilde hij zelfstandig zijn brood verdienen. Na meubels te hebben geïmporteerd met wisselend succes is hij oud parket en houten vloeren gaan importeren uit Frankrijk.

Een derde broer geeft leiding aan het legbedrijf dat (alle) vloeren voor Holtz legt.

Er liggen vele tienduizenden vierkante meters parket in bijvoorbeeld grote franse kazernes, kloosters en andere statige gebouwen. Dit parket komt met grote regelmaat vrij wanneer de gebouwen worden gesloopt of verbouwd. Eerst werd dit parket, veelal gemaakt van Frans eiken vloeren of andere houten vloeren, door de gebroeders zelf uit de gebouwen gesloopt en naar Nederland gebracht. Na verloop van tijd werden de eiken vloeren (houten parket) ingekocht bij franse slopers die ze inmiddels wisten te vinden. In Nederland aangekomen werden de spijkers er uitgehaald. De veer werd er vervolgens afgeschaafd. De zijkanten en boven kanten werden bijgeschaafd en de eiken plankjes werden weer voorzien van een nieuwe veer en groef. Het parket was zodoende weer goed te leggen. Dit eiken vloeren parket is vaak ouder dan 130 jaar en heeft een zeer authentieke uitstraling. Dit worden fantastische houten vloeren.


Via architecten in o.a. Amsterdam werd het parket verkocht aan mensen die iets extra’s overhadden voor echt oud hout of voor een echte houten vloer. Vervolgens werd het parket en soms houten planken vloeren dus gelegd bij klanten vaak in het Westen van het land, meestal in de monumentale panden. In die panden staan de houten vloeren natuurlijk goed. Mond op mond reclame deed de rest! Sinds die tijd, eind jaren negentig, hebben zij niet hoeven adverteren. Het bleek een gat in de markt. Inmiddels is de jongste van de broers zich ook steeds meer bezig gaan houden met het bedrijf van zijn broer. Hij heeft tegen die tijd zijn sporen verdiend als jurist en begon de wereld van de houthandel steeds meer als zijn toekomstige werkveld te beschouwen. Zijn expertise van regeltjes en financiën kwamen goed van pas. De broers hebben inmiddels ook al bij vele bekende Nederlanders bijzondere houten vloeren gelegd. Ze hebben zelfs hout geleverd voor de wijnkelders van Steven Spielberg in Los Angeles en oud parket bij Reinout Oerlemans. De bewerkelijkheid van oud hout en het vakmanschap dat komt kijken bij het leggen van deze bijzondere houten vloeren bij de vanzelfsprekend veel eisende klanten, kost veel tijd. De maximale omzet was al gauw bereikt.
Klantencontact en vakmanschap zoals de broers dat wensen aan te bieden is moeilijk over te dragen. De broers gingen zich daarom ook steeds meer richten op de minder exclusieve houten vloeren. Vandaag de dag is de “antiek look" een hele belangrijke trend geworden in de vloerenhandel. "We doen nog steeds ieder jaar een aantal vloeren in Amsterdam en Het Gooi, bijna allemaal in opdracht van architecten, en via via komen klanten vaak ook bij ons terecht. Deze vloeren doen we bijna altijd zelf omdat het zeer speciale vloeren zijn. We vinden dit dan ook mooie klussen om zelf te doen".

Ontstaan Holtz Vloeren Groep

Holtz heeft het idee opgevat om de kennis en het netwerk te gaan bundelen met een aantal andere bedrijven die op dezelfde wijze zaken doen als Holtz altijd heeft gedaan. Vakmanschap en op een redelijke wijze met de klant omgaan zijn de uitgangspunten binnen de samenwerkende bedrijven. Het bundelen van de krachten geeft richting de toekomst hele mooie mogelijkheden voor de bedrijven die zich hebben aangesloten bij de Holtz Vloeren Groep. Dit garandeert voor een ieder op tal van gebieden grote voordelen en maakt de concurrentie positie van de leden nog sterker. 

