Terug

Profielen

Holtzvloeren levert vele soorten profielen voor afwerking van houten-. parket-, en laminaatvloeren!
We hebben vele soorten en maten op voorraad, maar niet allemaal. Bel of mail voor informatie over profielen en de voorraad!

De vloeren die Holtz Vloeren levert hebben vele kleuren en zijn van vele soorten materialen gemaakt. Holtz vloeren probeert uiteraard voor iedere kleur en voor iedere houtsoort bijpassende profielen bij te leveren. Profielen zijn een eindafwerkingsprodukt. De vloeren lopen nooit strak tot aan de muren of kozijnen, behalve een tapisvloer. Een houten vloeren en ook laminaat vloeren werken door het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. Werking betekent uitzetten en krimpen. Rondom in de ruimte bij de muren langs worden over het algemeen plinten geplaatst. Op sommige plaatsen, bijvoorbeeld een overgang van de ene naar de andere ruimte, kan geen plint worden geplaatst. Hier worden profielen geplaatst, bijvoorbeeld een dilatatie profiel.  Heel vaak ook is er een overgang van een houten vloer naar een tegelvloer. Vaak is er dan hoogte verschil. Dit kan mooi afgewerkt worden met een aflopende overgangsprofiel. Indien er een mat in de vloer wordt ingesneden, zal de vloer afgewerkt moeten worden met een profiel. En zo zijn er heel veel toepassingen van afwerkprofielen (plinten en profielen centrale, PPC). De profielen worden gemaakt van verschillende materialen. Heel vaak zijn ze van alluminium of van verschillende soorten hout. De producenten trachten natuurlijk zoveel mogelijk profielen te maken die de kleur hebben van de vloer om zodoende de afwerking zo weinig mogelijk te laten opvallen. Holtz levert vele vloeren en levert daarbij ook bijpassende plinten.

Voor ons gehele assortiment klik hier

Holtzvloeren is gevestigd in Haren. Kom ook gerust eens langs in onze Showroom waar wij heel veel soorten houten vloeren en laminaat hebben opgesteld. Van Parket, tot Tapis, tot Massief Houten Vloeren tot Multiplanken en tot Laminaat