close
FILTERS
Prijs expand_less
Houtsoort expand_less
Type vloer expand_less
Alle opties
Sfeer expand_less
Alle opties

Houten Vloeren

Let op; de genoemde prijzen zijn niet altijd accuraat en altijd geldig. De prijzen veranderen op dit moment bijna dagelijks. Wij doen ons best zo goed mogelijk de werkelijke prijzen weer te geven.

De getoonde producten vormen een selectie van de houten vloeren die wij leveren. Er zijn meer mogelijkheden. In de showroom is het volledige assortiment te zien. Op verzoek maken wij ook vloerstalen van afwijkende wensen.

82 producten
Meest verkocht arrow_drop_down

Houten (Parket)  Vloeren

Holtz vloeren importeert houten vloeren. Dit zijn voornamelijk multiplanken en eiken massieve houten vloerdelen en uiteraard (antiek) parket. Onbewerkt hout wordt in fabrieken in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Tjechië en China geschaafd en bewerkt tot houten vloerdelen.

Houten vloeren is een verzamelnaam geworden voor verschillende types houten vloeren. Er zijn namelijk verschillende types vloeren. Het verschil in type zit niet zozeer in de houtsoort als wel in de maatvoeringen. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten (types) houten vloeren.

Multiplanken - Massieve houten planken

De maatvoering van beide plank soorten is vaak behoorlijk gelijk, ook al wordt de multiplank gemiddeld genomen in wat langere planken geleverd dan de massieve houten planken.
De maten zijn de volgende:

Lengte: De gemiddelde lengte van de planken ligt tussen de 170 cm tot 220 cm, waarbij dus al was aangegeven dat de multiplank vaak met een wat langere gemiddelde lengte wordt geleverd.
Breedte: De breedte van de planken ligt tussen de 16 en de 24 cm.
Dikte: De multiplank is dik, gemiddeld 16mm. Hierbij is onderlaag 12 mm en de toplaag 4 mm dik. De massieve planken zijn bijna altijd 2cm dik.

Parket

Parket is een soort houten vloeren die te herkennen is aan de maten van de delen. Parket is vaak tussen de 6 en 8 cm breed, is 2 cm dik en de parketstroken zijn gemiddeld 60 cm lang, maar kunnen geleverd worden tot 150 cm lang. De parketstroken hebben veer en groef rondom. Vaak is geen vellingkant aanwezig.

Tapis

Tapis is een soort houten vloeren die is te herkennen aan de maten. De tapis stroken zijn vaak tussen de 6 en 8 cm breed en tussen de 6 en 9 mm dik. De stroken hebben geen veer en groef en worden verlijmd op een houten platen ondergrond. De lengtes zijn tot 120 cm. Er is ook een soort tapis die breder en langer is dan hiervoor genoemde tapis afmetingen. De lengtes zijn tot 220 cm en de breedtes van 12 tot 22 cm. Deze soort wordt bourgogne tapis genoemd.

Met de massief houten vloeren, parketvloeren, tapisvloeren en de toplaag vloeren zijn we zéér concurrerend.

Laminaat

We bieden ook een zeer uitgebreidt aanbod laminaat aan. Mensen die houten vloeren te duur vinden of op de verdieping hout niet nodig vinden, kunnen laminaat bij ons kopen met wel 35 jaar garantie.

Houtsoort

De meest gebruikte houtsoort voor vloerhout is eikenhout. Eiken veel eigenschappen die het geschikt maakt voor vloerhout van te maken. De kleur is licht en neutraal, dus goed te kleuren. Het is sterk, slijtvast, hard en maatvast. Het is goed voorradig, ookal is dit aan het veranderen. De eikenprijzen zijn aan het stijgen in verband met de opkoop van eiken hout en aankoop van bossen en opkoop van zagerijen over heel Europa door Chinezen. Vele houtsoorten zijn leverbaar in vloerhout naast eiken.

Kleur

Er zijn vele kleuren leverbaar in vloerhout. De tropische houtsoort zijn komen van licht tot rood en bijna zwart. Eiken is goed te kleuren en grenenhout is ook goed te kleuren. Beide houtsoorten kunnen dus in allerlei kleuren geleverd worden. Tropisch hout wordt altijd naturel afgewerkt, dus niet met een kleur pigment in de olie of lak.