Houten vloeren van deze tijd

Steeds meer is Holtz en niet alleen Holtz, nieuwe oud gemaakte vloerdelen gaan leveren aan klanten. Deze houten vloeren zijn goedkoper en zijn van zeer goede kwaliteit en bezitten ook een grote authenticiteit en zijn bereikbaar voor een veel grotere groep mensen. Het importeren en leggen van verouderde houten vloeren en niet verouderde nieuwe vloerdelen zijn een steeds groter deel van de omzet gaan vormen. Daarnaast in-en exporteert Holtz partijen vloerhout. Het meeste hout dat Holtz verhandelt is eikenhout. Het netwerk en de kennis van de vloerenhandel is groot. Holtz kent de weg in Europa, maar ook buiten Europa goed te vinden. Er zijn hele goede samenwerkingsverbanden met bronleveranciers.


Daarnaast heeft Holtz inmiddels zeer geschikte houtschaverijen gevonden waar we mee samenwerken. Hierdoor zijn onze prijzen zeer scherp en de kwaliteit zeer goed. Holtz heeft altijd klanten bezocht om het hout te verkopen. Sinds een aantal jaren kan de klant ook naar ons toe komen. De eerste showroom was ingericht in Midwolda. Sinds begin 2007 verkoopt Holtz aan de particulier vanuit Haren. Het aanbod massief houten vloeren is groot; van de traditionele vloerdelen in verschillende kwaliteiten tot behandelde vloeren, gerookt en/of getrommeld, volledig afgewerkt met hardwax en kleur tot onafgewerkte vloerdelen in breedtes tot wel 55 cm. Naast massief houten vloeren levert Holtz ook multiplanken, ook wel lamel of duoplank of hout met een toplaag genoemd. Deze planken zijn met afwerking of zonder kleur afwerking te krijgen.

Het is mogelijk dat sommige prijzen op de website afwijken van de prijzen in de showroom. Belt u ons gerust indien u zekere wilt zijn van de juiste prijzen. Sitemap

 

Ons assortiment bestaat uit houten planken vloeren, multiplanken (ook wel duoplanken, lamelparket, toplaag hout, combiplank of samensgestelde plank genoemd) tapis, parket en laminaat. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment, van slaapkamer vloeren tot zeer exclusieve vloeren en alles wat daar tussen zit.


Kijkt u ook eens naar onze aantrekkelijke aanbiedingen op de site.


Klik hier voor algemene info Vloeren Leggen en Afwerken

Probeert u eens de interieurtest!

Let op; de prijzen die op de site vermeld zijn kunnen ondertussen gewijzigd zijn. Wij proberen natuurlijk direct prijswijzigingen te wijzigen op de website. Wilt u zeker weten of genoemde prijzen correct zijn, stuurt u ons dan een mailtje of u kunt ons ook altijd bellen.

Hieronder ziet u foto's van die een impressie geven van de showroom, werkplaatsen en opslagruimten.Boven: Holtz is liefhebber van oude materialen en vervoersmiddelen. Deze Blitz heeft een 6 cilinder benzine motor.

Boven: Holtz is uiteraard bij de tijd en heeft moderne vervoersmiddelen tot haar beschikking.
Boven: een kijkje in de showroom van Holtz, de meeste proefborden zijn groot van stuk.

Boven: Op de proefborden hangt informatie over de verschillende planken en prijzen.

Boven: recht in beeld staat een sta-tafel van massief eiken, waar de offertes aan opgemaakt worden, onder het genot van een kopje koffie of thee.
Boven: in de showroom is een bovenverdieping aanwezig, waar multiplanken, parketstroken, lamelparket en tapisvloeren staan uitgestald.
Boven: in de door holtz gemaakte tafel en opbergmeubelkasten staan proefborden van hoogkant, mozaik en tapis vloeren
Boven: aan de rechterkant in de foto ziet u oude parket vloeren in visgraat motief, op de voorkant staat een industrie hoogkant

Boven: holtz heeft een grote laminaatafdeling met vele merken kwaliteit laminaat.

