Terug

Schuren, Uw vloer Schuren?

Wilt u uw Vloer schuren of Laten Schuren. Hieronder vindt u algemene informatie over het schuren van vloeren.
Het schuren van houten vloeren is één van de specialiteiten van Holtzvloeren uit Haren (Gn). Als we spreken over het schuren van vloeren dan hebben we het vaak over 2 manieren van schuren. Schuren met de hand of een woodboy-achtige machine en schuren met de bandmachine (Cobra, Hummel, Floorservice, lägler, Frank etc.)

Met beide soorten machines worden de zelfde schuurkorrel schijven en banden gebruikt. De korrel die gebruikt wordt voor het schuren van houten vloeren loopt van grof tot zeer fijn. Grof 12, 24, 40, 60, 80, tot circa 280. Schuurpapier kan nog veel fijner, maar dat wordt nagenoeg nooit toegepast voor houten vloeren.
Een houten vloer moet over het algemeen worden behandeld met lak of een oliesoort. De vloer wordt vaak met schuurmateriaal schoongeschuurd en opgeruwd tot dat het hout op de juiste wijze open staat. Zoals al geschreven hierboven bestaan er twee manieren van schuren. Schuren met de hand of woodboy wordt gebruikt om een nog niet behandelde vloerdelen schoon te schuren en open te zetten voor de olie of lak.
Iedere olie en lak hebben hun specifieke kenmerken voor wat betreft de laatste schuurbeweging op de houten vloer. Als een vloer gelakt moet worden, dan zal de laatste schuurbeweging vaak fijner zijn dan als die zelfde vloer geolied zou worden. Dit heeft er mee te maken dat de olie vaak in het hout moet trekken en lak moet gewoon zo goed mogelijk hechten aan de toplaag van het houtdeel. Olie heeft een naturele uitstraling, u ziet het hout, en lak heeft een iets meer gladde uitstraling.

Vloeren schuren is vakwerk!
Schuren met de bandschuurmachine is een zwaardere bewerking van het hout. Met zwaar bedoelen we ook letterlijk zwaar. De bandschuurmachine weegt gemakkelijk 50 kilo. De bandschuurmachine maakt contact met de houten vloer met een schuurband. Deze band draait op hoge snelheid rond in een rechte beweging. Deze bandschuurmachine wordt gebruikt om vloeren die zeer strak moeten worden, bijvoorbeeld een tapisvloer visgraat of een traditionele parketvloer, af te schuren. Ook wordt de schuurmachine gebruikt voor het herstellen van een reeds behandelde vloer. De oude olie of laklaag moet eraf geschuurd worden. Hiervoor is behoorlijk veel energie nodig. Er zal toch een milimeter van de toplaag van het hout afgeschuurd moeten worden. Met een harthouten vloer van eikenhout gemaakt, is dit een behoorlijke klus. Na het schuren en verwijderen van de oude laag. Kan verder gegaan worden met de afwerking. Dit kan met de hand of met de woodboy. Uw vloer is weer als nieuw.
Het Schuren met een bandschuurmachine is echt vakwerk. 1 keer een verkeerde beweging kan een diepe verbrande plek op leveren in de houten vloer. Dit is zeer moeilijk te herstellen.

Het schuren met de hand of de woodboy is voor een handig iemand geen probleem.

Voor de kanten bestaan er ook kantschuurmachines. Er bestaan ook schuurmachines die onder een radiator door kunnen schuren. Voor in de kleine hoekjes zijn ook schuurmachines ontwikkelt.

Wilt u uw vloer schuren of wilt u dit laten doen?

U kunt Holtz vragen voor advies en tips en Natuurlijk schuren wij graag voor U!

Vraag naar onze prijzen en voorwaarden! U kunt ons altijd bellen of mailen!
Holtz vloeren heeft zeer veel ervaring met het schuren van vloeren en met ieder onderhoud van houten vloeren.!