close
FILTERS
Prijs expand_less
Type vloer expand_less
Alle opties
Sfeer expand_less
Alle opties

Eiken vloeren

Eiken Vloeren

In Groningen en omgeving, maar eigenlijk heel Nederland, zijn de eiken vloeren de meest gevraagde vloeren. Eiken hout wordt gebruikt voor vloeren hout omdat het inlands hard hout is dat goed verkrijgbaar was en is. Eiken hout is door ervaring zeer geschikt gebleken voor vloerhout. Er is een hele periode geweest waarin andere houtsoorten ook regelmatig gebruikt werden voor vloerhout. Beuken, essen, kastanje, esdoorn, grenen, vuren, en tropische houtsoorten zoals merbau, kambala iroko, robijn etc. zijn overal in Groningen gebruikt. Sinds een jaar of 20 inmiddels is eiken hout meer en meer dominant geworden.

Eiken hout heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Eiken hout is mooi hard, slijtvast, goed verkrijgbaar, stabiel (werkt niet extreem ten gevolge van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid) goed te bewerken met houtbewerkingsmachines en de kleur is licht en bleek, zodat het goed te kleuren is in allerlei kleuren. Eiken hout heeft ook een historische goede basis en dat helpt ook erg mee. Het staat gewoon goed bekend bij de mensen.

Kom eens langs in onze showroom aan de Ulgersmaweg in Groningen om dat mooie eiken hout te bewonderen. Natuurlijk zijn die andere houtsoorten ook nog verkrijgbaar en wij hebben daar ook allerlei proefborden van.

Tot gauw!

Groet Holtz Team

78 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vanaf € 72,95 per m2
Vanaf € 56,95 per m2
Vanaf € 56,95 per m2
Vanaf € 56,95 per m2