Terug

Info over Tropische-, Hardhout-, Naaldhout-, Loofhout- Houtsoorten, zoals Europees Eiken op Alfabetische volgorde!

Als u op Hout Informatie klikt komt u op het overzicht van alle Tropische-, Hardhout-, Naaldhout-, Loofhout- Houtsoorten terecht, daar vindt u oa. een beschrijving over Afzelia. Wilt u meer weten over bijv. een boom waar Europees Eiken hout afkomt, die u tegen bent gekomen in het bos, op vakantie of achter het huis, dan moet kunt u op ons hout informatie overzicht over tropische houtsoorten, Hardhoutsoorten, Naaldhoutsoorten en Loofhoutsoorten veel nuttige informatie vinden over een betreffende boom of het hout van die boom.

Een kleine beschrijving van de termen tropisch, hardhout, naaldhout en loofhout volgt hieronder.

  • Tropische houtsoorten komen uit het tropische gebied. De kleur van het hout is vaak donkerder dan hout uit niet tropische gebieden. Tropische houtsoorten zijn zeker niet allemaal hardhoutsoorten. Sommige houtsoorten zijn zo zwaar en hard dat ze zinken. Hardhout heeft vele toepassingen, zoals kozijnhout, vloerhout, beschoeiinghout etc.
  • Hardhout is een aanduiding voor een houtsoort dat een loofhout is. Loofhout heeft een andere opbouw en minder lucht in de structuur. De boom is daarom zwaarder en harder.
  • Loofhout is een aanduiding voor een houtsoort dat een bepaalde celstructuur heeft, waardoor het zich onderscheid van de andere houtsoort Naaldhout. Het loofhout is zwaarder en harder. Verder kan over de bruikbaarheid of duurzaamheid niets in het algemeen gezegd worden. Sommige loofhoutsoorten zijn heel duurzaam, andere niet. Het zelfde geldt bij de naaldhoutsoorten
  • Naaldhout is een aanduiding voor de andere houtsoort waarin bomen worden in gedeeld. Het is vaak lichter en minder hard dan Loofhout.
Kijk op de verschillende houtsoorten voor meer specifieke informatie over bepaalde houtsoorten zoals Europees Eiken