Eiken houten vloerdelen uit een fabriek Mulhouse Frankrijk

  • event07-02-2019
  • schedule15:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut

Midden jaren negentig waren wij vooral bezig met oude eiken parketvloeren te importeren uit Frankrijk en te verkopen in Nederland.

Zo kwamen wij via een tussenpersoon in deze fabriek terecht. Hij wist dat hier nog een oude eiken industrievloer in lag. Omdat het pand niet meer gebruikt werd en de eigenaar ook niet van plan was het pand nog op te knappen, was de vloer wel te koop. Omdat het een groot industrieel pand was en de ruimtes groot waren, was het voor ons heel interessant. Het betekende veel hout van dezelfde leeftijd, meer dan 100 jaar oud, en min of meer dezelfde maten. Ook al kwamen wij tijdens het slopen vele verschillende maten tegen. Op de achterkantjes staan vaak de leveranciers van de stroken. Dit waren vele uit de buurt van Mulhouse. In die tijd dat de vloer gelegd werd in het pand waren er dus vele schaverijen die eiken parket maakten. Schaal vergroting heeft plaatsgevonden en tegenwoordig zijn er nog maar een handjevol in Frankrijk.

De ruimtes waren werkruimtes voor werklieden. In die tijd waren bedrjifswerkplaatsen vaak belegd met eiken parket of grenen parket, of met parket van een een andere hout.

Toen konden wij zonder gedoe nog zo'n gebouw in om het hout eruit te slopen. Tegenwoordig moet je vergunningen aanvragen voor van alles en nog wat.
Wij konden overnachten bij ons franse contact waar wij nog steeds contact mee hebben, ook al woont hij nu grotendeels in Roemenië.

Drie weken zijn wij bezig geweest. Het hout is naar Oude Pekela gebracht. Nog steeds hebben wij wat hout staan uit dat gebouw.

 

Eiken parketstroken fabrieksvloer. Deze kwamen wij tegen in Mulhouse eind jaren negentig. Dit gebied staat in het gebied van de zware 'vergane' industrie in Noord Oost Frankrijk.

Eiken parketstroken fabrieksvloer Frankrijk Holtz Vloeren
Bekijk product >