Antiek eiken tapis visgraat vloer

  • event22-01-2019
  • schedule16:00
  • personSteffan
  • timer2 minuten

Oude Antiek eiken tapis visgraat vloer

Nederland is een visgraat land. Al honderden jaren wordt eiken visgraat gelegd in Nederlandse panden. Het hoort bij onze cultuur. Omdat zelfs eiken vloeren wel eens weg slijten of te niet gaan door een verbouwing is er vraag naar vervang vloeren met dezelfde sfeer. Wij leveren dergelijke vloeren. Wij kunnen ook in tapis vorm leveren zodat vloerverwarming mogelijk is.

Wij halen het hout meestal uit Frankrijk omdat daar grote hoeveelheden eiken parket visgraat zijn gelegd. Frankrijk is een parketstroken land, geen planken land. Wij importeren al meer dan 20 dergelijke vloeren naar Nederland. De eiken parketstroken worden behandeld en gezaagd zodat er een herlegbare tapis strook overblijft. De stroken kunnen worden herlegd en u krijgt dan een origineel oude eike visgraat vloer in bijvoorbeeld tapis al dan niet op vloerverwarming.

 

 

 

Oud eiken tapis herlegd in een prachtig grachtengordel pand in Amsterdam. Het is de herschaafde versie. Deze bibliotheek is er mee gezegend.

Antiek oud eiken visgraat tapis Amsterdam Holtz Vloeren
 

 

In Haren, Groningen, hebben wij deze origineel antiek oude eiken visgraat tapis op vloerverwarming gelegd bij een advocaat. Antiek oude eiken visgraat tapis Haren Groningen Holtz Vloeren
 

 

 

Antiek oude visgraat vloer met zeer mooie sfeervolle uitstraling. De visgraat is herlegd als een tapis visgraat vloer op vloerverwarming.

Antiek eiken tapis visgraat vloer vloerverwarming Haren Groningen Holtz vloeren
 

 

 

Nog een antieke eiken houten visgraat vloer gelegd in Amsterdam. De visgraat loopt mooi door over de rail van de suitte deuren.

Oude antieke eiken houten visgraat vloer Amsterdam suitte deuren Holtz Vloeren
 

 

Hier komt het eiken hout dus onder andere vandaan. Uit een kazerne in dit geval, in Mulhouse Frankrijk. Honderden meters visgraat!

Oude eiken Parket stroken visgraat Mulhouse Frankrijk Holtz Vloeren
 

 

Nog een ruimte vol met eiken visgraat parketstroken van meer dan 100 jaar oud. Is door ons gesloopt en naar Nederland, Groningen, gebracht voor bewerking en verkoop.

Oude eiken Parket stroken visgraat Mulhouse Frankrijk Holtz Vloeren 1
 

 

Oude eiken parket stroken uit Frankrijk. De eerste bewerkingen zijn gedaan, nu tussen drogen en daarna tot tapis zagen. Dan zijn ze legklaar. Droogkamer in Haule Friesland

oud eiken parketstroken drogen tapis Haule Friesland
 

 

 

Slopen van oude antieke visgraat stroken gaat met de hand. Ze zijn hier net gesloopt en staan klaar voor transport naar Nederland, Groningen.

Oude eiken parketstroken gesloopt Frankrijk
 

 

Holtz bezig oud eiken visgraat vloer te slopen in Frankrijk. Het zijn grote ruimtes, dus mooie grote uniforme maatvoeringen.

Slopen antiek oude eiken visgraat houten vloer Frankrijk
 

 

In oud grachtengordel pand hebben wij een oude visgraat tapis vloer herlegd. De kleur is grijs met veel patina.

Oude eiken visgraat vloer herlegd in Granchtengordel pand Amsterdam Holtz Vloeren