filter

Kleur
Sfeer

Massieve planken

Massieve planken

48 producten

Massieve planken

De planken zijn gemaakt van bijvoorbeeld eiken, of grenen hout. Er wordt niet gewerkt met een toplaag bij massieve houten planken.

Meest verkocht arrow_drop_down

Massieve planken

Dus de hele plank is bijvoorbeeld gemaakt van eiken hout. Het is geen hout met een toplaag.
De echte kenner zal altijd zien of de plank massief is of dat het een plank is met een toplaag. De uitstraling van een massieve plank is uniek! Onderstaande keuzes betreffen allemaal massief houten vloeren. Massieve houten vloeren zijn makkelijk zelf te leggen, tenminste als u de vloer zwevend gaat leggen!

Hardhouten vloeren
Houten vloeren kunnen gemaakt worden van hard hout maar ook van niet hardhout soorten.

Holtzvloeren levert alle bij-producten, van plinten tot ondervloeren tot lijmen etc.

Op de bestaande vloer (hout, beton, zandcement dekvloer etc.) wordt de houten vloer verlijmd of zwevend gelegd. Semi-verlijming met Elastilon is ook mogelijk. Een verlijmde vloer wordt vastgelijmd aan de bestaande vloer. Een zwevend gelegde vloer ligt los op een tussen (onder-) vloer.

Het grote verschil tussen een verlijmde vloer en een zwevend gelegde vloer is het volgende:

* Verlijmde vloer loopt stiller.
* Verlijmde vloer werkt minder. (Minder krimp en zwel werking)
* Verlijmde vloer is duurder.

Een houten planken vloer is vaak rond de 17 cm tot 18 cm breed. Het gebruikte hout voor de planken is vaak Eiken Hout. Anders dan bij parket vloeren zijn de planken lang. Dit wil zeggen tot wel 2.70 m1 lang. Eiken Parket is vaak niet langer dan hooguit 1.50 m1. De eiken houten planken zijn vaak ook breder dan parket. Parket is vaak rond de 7 cm tot 10 cm breed. Een Planken Vloer is gemiddeld, zoals hierboven al geschreven, rond de 17 cm tot 18 cm breed. 

Natuur produkt

Hout is een natuurprodukt. Hiermee willen we zeggen dat (eiken, jatoba, grenen, multiplanken, duoplanken, parkethout, laminaat etc.) onder invloed van de natuur vrandert van afmetingen en kleuren. De afmetingen veranderen onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. De kleur verandert door de invloed van zon en gebruik van de houtenvloeren. De breedte van 17 cm tot 18 cm van de houten planken is een gemiddelde breedte voor houtenplanken. Bij deze breedte is een massief bijvoorbeeld eikenhouten planken vloer prima zwevend te leggen wanneer de kamer niet breder is dan 5m1 breed. Is de kamer breder dan een meter of 5, dan moet worden gedacht aan semi-verlijming met behulp van elastilon en aan verlijming van de vloer op de bestaande vloer met een tussen vloer van spaanplaat of industrie mozaik eiken. Wanneer de houten planken breder zijn dan rond de 20 cm, is het ook verstandig om de planken te verlijmen met elastilon of op de bestaande vloer met een tussenvloer van spaanplaat. Dit ook wanneer de kamer minder breed is dan 5m1. Dit heeft te maken met het feit dat de bredere planken kunnen schotelen als ze wat breder zijn dan 20 cm breed. Dit is niet de bedoeling.
Trouwns tot in 5 m1 breder kamers kan zwevend gelegd worden. Is de kamer breder dan is de werking in de planken theoritisch zo groot dat er een hele grote zwelnaad moet worden gelaten tussen de muur en de vloer.

Tussen de muur en de vloer worden normaal gesproken spanveren geplaatst. Deze spanveren houden de vloer netjes bij elkaar. De vloer kan werken, uitzetten en krimpen dus, zonder dat er grote naden blijven staan midden in de vloer.

Indien de massieve planken vloer op bovengenoemde manier wordt gelegd, zijn er weinig problemen te verwachten met de werking van het hout. Heel soms zal er een stukje van de zijkant van de vloer bij een muurkant een strookje afgezaagd moeten worden omdat de vloer is uitgezet en klem staat tegen de muur. Dit is vaak in het eerste jaar na plaatsing van de vloer in de ruimte. De vloer gaat zich zetten naar de ruimte en moet even alle seizoenen mee hebben gemaakt. Als er dan toch een stukje vrijgezaagd moet worden, dan is het vaak 1 keer. Daarna komt dat vrijwel nooit weer voor.
Met anderen woorden; massief houten planken hebben een unieke uitstraling die bijna door geen enkele multiplank wordt benadert en die mits op de juiste manier gelegd, een probleemloze vloerafwerking vormt voor uw woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor etc.  

De vloeren kunnen behandeld en onbehandeld worden geleverd.

Behandelde Vloerdelen worden kant en klaar geleverd. De vloer hoeft alleen nog maar gelegd te worden, u kunt er na het leggen direct overheen lopen. De kleur afwerking zit al op de planken.
Vloerdelen zijn geschuurd, gestopt en gekleurd, en eventueel getrommeld, gerookt en of geborsteld. De legtijd is korter dan bij onbehandelde vloeren, u kunt er direct overheen lopen na het leggen.

Onbehandelde Vloerdelen moeten bij de klant in de ruimte nog gestopt, geschuurd en gekleurd worden.
De kleur afwerking zit nog niet op de planken. Dit moet terplaatse gedaan worden.
U moet na het afwerken van de vloer met olie/lak vaak ca. 24 uur wachten voordat u op de vloer kunt. Het leggen van de vloer duurt ca. 1 keer zolang als een behandelde vloer.
 

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.