Antiek oude eiken wijnvaten wandbekleding Roemenie Ceausescu

  • event31-05-2019
  • schedule11:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut

Een contact in Roemenie waar wij heel vaak oud eiken parket van hebben gekocht heeft ons nu eiken wijnvaten hout verkocht! Diegene is een fransman uit het gebied bij Mulhouse in Frankrijk. Hij heeft zijn zoek gebied naar oude bouwmaterialen een jaar of 10 geleden uitgebreid naar onder andere Roemenie.
Daar is hij gestuit op een bijzonderheid. Oude eiken wijnvaten in de kelder van één van de paleizen van Ceausescu in Roemenie. Hij heeft niet kunnen achterhalen hoe de wijnvaten daar terecht zijn gekomen. Ze zijn zo groot, het is een mysterie.

De eerste meters zijn al verkocht. In de werkplaats in Groningen hebben wij het klaar gemaakt. Een interieurbouwer uit Assen gaat het gebruiken.

Paleis Roemenie

Paleis Roemenie

Paleis van voormalig dictator van Roemenie, Ceausescu. In de kelders van dit gebouw staan tientallen wijnvaten met enorme afmetingen. De wijnvaten zijn gemaakt van eiken hout. De kleur en patina van het eikenhout is bijzonder. Wij gebruiken het voor wandbekleding en vloerhout.

Bekijk product >

Meer dan 100 wijnvaten

Meer dan 100 wijnvaten

Meer dan 100 wijnvaten van eiken hout gemaakt werden aangetroffen in de kelders van het paleis van ceausescu toen het gebouw eindelijk toegankelijk werd.

Bekijk product >

Oude eiken vaten

Oude eiken vaten

Het eiken hout is licht gebogen. Het is wel dik, dus het is mogelijk er wandbekleding stroken en parketstroken uit te halen.

Bekijk product >