Terug

Toplaag plank

Onder de Toplaag plank, ook wel samengestelde plank of Twinplank, Multiplank, plank met toplaag, lamel plank, lamelparket, of Toplaag plank genoemd, verstaan wij een Houten vloerplank met een massief houten top laag en een onderlaag van vaak vurenmultiplex. De toplaag is verlijmd op de multiplex. Bijna alle multiplex die gebruikt wordt voor de Toplaag planken wordt geproduceerd in Rusland. In Rusland (Sowjetunie) is de hoeveelheid vuren hout bijna onuitputtelijk. Daarnaast groeit er over de hele wereld veel snel groeiend hout dat ook goed bruikbaar is voor de toplaag planken onderkant. Dit is dan ook 1 van de grootste voordelen van de Toplaag plank. Er wordt efficienter omgegaan met het schaarse hardhout dat vaak wordt gebruikt als toplaag van de Toplaag plank. De verlijming van de toplaag met de onderlaag zorgt er voor dat de plank niet veel werkt. Dit is een groot voordeel van de Toplaag plank. De uitstraling van de plank is vergelijkbaar met een volledig massief houten plank. De massieve toplagen worden veelal van Europees Eiken (vaak Frans Eiken) gemaakt, maar ook van tropische hardhoutsoorten. Tropische hardhout soorten staan vaak bekend om hun werking. Met het Toplaag plank systeem wordt het probleem van werking voor een heel groot gedeelte uitgeschakeld. Eiken is een hardhout dat zeer duurzaam is en uitermate geschikt is voor vloerhout.

De Toplaag plank heeft vier grote voordelen:

* Meest hardhoutsoorten Toplaag plank zijn geschikt voor vloerverwarming.
* Weinig werking.
* Ecologisch verantwoord.
* Makkelijk zelf te leggen

Op de bestaande vloer (hout, beton, zandcement dekvloer etc.) wordt de Twinplanken vloer verlijmd of zwevend gelegd. Semi verlijming met elastilon is ook mogelijk. Een verlijmde vloer wordt vastgelijmd aan de bestaande vloer. Een zwevend gelegde vloer ligt los op een tussen (onder-) vloer. Aan de zijkanten worden spanveren of softrubber strips geplaatst. De rand afwerking wordt met een opstaande of een vlakkeplint afgewerkt.

Het grote verschil tussen verlijmde vloer en een zwevend gelegde vloer is het volgende:

* Verlijmde vloer loopt stiller.
* Verlijmde vloer werkt minder (minder krimp en zwel werking).
* verlijmde vloer is duurder.

 

Holtzvloeren heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland en levert alle bij- materialen


Komt u gerust eens kijken in onze ruime Showroom. Naast Toplaag vloeren hebben we ook heel veel massief Houten Vloeren zoals Parket, Tapis en Massieve planken. Daarnaast hebben we ook een groot assortiment laminaat in de Showroom staan. Mocht u nog meer informatie wensen dan kunt u ons altijd een mailtje sturen of even bellen.

Klik hier voor ons assortiment Toplaag planken (Multiplanken)