Terug

Vloeren en Appartementen! Welke houten vloeren, parket, multiplanken en laminaat vloeren kunnen worden gelegd in appartementen?

Houten vloeren kunt u in appartementen leggen.
Multiplanken kunt u in appartementen leggen.
Parket kunt u in appartementen leggen.
Laminaat kunt u in appartementen leggen.
Tapis kunt u in appartementen leggen.

Heeft u te maken met geluidseisen dan kunnen houten vloeren zwevend gelegd worden. Er zijn speciale ondervloeren die de geluidsdoorgifte kunnen reduceren zodanig dat wordt voldaan aan de eisen. Dit zelfde geldt ook voor multiplanken, parket en laminaat mits ook zwevend gelegd. Parket en tapis worden verlijmd. Een vloer die verlijmd moet worden geeft contactgeluid problemen. Deze vloeren kunnen alleen maar met een zeer speciale ondervloer worden verlijmd. Deze speciale ondervloer is een stuk duurder dan de andere ondervloeren. Voor iedere geluidseis is een oplossing mits geen zeer extreme eisen worden gesteld door de VVE. Er worden nog wel eens eisen gesteld die zeer extreeem zijn en die de keuze voor harde vloeren ernstig beperken. Vaak zijn deze eisen buiten proporties. Er worden dan eisen gesteld aan gebruik van harde vloeren die het gebruik van harde vloeren nagenoeg uitsluit. Wat men vaak niet in de gaten heeft is dat een zachte vloer als tapijt ook geluid doorgeeft. De eisen die aan harde vloeren worden gesteld zijn vaak hoger dan de eisen die men aan zachte vloeren stelt. Aan zachte vloeren worden vaak geen eisen gesteld terwijl zachte vloeren ook geluid doorgeven. 

Heeft u een appartement met vloerverwarming en een zwevende dekvloer dan is het niet mogelijk iedere houten vloer te plaatsen. De meeste houten vloeren kunnen wel geschikt zijn in termen van geluidsdoorgifte, maar vaak ontstaat dan een probleem met het rendement voor vloerverwarming. Er zijn zeker vloeren die kunnen worden geplaatst in deze combinatie, maar niet zonder meer iedere houten vloer. Vraag Holtz naar meer informatie.

In sommige appartementen is het niet toegestaan "harde" vloeren te plaatsen of wel te plaatsen maar niet verlijmd. Kijkt u altijd goed in de voorschriften van bijvoorbeeld de vereniging van eigenaren (vve) voordat u een vloer gaat kopen voor uw appartement.

Heeft u vragen of wilt meer informatie dan kunt u bijvoorbeeld onder de button "voorwaarden" veel informatie vinden over vloeren gerelateerde onderwerpen zoals bijvoorbeeld vloerverwarming.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met Holtz opnemen.

Klik hier voor ons gehele assortiment