Sfeer

Houten vloeren geven sfeer uiteraard, welke sfeer dat is van heel veel factoren afhankelijk. Het begint met de gekozen houtsoort. De houtsoort heeft een nervenstructuur, kleur, verfijndheid etc. Dit alles geeft een bepaalde sfeer. Vervolgens kunnen wij als vloeren leverancier nog extra elementen toevoegen aan de sfeer. De kleur kan verandert worden en het hout kan behandeld worden met machines of met de hand waardoor het oppervlakte bijvoorbeeld beschadigd is en dus oud lijkt.

Trends

Houten vloeren van deze tijd

Een trend die gaande is sinds een jaar of 3 is de opkomst van (grote) eiken visgraat vloeren. Houten planken vloeren was de trend en tegenwoordig zijn dat visgraat vloeren gemaakt van langere en bredere stroken dan de traditionele visgraat vloeren die al honderden jaren worden gemaakt.

PVC vloeren zijn ook een trend. PVC heeft laminaat en houten vloeren voor een belangrijk deel vervangen in de markt.

Uitleg multiplanken en verschillen met massieve planken vloeren

Toplaag plank, uitleg: Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen massieve houten vloeren en multiplankvloeren ( duoplank, lamelparket, toplaaghout, combiplank, samengestelde plank ) In principe hebben beide producten nagenoeg dezelfde uitstraling en kwaliteit en zijn beide producten in die zin concurrent van elkaar. De multiplank is niet volledig massief, maar heeft een toplaag van bijvoorbeeld 4mm eiken. Hierdoor ziet de multiplank er uit als een door en door eiken plank. De plank is dus niet volledig van eiken zoals de traditionele houten vloeren. De onderkant van de multiplank is gemaakt van materiaal dat niet krimpt en uitzet (bijvoorbeeld multiplex). Hierdoor ''werkt"(krimpen en uitzetten in de breedte) de multiplank minder en is hij daardoor ook beter geschikt voor o.a. op vloerverwarming. De traditionele (bijv. eiken) vloer planken gemaakt van massief hout (door en door massief hout) kunnen ook heel goed gebruikt worden voor uw vloer. Er zal iets meer rekening gehouden moeten worden met het werken van het hout in vergelijking tot de multiplank. Dit is overigens goed mogelijk. Onze ervaring is dat smaak in veel gevallen de doorslag geeft voor de keuze voor de multiplank of de traditionele massief houten vloer.

Holtz vloeren levert houten vloeren in de volgende grote steden/dorpen

Groningen, Winsum, Aduard, Zuidhorn, Hoogezand-Sappemeer, Gasselte, Gieten, Eext, Harkstede, Assen, Borger, Veendam, Emmen, Exloo, Beilen, Zuidlaren, Eelde, Paterswolde, Klazienaveen, Roden, Leek, Marum, Grijpskerk, Haulerwijk, Drachten, Meppel, Hoogeveen, Grolloo, Winschoten, Ter Apel, Appingedam, Haren, Hoogkerk, Delfzijl, Stadskanaal, Peize, Vries, Tynaarlo, Glimmen, Meerwijck, Norg, Annen, Grootegast, Bedum, Loppersum, Middelstum, Uithuizen, Siddeburen, Slochteren, Midwolda, Scheemda, Bad-Nieuweschans, Pekela, Blijham, Bellingwolde, Onstwedde, Bourtange, Sellingen, Ter Apel, Rolde, Smilde, Zoutkamp, Pieterburen, en dan nog in de rest van Nederland en heel veel origineel oude eiken visgraat vloeren in Amsterdam, Utrecht, Delft, Leiden, Wassenaar, Naarden, Blaricum, Laren, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Maastricht etc.
 

Holtz is Woca Trip Trap Dealer, daarnaast leveren we alle mogelijk Lakken, Olien en Wassen van oa Osmo, Lecol, Leha, Aquamarijn, Rigostep, Dumby, Junckers, etc.