Terug

Visgraat vloeren, nieuwe en echt oude van Holtzvloeren, ook voor Onderhoud, Renovatie, Schuren, Lakken, Olien, Repareren, Was en Renoveren

Visgraat vloeren worden al gelegd sinds de 19e eeuw, ook in Groningen, Friesland en Drenthe. Visgraat werd altijd in de stijlkamers, voorkamers, woonkamers gelegd. Het was ook in de 19e eeuw al een luxe vloer. Voor de Visgraat van toen werd vaak eiken, beuken, essen, noten, en vele tropische hout soorten zoals merbau gebruikt. De Visgraat werd genageld in de houten bestaande vloer of in de bitumen gelegd. Bitumen is een soort teer produkt waarin de visgraat stroken werden gelijmd. Het is metname dit Visgraat parket, het echte oude Visgraat parket, dat Holtz Vloeren al vele jaren gebruikt voor haar speciale vloeren. De kleur en uitstraling zijn zeer bijzonder! Meestal importeren wij deze parket stroken uit Frankrijk. Daar liggen in de grote franse overheids gebouwen, kloosters, en villa's nog steeds grote visgraat vloeren. Deze vloeren halen wij eruit en bewerken de stroken zodanig dat we ze weer kunnen herleggen. Dit is zeer arbeidsintensief, maar zeker de moeite waard. Naast het Visgraat motief zijn er nog meer bekende motieven die met parket stroken worden gemaakt. Bijvoorbeeld de Hongaarse punt, Holland motief, Weense punt, Blokmotief etc. Eind 19e eeuw en Begin 20e eeuw werden de meeste Heren Boerderijen gebouwd in Groningen, Friesland en Drenthe. Een ritje door over het Hoogeland in Groningen en u kunt wel raden wat voor vloeren er liggen in de statige boeren behuizingen. Niet alleen daar liggen de visgraat en andere figuurvloeren. Overal in de iets grotere steden zoals Assen, Groningen, Leeuwarden, Joure, Dokkum, Hoogeveen, Delfzijl, Appingedam, Winsum en Heerenveen, liggen in de grachtenpanden op de beneden verdieping visgraat vloeren. Deze visgraat en andere figuurvloeren liggen er vaak al meer dan 100 jaar en behoeven onderhoud, of er is renovatie nodig. Een visgraat vloer onderhouden of repareren is vakwerk. Het schuren, lakken, olien of afwerken met was is werk voor een specialist.
Holtzvloeren is specialist in repareren, renovatie, onderhoud, schuren, lakken, olien in de was zetten van visgraat- en andere houtenvloeren. Klik hier voor informatie en prijzen van onderhoud (onderhoudscontracten zijn mogelijk), reparatie en renovatie. 

Ook deze motieven worden door Holtz Vloeren geleverd in opdracht.

Mocht u interesse hebben in dergelijke vloeren dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Naast deze vloeren hebben we ook nieuwe Houten Vloeren waar we bijvoorbeeld visgraat vloeren mee maken, of Planken Vloeren. Op onze website kunt u een goede indruk krijgen van de produkten en diensten die wij leveren in oa. Groningen, Friesland en Drenthe.

Klik hier voor ons gehele Assortiment 

Klik hier voor enkele visgraat produkten uit onze zeer grote collectie

Klik hier voor enkele sfeerfoto's van visgraatvloeren en andere motieven.