Villa Helpman Groningen Oude eiken visgraat vloer

  • event07-02-2019
  • schedule15:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut

Oude vloer gelegd in Villa in Helpman aan de Rijksstraatweg in Haren tegen over het pand van Henk Koop.
Er werd ons gevraagd of wij een visgraat vloer konden plaatsen met een grijze verweerde patina kleur. De meeste van deze vloeren leggen wij in Amsterdam omdat een aantal architecten onze vloeren daar promoten. Deze klant kwam via onze website bij ons terecht en gelukkig voor hen hoefden ze niet ver te rijden. Wij zaten toendertijd namelijk in Haren met de showroom.
Het leuke aan dit soort parketvloeren is dat je niets hoeft te doen aan onderhoud. De vloer is reeds beschermd door een dikke patina laag is ontstaan door al die jaren van gebruik.

De vloer kan gewoon schoongemaakt worden met een beetje lauw water.

 

Dit is de originele grijze patina kleur van de oude parketstroken die wij slopen in Frankrijk en mee nemen naar Nederland. Met de bovenkant is nog niets gedaan. De kleur kan zo blijven of wij doen de stroken lichtschaven. Door het lichte schaven verdwijnen wel wat oude details.

Oude eiken parketstroken gesloopt Frankrijk Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Meer dan 100 jaar oude parket stroken die klaargemaakt zijn in de werkplaats. Veer wordt er onder andere afgezaagd. Hier liggen de stroken in de droogkamer.
De verweerdheid en kleur moeten passen binnen het pand. Het kan wel eens duren voordat wij een geschikte partij hebben ondanks onze behoorlijke voorrraad.

Oude eiken parketstroken droogkamer Holtz Vloeren Drachten
Bekijk product >

 

Monteren in vila aan de Rijksstraatweg in Haren (Groningen) een antiek oude eiken visgraat parketvloer. De eerste rijen liggen er al in. De stroken worden verlijmd op de bestaande vloer.

Monteren oud eiken parket visgraat houten vloer Rijksstraatweg Haren Groningen Holtz Vloeren
Bekijk product >