Boven: op de laminaatafdeling staan honderden laminaat proefbordjes

Boven: de kinderhoek waar u uw kinderen kunt "droppen". Meestal kijken de kinderen ademloos naar een leuke film of tekenen bloemen en hartjes

Boven: hier een andere inkijk in de kinderkamer

Boven: holtz heeft een flinke kachel geplaatst voor de koudere dagen in het jaar.

Boven: midden in de zaak staat een massief eiken tafel van 3 meter lang met een 4 cm dik eiken blad

Boven: hier de ruimte waar proefstukjes worden gemaakt op verzoek, om mee te nemen naar huis.

Boven: de legbak op de voorgrond, waar aan uitleg wordt gegeven over de verschillende legmethodes, op de achtergrond de traprenovatie uitstalling
Boven: het kantoorgedeelte van de Holtz. Holtz is een laagdrempelige bedrijf, transparant en overzichtelijk. Zie ook de extreem brede massief eiken vloeredelen onder het bureau. Dit is de excalibur, de specialiteit van Holtz Boven: de koffiehoek, meestal biedt iemand van Holtz een kopje koffie of thee aan, zelf service is ook mogelijk.

Boven: op de voorgrond ziet u een sta-tafel en aan de wanden zijn voorbeelde van assesoires uitgestald.

Boven: een doorkijk langs de proefborden, op de achtergrond staan de bamboe borden en aan de wand staan enkele sierlijke en sfeervolle interieur assesoires. Marc's uit de Munnekeholm in Groningen, wilde ons graag helpen met de inrichting van de showroom en heeft enkele prachtige voorwerpen geplaatst.

Boven: Holtz maakt gebruik van ambachtelijke timmerlieden, werkplaatsen, leggers etc. In deze oude boerderijschuur is een schaverij en werkplaats gevestigd waar Holtz gebruik van kan maken.

Boven: Holtz heeft vele produkten op voorraad, maar zeker niet alle vloeren zijn uit voorraad leverbaar. De meeste vloeren zijn "op maat" gemaakt.
Boven: vele vloer-assesoires, zoals plinten en ondervloeren liggen vaak allemaal op voorraad
Boven: sommige produkten, die veel verkocht worden worden op voorraad gehouden en zijn direct leverbaar.

Boven: Holtz levert de vloeren vaak met een kleine vrachtwagen.
Boven: 1 van de showvloeren in de zaak, Rustiek C, afgewerkt met hardwaxolie 3030, 18cm breed

                                                  Holtzvloeren is WOCA TRIP TRAP dealer!

Holtz vloeren uit Groningen levert o.a.

  • Holtz is Specialist in Speciale vloeren. Deze leveren wij door heel Europa! Echte antieke vloeren, extreem brede vloeren, figuurvloeren etc

  • Holtz is Woca Trip Trap Dealer, daarnaast leveren we alle mogelijk Lakken, Olien en Wassen van oa Osmo, Lecol, Leha, Aquamarijn, Rigostep, Dumby, Junckers, etc.
  • Massief houten vloeren,

  • Multiplank/duoplank/lamelparket/combiplank(geschikt voor vloerverwarming),

  • Toplaag planken, twee-laagsplanken, Laminaat, Parket Visgraat, hongaarse punt, etc.

  • Tapis, Visgraat, Hongaarse punt, blokmotief, tropische houtsoorten, bourgogne Tapis

  • Traprenovatie alle bij-producten, oa. Ondervloeren, plinten, profielen, lijmen, spanveren etc.

  • Legservice, Onderhoud en Renovatie, Bamboe vloeren

  • Alle ondervloeren voor het voldoen aan de geluidsnormen/geluidseisen in appartementen

  Handige Aankooptips        Holtz Garantie

Klik hier voor informatie over leggen, hout, vloerverwarming, ondervloeren spanveren, lijm etc. 

Holtz verzorgt informatie-avonden over hout op vloerverwarming, bel of mail ons voor informatie!                                     


Op deze website staat veel informatie over houten vloeren en laminaat vloeren en het onderhoud daarvan. Hieronder staat een opsomming van de titels van de pagina's waar deze informatie opstaat.