Traprenovatie

  • event14-02-2019
  • schedule13:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut
Traprenovatie

Trappen zijn vaak van hout met houten treden. De treden zijn onderhevig aan slijtage. Een trap is vaak geschilderd of gelakt of geolied. Op een gegeven moment kan het gebeuren dat de traptreden niet mooi meer zijn of u wilt een andere houtsoort. Dan is er de mogelijkheid de trap te renoveren.

FOTO: Trap met de hand op maat gemaakte overzettreden gerenoveerd in Amsterdam. Wij hebben ook alle vloeren in het betreffende grachtenpand vernieuwd. Sommige ruimtes met nieuw hout en de belangrijkste verblijfsruimtes met echt oud antiek eiken vloerdelen.

overzettreden

overzettreden

Wij voeren traprenovaties uit met overzettreden of met op maat gemaakte massieve houtdelen.

De traptredes kunnen met vele houtsoorten worden bekleed. De meest gebruikte is eiken hout. Ook omdat eiken prima een kleur mee te geven is.

De trapwanden worden vaak niet bekleed, maar de stootborden eventueel wel. Is het een open trap, dan zijn de treden onder, boven en achter te bekleden. De onderkant doen wij dan vaak met eiken fineer afwerken.

 

Renostairs is één van de merken die wij gebruiken voor het renoveren van trappen. Er zijn 10 houtsoorten leverbaar in dit systeem. Daarnaast gebruiken wij ook andere merken en maken wij soms traptredes op maat als de situatie daar om vraagt.

 

 

Eikenhout

Eikenhout

In Hoogezand-Sappemeer wordt hier een trap gerenoveerd met overzettreden. Ook worden er stootborden van eikenhout gemonteerd.

 

Multiplank

Multiplank

In Hoogezand-Sappemeer hebben wij een trap gerenoveerd met eiken overzettreden. De anti-slip rand maakt dat men niet zomaar uitglijdt. De treden worden over het algemeen met olie afgewerkt. Olie is makkelijk te onderhouden en slijtplekken zijn weinig zichtbaar.

grenen

grenen

In Amsterdam hebben wij een trap gerenoveerd. De treden zijn op maat in onze werkplaats gemaakt. Sommige trappen lenen zich niet voor standaard overzettreden. De treden zijn gemaakt van eiken hout.