Tapis visgraat, hongaarsepunt,... vloeren

Auteur :
Geschatte leestijd: 3 Minuten, 22 Seconds
Datum : 23-01-2019

Tapis vloeren worden al circa 100 jaar geleverd. Met tapis wordt een houten vloer bedoeld. De vloerdelen worden tapisstroken genoemd.

Tapis vloeren

Tapis is een frans woord. De benaming is gegeven in het frans, ook al is tapis een Hollandse vinding.

Tapis is ontwikkelt om makkelijk motief-, ook wel figuurvloeren, genoemd te maken. Meestal hebben houten vloeren een veer en een groef. Dit om de planken onderling te verbinden zodat de planken 1 geheel worden als ze zijn gelegd in een ruimte. Als er geen veer en groef aan zit, dan komen ze los van elkaar. Nu heeft tapis geen veer en groef dus is zwevend leggen geen optie.
Tapis vloeren moeten vast gemaakt worden aan de bestaande constructie vloer. In de begin periode ruim 100 jaar geleden werden de stroken gespijkerd en gelijmd. Tegenwoordig worden ze met nagels door een nietpistool vast genageld aan een tussenvloer van spaanplaat of een andere geschikte plaat. De nietjes en vroeger spijkertjes zorgen er voor dat de plankjes vastkomen te liggen in de lijm, zodat het geheel dus niet verschuifd. De functie van de nietjes is niet meer dan dat. Na 10 uur zouden hebben de nietjes dus geen functie meer.

Maar de nietjes blijven zitten. De niet gaatjes worden opgevuld met stopmiddel zodat zij niet opvallen.

Als u een strakke houten motiefvloer wilt, bijvoorbeeld een visgraat, hongaarsepunt, versailles, oostenrijkse punt, blokmotief, hollands motief... (er zijn heel veel motieven), dan is tapis de beste keuze. Tapis wordt nadat het gelegd is geschuurd, gestopt, geschuurd gestopt, geschuurd en nog eens geschuurd.

De plankjes, stroken hebben weinig werking. Dus het stopsel blijft goed zitten. De vloeren kunnen dan ook heel goed op vloerverwarming.
 

De tapis vloeren liggen vaak in chique huizen.

 

 

Tapis vloeren worden ook vaak met tropische houtsoorten gemaakt. Deze is een afzelia visgraat. Het is een dubbele visgraat. Gelegd in Haren.

Afzelia dubbele visgraat tapis Haren Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

In Den Haag hebben wij een hele rustige eiken houten hongaarsepunt gelegd. De sortering is premier. Eiken houten Hongaarse punt Den Haag Holtz vloeren
Bekijk product >

 

 

Deze eiken hongaarsepunt is naturel afgewerkt met monocoat van rubio. De sortering is premier. Hij is door ons gelegd in Den Haag.

eiken hongaarsepunt premier Den Haag rubio monocoat Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

 

In een mooie boerderij in Zuidbroek bij Groningen hebben wij een brede en lange eiken visgraat tapis gelegd. De olie keuze was naturel wit van floorservice. De hout kachel met onder plaat kan prima zonder schade aan te richten aan de tapis vloer.

Brede lange eiken tapis boerderij Zuidbroek Groningen Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Prachtige diagonaal geplaatste eiken tapis in blokmotief met een premier sortering. De olie kleur is naturel van esco vloeren.

Blokmotief diagonaal eiken visgraat band dubbele wengé bies border Haren Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Geplaatst in Haren een hele chique eiken tapis eerste kwaliteit met blokmotief, band, dubbele wengé biezen en staande border. De vloer is naturel geolied met esco olie.

Eiken tapis blokmotief diagonaal band dubbele wengé bies border Haren Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Verouderde eiken tapis vloer gelegd in Bussum. De vloer heeft een hongaarse punt motief met ladder.

Hongaarse punt ladder Eiken Tapis verouderd Bussum Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

 

Hongaarsepunt met Ladder motief. Gelegd in Bussum, afgewerkt met witte olie van woca. De vloer is ook verouderd. De veroudering doen wij plank voor plank in de werkplaaats in Groningen.

Eiken tapis gerookt wit geolied hongaarsepunt Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Van nieuw hout gemaakt is deze eiken hongaarsepunt met ladder motief tapis vloer. Hij is verouderd door te trommelen en hij is gerookt. De olie is een witte van Woca.

Eiken hongaarsepunt ladder motief gerookt wit verouderd Bussum Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Eiken visgraat houten tapis vloer in eetkamer. De vloer is donker geworden door de was afwerking. Dit wordt niet vaak meer gedaan. De vloer is gelegd in Amsterdam.

Eiken visgraat tapisvloer was afwerking Amsterdam Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Hier wordt een visgraat vloer geplaatst. De eiken tapis wordt verlijmd en genageld op een eerst aangebrachte spaanplaat die vast zit aan de houtenplanken constructievloer. Het duurt wel een week voor 40 m2 is gelegd.

Verouderde eiken tapisvloer visgraat spaanplaat Haren Groningen Holtz Vloeren
Bekijk product >

 

Deze prachtige eiken houten tapis visgraat vloer die ook verouderd is is afgewerkt met witte olie van floorservice. De banan zijn met een visgraat vloer altijd goed te onderscheiden. De vloer is gelegd in Haren aan de Rijksstraatweg Groningen.

Eiken houten tapis vloer verouderd Haren Holtz Vloeren

Bekijk product >

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 

 

Uw vertrouwen is onze trots

Holtz vloeren import BV heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland.