Antiek eiken parket in visgraat motief

  • event11-12-2018
  • schedule15:00
  • personSteffan
  • timer4 minuten

Oude eiken parket stroken

Deze vloeren zijn echt oud en gemaakt van antiek oude parketstroken. Het meeste oude parketstroken die aangeboden worden zijn gemaakt van oude balken.

Echt oude parketstroken hergebruikt

Wij prefereren oude parketstroken te hergebruiken voor het creëren van te herleggen eiken parketstroken in visgraat motief. Een visgraat vloer gemaakt uit oude balken hout komt wat betreft originaliteit niet in de buurt van onze vloeren. Dit is keer op keer gebleken wanneer klanten onze showborden gingen vergelijken met andere borden, gemaakt uit oude balken hout.

Levering Koningshuis

Het mooiste voorbeeld hiervan was nog niet zo lang geleden. Een lid van het koningshuis had een nieuw huis gekocht en hun architect belde ons op. Hij vroeg ons naar de oude visgraat vloeren. Het toeval was dat wij vlak bij hun in de buurt, Bussum, een oude visgraat vloer aan het leggen waren. Wij hadden geregeld dat de architect even mocht kijken ter plaatse. De architect is die zelfde dag nog gaan kijken. Hij heeft ons toen verzocht een proefbord te maken. Dit hebben wij gedaan. Dit bord heeft hij naar zijn klant gebracht. De klant wilde onze vloeren hebben. Later hoorden wij dat de architect in binnen- en buitenland had gezocht naar de vloer die zijn klant wilde. Alle borden die hij had laten zien werden afgekeurd. De klant had ons zelf gevonden en had de architect verteld dat hij contact met ons moest opnemen. Ons bord sprong tussen al die borden er met kop en schouders bovenuit. Wij wisten het min of meer al van te voren. Niemand maakt die oude vloeren zoals wij het doen. Wij zijn er dan ook al meer dan 20 jaar mee bezig. 

 

 

Antiek oude eiken parket stroken slopen.

Deze stroken worden gesloopt, naar Nederland gebracht en door Holtz vloeren in de werkplaats herlegbaar gemaakt. De stroken kunnen gemaakt worden in visgraat motief of andere motieven.

Antiek oude eiken parket slopen Parijs Frankrijk Holtz Vloeren
 

 

Holtz vloeren in Mulhouse om oude eiken parketstroken te slopen uit dit oude pand dat midden in Mulhouse staat. Het pand gaat gerenoveerd worden en heeft ruim 30 jaar leeggestaan. Door het hele pand heen ligt eiken massief parket rechtgelegd en in visgraat patroon.

Antiek oude eiken parketstroken slopen Holtz Vloeren Mulhouse Frankrijk
 

 

 In dit pand in Utrecht hebben wij een antiek oude massief eiken visgraat vloer herlegd. Het is de versie die vergrijsd is. De vergrijsde versie hoeft alleen maar schoongemaakt te worden met wat. Onderhouden is verder niet nodig. Er zit zo'n laag patina op dat een vlekje meer of minder niet misstaat. De kleur is heel gemeleerd dat alles er in weg valt.

Massief eiken antiek oude visgraat vloer Utrecht Holtz Vloeren
 

 

Licht herschaafd antiek oude visgraat parketvloer eiken.

De eiken stroken in visgraat patroon zijn 2 cm dik en hebben veer en groef. De kleur van de stroken was bij binnenkomst bij ons gemeleerd grijs. Omdat niet iedereen dit mooi vind hebben wij ook een donker blonde kleur. Ondanks dat de plankjes licht herschaafd zijn kun je duidelijk nog de ouderdom van de plankjes zien

Licht herschaafde antiek oude massief eiken visgraat parketvloer Holtz Vloeren
 

 

Antiek oude massief eiken herschaafde visgraat vloer met band.

De strookjes zijn circ 45 cm lang en 6,5 cm breed. Je kunt zien aan de weinig voorkomende noesten en geen scheurvorming dat het hergebruikt parket is en niet uit balken is gezaagd. Ook aan de nog donkere uiteinden is te zien dat het gemaakt is van echte oude eiken parketstroken.

Licht herschaafde antiek oude massief eiken visgraat parketvloer met band Holtz Vloeren
 

 

Rechtgelegde antiek oude eiken parketstroken.

De stroken zijn ontdaan van spijkers en verder zijn ze behandeld zodanig dat ze herlegd kunnen worden. Deze hebben de vergrijsde kleur. Deze stroken kunnen ook in hongaarsepunt of visgraat geleverd worden.

antiek oude massief eiken visgraat parketvloer rechtgelegd vergrijsd Holtz Vloeren
 

 

Hongaarse Punt

Massief eiken hongaarsepunt parketstroken. Deze stroken zijn meer dan 100 jaar oud. De stroken zijn in Parijs gesloopt en waren origineel ook hongaarsepunt.

Antiek oude massief eiken hongaarsepunt parketstroken
 

 

De veer en groef zijn nog te zien op deze oude stroken. Dit is de originele kleur. Met de bovenkant is nog niets gedaan. De kleur kan zo blijven of wij doen de stroken lichtschaven. Door het lichte schaven verdwijnen wel wat oude details.

Oude massief eiken originele hongaarsepunt parketstroken
 

 

Massief eiken stroken van circa 80 jaar oud.

De stroken liggen in een pand dat gebruikt wordt als winkel. De winkel staat midden in Parijs. De kleur en verweerdheid is alles bepalend. Wij zoeken ook vaak in opdracht van een klant een partij. Deze kleur hebben wij ook gevonden voor een klant. De verweerdheid en kleur moeten passen binnen het pand. Het kan wel eens duren voordat wij een geschikte partij hebben ondanks onze behoorlijke voorrraad.

Oude eiken parket stroken rechtgelegd in centrum Parijs
 

 

Massief eiken stroken van circa 80 jaar oud.

De kleur en verweerdheid is alles bepalend bij de keuze van oud parket. Wij zoeken ook vaak in opdracht van een klant een partij. Deze kleur hebben wij ook gevonden voor een klant. De verweerdheid en kleur moeten passen binnen het pand. Het kan wel eens duren voordat wij een geschikte partij hebben ondanks onze behoorlijke voorrraad.

Oud eiken parketstroken recht gelegd Amsterdam Holtz Vloeren