filter

Kleur
Sfeer

Bamboe

Bamboe

11 producten

Bamboe vloeren

Bamboe is een grassoort! Het bijzondere is dat het binnen zeven jaar tot voldoende grote groeit om te kunnen gebruiken. Het is even hard dan, als eiken hout, en ook even duurzaam. Het oogt vaak modern.

Meest verkocht arrow_drop_down

Bamboe Vloeren van Holtz

De Bamboe vloeren serie die wij leveren wordt geproduceerd door de eerste importeur, al vele tientallen jaren geleden van Bamboe naar ons land. Het bedrijf heet MOSO. Kijkt u voor nog meer informatie over bamboe op de website van MOSO-Bamboe.nl. MOSO is 1 van de eerste initiatiefnemers voor het gebruik van bamboe in Nederland. Holtz Vloeren is MOSO Bamboe Dealer!

Hieronder staat een aantal voorbeelden van kant en klare Bamboe vloeren. Vele soorten zijn ook onbehandeld leverbaar en terplekke te behandelen met olie of lak. De Bamboe serie bestaat uit massief bamboe, 2 laags bamboe, 3 laags bamboe, lamelparket, tapis, hoogkantlamel. Holtz Vloeren levert alle bij-produkten zoals plinten, lijmen, ondervloeren etc.
Bamboe is uiterst milieu vriendelijk. De bamboe gras groeit in 6 jaar tot volwassenlengte. Er komt nog steeds meer bamboe bij dan er gekapt wordt. Bamboe is zeer geschikt voor vloeren. Dit, omdat bamboe nauwelijks werkt, zeer hard en slijtvast is, geschikt is voor vloerverwarming en goed voorradig is. De bamboe is ook goed te kleuren, al zijn er minder mogelijkheden dan bij eikenhout. Door middel van het heter koken van de Bamboe wordt een lichte, caramel of donkere basiskleur verkregen. De bamboe kan dan naar keuze gelakt of geolied worden. Door het aanpassen van de kleur van de olie of lak kunnen nog meer kleuren worden gecreerd. Bamboe wordt naast gebruik in de woonkamer ook zeer veel gebruikt in kantoren en andere grote ruimtes. Het hele vliegveldgebouw van Milaan is belegd met Bamboe door Moso. De plafonds, wanden, bureaus, vloeren en trappen!

De Bamboe serie vloeren zijn vloeren die afgeleverd worden met de kleur erop of zonder de kleur erop. Bamboe kan met lak en met olie afgewerkt worden. De vloeren die met afwerking(kleur) worden geleverd hoeft alleen maar in de ruimte in gezaagd te worden. Anders gezegd, de multiplank, duoplank of lamelparket vloer hoeft alleen maar gelegd te worden. Het leggen van de vloer neemt de helft van de tijd in beslag in vergelijking met een vloer die terplekke wordt afgewerkt. Tapis vloeren en hoogkantlamel vloeren zijn ook leverbaar. Deze worden altijd verlijmd en terplekke afgewerkt met lak of olie! Visgraat en blokmotief met of zonder band en bies is ook mogelijk met Bamboe materiaal.

De behandelde houten vloer hoeft niet afgewerkt te worden. Bamboe vloeren zijn geen parket vloeren, wel oa. multiplank en geen laminaat vloer. Bamboe is ook goed te kleuren maar niet zo goed als eiken hout. Eiken hout heeft ook een andere structuur en uitstraling. Eiken heeft noesten en kwasten en veel kleurverschil. Bamboe heeft groeiringen en geen noesten en is egaal van kleur. De vloeren zijn meestal afgewerkt met woca of osmo gerelateerde hardwaxolie. Dit is een hele goede olie! Het onderhoud van de vloeren is relatief weinig. De slijtvastheid van de olie is zeer goed. Mocht u nog meer vragen hebben dan kunt u ons mailen en/of bellen. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom in de stad Groningen.

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.