Terug

Wenge Vloeren

Wengé is 1 van de meest gebruikte houtsoorten voor vloerhout. Wengé heeft een zeer bijna zwarte donkerbruine kleur. Het hout is echt heel hard en duurzaam. Wengé is een gemiddeld werkende houtsoort. Een massieve Wengé vloer wordt nagenoeg nooit meer als massief vloerdeel geleverd. Het hout is daar te duur voor. Verkleuring treedt op! Vers gezaagd Wené heeft een licht geelbruine kleur. Als het aan licht wordt blootgesteld verkleurt het al gauw heel donker.  Het hout is zeer goed geschikt voor binnenshuis als ook buitenshuis en heeft vele toepassingen.  Wengé wordt veel gebruikt voor trappen. Ook voor vloeren is het goed bruikbaar. Het Wengé hout groeit in Zaïre. Het hout vervormt weinig tijdens het drogen en het droogt zeer langzaam Wengé hout is zwaar vloeren hout en werkt redelijk weinig, en wordt daarom ook aangeraden voor montage op vloerverwarming. 

Holtzvloeren levert in al vele jaren houten vloeren. Heeft u nog meer vragen, vraag het Holtzvloeren. U kunt ons bellen en mailen, ook kunt u langskomen in de showroom in Haren. 

Klik hier voor ons gehele Assortiment 

 

Holtzvloeren legt, onderhoud en renoveert alle houten vloerdelen en laminaat in Nederland, klik hier voor prijzen en informatie 

 

Wilt u afbeeldingen van houten vloeren en laminaat zien gelegd door Holtzvloeren? klik dan op Sfeer Impressies!