filter

Kleur
Sfeer

Laminaat - PVC

Laminaat - PVC

14 producten

Laminaat is niet weg te denken uit de Nederlandse huizen. Laminaat is de meest verkochte vloersoort in Nederland. Laminaat wordt elk jaar mooier. De levensduur en het gemak in gebruik en lage kosten voor de comsument zijn de grootste pluspunten.

Meest verkocht arrow_drop_down

Hieronder vindt u de keuze uit verschillende soorten laminaat. Wij hebben een assortiment samengesteld waarin, naar onze mening, voor iedereen een vloer is te vinden. U kunt bij ons terecht van voordelige laminaatvloeren tot topkwaliteit laminaatvloeren tegen scherpe prijzen. Alle laminaat soorten die we verkopen hebben in ieder geval een HDF bodemmateriaal. Dit betekent dat ook de goedkopere laminaat vloeren kwaliteitsvloeren zijn. De toplaag is van melamine gemaakt. De dikte en de kwaliteit van de melamine bepalen de levensduur van de toplaag van de laminaatplanken. Wij hebben vloeren die ook geschikt zijn voor licht commercieel gebruik tot zwaar commercieel gebruik en zelfs voor in de badkamer (volledig water proof).

De verschillende merken hebben vaak ook verschillende klik (clic) verbinding. Alle soorten hebben in ieder geval een klik-verbinding. Ze zijn dus goed zelf te leggen. De laminaat vloeren hoeven niet meer verlijmd te worden. De vloerdelen komen los te liggen op de bestaande vloer. De klikverbinding houdt de vloerdelen bij elkaar. Onder de laminaatdelen wordt een ondervloer en een vochtscherm gelegd. Rondom wordt een plint geplaatst. U dient rondom een zwelruimte van minimaal 1 cm aan te houden en in hele brede ruimtes iets meer. Is de ruimte breder en/of langer dan 8 meter, dan moet er een dilitatievoeg worden ingebracht. De laminaat moet onderbroken word door een zwelnaad (dilitatievoeg), anders gaat het laminaat zichzelf kapot duwen als het gaat werken onder invloed van het toe- of afnemen van de luchtvochtigheid. Laminaat krimpt en zet ook uit!

De laminaatdelen zijn vaak rond de 1.23 lang en ongeveer 15 cm breed. De dikte varieert van ca. 6 tot ca. 12 mm. De panelen zijn vaak verpakt in pakketten van ca. 10 laminaatdelen. Lengte tot ruim 2 meter en tot 24 cm breed worden ook aangeboden. Laminaat in tegelmotief en visgraat motief is ook mogelijk.
De dikte van de panelen varieert van ca. 6 mm tot 12 mm De dunnere delen zijn goedkoper in aanschaf en gaan vaak minder lang mee. De dikte van de laminaatdelen geeft een goede indicatie van de levensduur van het laminaat. Hierbij moet wel aangetekend worden dat dat het geval is bij gerenormeerde fabrikanten zoals bijvoorbeeld balterio en quick step. Naast deze fabrikanten zijn er nog tientallen gerenormeerde andere fabrikanten over de hele wereld verspreid. Sommige laminaten zijn voor de huiskamer geschikt. Andere producten ook voor in winkels etc.

De gebruiksklasse staat altijd op de pakken. De gebruiksklasse geeft aan voor welk gebruik de laminaat geschikt is. Daarnaast geven de verschillende fabrikanten aan wat voor garantie ze geven en hoe lang. De garanties varieeren van 5 jaar tot soms wel levenslang. Laminaat is eigenlijk een imitatie product. Als men aan laminaat denkt dan denkt men vaak aan de strakke eiken of beuken kleur driestrooks panelen. Dit is een veel verkocht product. Echter de fabrikanten hebben niet stil gezeten. Laminaat heeft de uitstraling van echt hout mee gekregen. Op de HDF wordt een foto van een echt houten plank geplakt. Daar boven op komt de melanine als bescherm laag. Zodoende lijken de panelen op echt hout. De duurdere laminaat soorten hebben een grote varieteit aan verschillende foto's op de verschillende panelen. Hierdoor zul je niet snel een in een vloer dezelfde panelen zien. Bij de goedkopere laminaten zullen de zelfde panelen meer aanwezig zijn en lijkt de vloer minder echt.

Leggen/monteren

Het is een interieur produkt. Op de kale bouwvloer wordt een vochtscherm aangebracht. Dit vochtscherm kan een waterdichte folie zijn. Het vochtscherm moet ook dampdicht zijn. Op het vochtscherm wordt de ondervloer gelegd. De ondervloer, ook wel tussenvloer genoemd dient om de bouwvloer uit te vlakken. De bouwvloer is vaak van beton of hout. Er liggen ondanks schoon vegen toch vaak steentjes of ander vuil op de bouwvloer. Als er rechtstreeks laminaat op de bouwvloer gelegd wordt en de steentjes en vuil komt tussen de bouwvloer en het laminaat te liggen dan gaat er iets mis. Een klein steentje kan er al voor zorgen dat een klikverbinding van de laminaat kapot gaat op termijn. Door het niet stabiel liggen van de laminaatdelen zal er frictie ontstaan. Na verloop van tijd gaat dit tenkoste van de klikverbinding (clicverbinding). Daarnaast is het niet verstandig om een hard materiaal als laminaat op een harde ondergrond als hout of beton te leggen zonder er een iets zachter materiaal tussen te leggen. De tussen vloer zorgt ervoor dat het loop geluid minder is. Laminaat dient op een vlakke bestaande vloer gelegd te worden. De bouwvloer moet stevig zijn. Als dit in orde is kan de laminaat vloer gelegd worden. De laminaat delen worden in elkaar geclict. Rondom moet minimaal 1 cm vrij gelaten worden. Dit omdat laminaat door het toe en afnemen van de luchtvochtigheid werkt. Deze zwelruimte wordt afgedekt met een plint.
Laminaat kan niet goed tegen overvloedig water. Als er water in de HDF kan trekken gaat het laminaat kapot. Het is dan onherstelbaar beschadigd. Een beetje water, bijvoorbeeld met een uitgewrongen dweil schoonmaken, kan absoluut geen kwaad. Er zijn laminaatsoorten die geen last hebben van water en zelfs in de badkamer gelegd kunnen worden. Onze heten aqua laminaat.

Laminaat is tegenwoordig esthetisch van grote kwaliteit. Er wordt ongeveer 16 miljoen vierkante meter laminaat per jaar in Nederland verkocht. Het is dus een heel belangrijk product in vloeren land, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.