filter

Kleur
Sfeer

Grenen

Grenen

6 producten

Grenen houten vloeren

Al eeuwen wordt grenen hout gebruikt voor vloerhout. Het is prima geschikt. Zeker frans grenen omdat het relatief hard is. Zie hieronder een greep uit ons aanbod.

Meest verkocht arrow_drop_down

De meest gebruikte houtsoorten, al eeuwen lang, zijn eiken, vuren en grenen, larix en beuken. De laatste 10 jaar zijn eikenhout en grenenhout de meest gebruikte houtsoorten.

De voorkeur voor bepaalde houtsoorten verandert met het verstrijken van de jaren. Larixhout en grenen hout waren bijvoorbeeld tot 15 jaar geleden voor een bepaalde periode heel veel gebruikt. Nu, anno 2009 wordt het nog heel weinig gebruikt. Dit wordt gestuurd door het aanbod, maar uiteraard ook door de vraag. Eikenhout is een blijver. Deze houtsoort heeft zoveel voordelen dat hij niet weg te denken is uit de nederlandse woonkamers. De aanbod zijde is heel goed geregeld. Frankrijk heeft al vele eeuwen een zeer professioneel bosbouwbeleid. Er komt ieder jaar meer hout bij dan er wordt gekapt. Dit zelfde geldt voor grenen en vuren hout. Deze houtsoorten komen ook uit gebieden waar de bosbouw zeer serieus en duurzaam wordt bedreven.

Wij verkopen voornamelijk frans grenen. Het is goed voorradig en dus relatief goedkoop. Het is harder dan skandinavisch grenen.

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.