Extreem brede eiken planken, Utrechts grachtenpand

  • event28-05-2019
  • schedule12:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut

In Utrecht aan de gracht hebben wij een massief eiken extreem brede en lange planken vloer geleverd en gemonteerd. De vloerdelen zijn net gelegd en moeten nog 1 keer afgeolied worden. De aannemer die het grachtenpand aan het verbouwen was heeft onmiddelijk ons kaartje gevraagd. Hij had nog nooit zo'n mooie brede massief eiken planken vloer gezien.

Bekantrecht hout

Bekantrecht hout

Het hout wordt bekantrecht. Hierbij worden de planken zo voordelig mogelijk recht gemaakt aan beide kanten. Er zit wel eens spint hout of scheuren en die moeten het liefst er af gezaagd worden. In de werkplaats in Groningen maken wij dit soort bijzondere vloeren met regelmaat.

Bekijk product >

Eiken ruwe schaalden scheuren

Eiken ruwe schaalden scheuren

De eiken ruwe schaaldelen hebben bijna allemaal kopsekant scheuren na het opzagen en drogen. In overleg met de klant hebben wij deze scheuren opgevuld met eiken keggen. Hierdoor kunnen de planken tot wel 7 meter lang blijven.

Bekijk product >

Vloer op maat

Vloer op maat

De vloer wordt op maat gemaakt. Dit betekent dat de ruimtes in het pand aan de gracht in Utrecht zijn opgemeten. Met deze gegevens is in de werkplaats in Groningen elke plank op zijn plek gelegd waar hij in het pand terecht zal komen. Elke plank krijgt een nummer en dat correspondeert met de nummers op de plattegrond van het pand. Zo is van te voren de vloer al pas klaar gemaakt. Dit om zo weinig mogelijk planken onvoordelig te moeten in korten bij het monteren in het pand.

Bekijk product >

Extreem brede eiken planken, Utrechts grachtenpand

Met een handcirdel zaag en een hele lange rijlat worden de eiken schaaldelen bekantrecht.

Bekijk product >