Parijs Paris

  • event07-02-2019
  • schedule15:00
  • personSteffan
  • timer2 minuten

Frankrijk is een eiken parket land, tenminste in het Noordelijke deel van Frankrijk. In de warmere gedeelte worden metname plavuizen, tegels gebruikt.

Wij komen al meer dan 25 jaar in Frankrijk voor materialen op te speuren. In 2010 kwamen wij in een hotel in Frankrijk. Het hotel staat al sinds de oorlog leeg. Niet te geloven natuurlijk. Het hotel was het hoofdkwartier van de Duitsers in de oorlog in Parijs. Het hotel is opgekocht door Arabieren en die gaan er appartementen in maken. De vloeren in het hotel zijn allemaal eiken parketstroken. De meeste is hongaarsepunt. Parijs is heeft geen visgraat, maar alleen hongaarsepunt. Dit in tenstelling tot de rest van het land. Daar ligt metname visgraat parket. Wij hebben door het hele hotel heen de vloeren gekocht. 

 

 De veer en groef zijn nog te zien op deze oude stroken. Dit is de originele kleur. Met de bovenkant is nog niets gedaan. De kleur kan zo blijven of wij doen de stroken lichtschaven. Door het lichte schaven verdwijnen wel wat oude details.

houten eiken hongaarse punt parketstroken Hotel Parijs Holtz Vloeren
Bekijk product >

Elke kamer, hal, eetzaal ligt vol met eiken parket. Rechtgelegde eiken stroken en in hongaarsepunt motief. Ook zijn wij parket tegen gekomen van grenen hout. Het is duidelijk geworden dat er vele schaverijen hebben geleverd aan het hotel. Vele verschillende maten zijn wij tegen gekomen. Ook staat vaak achterop de leverancier, vandaar dat wij daar achter kwamen.

houten eiken hongaarse punt parketstroken Hotel Parijs Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Twee eiken hongaarsepunt parket strookjes gehaald uit de hal. De stroken zijn op regels gelegd.

Antiek oude Hongaarsepunt eiken parketstroken Hotel Parijs Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

 

Door het bouwstof heen is deze eiken hongaarsepunt zichtbaar. Wij kunnen ons alleen maar voorstellen hoe mooi dit moet hebben gelegen in de periode dat het pand nog in gebruik was.

Oude antieke eiken hongaarsepunt Parijs Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Van de beheerder van het hotel mochten wij het dak even op. Jammer dat het weer niet zo mooi was. Het was in de winter.

Dak hotel Parijs eiffel toren in de mist Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Andere kant van het hoteldak in Parijs zien wij de arc de triomphe.

Dak hotel Parijs eiffel toren in de mist Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Natuurlijk vinden wij dit ook hele leuke dingen om mee te nemen. Het is niet onze handel, maar deze hebben wij wel meegenomen. Sommigen hebben wij nu in de showroom kunnen plaatsen in Groningen.

Antieke gietijzeren trapstijlen hotel Parijs Frankrijk Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Antiek oude eiken parketstroken uit het hotel in Parijs is klaar gemaakt in Nederland voor herleggen. Deze vloer hebben wij gemaakt in Amsterdam. Antiek oude eiken parketstroken hotel Parijs visgraat patrioon herlegd Holtz Vloeren
Bekijk product >