Terug

Plinten voor aan de Muur of op de Vloer

Holtz vloeren levert allerlei soorte plinten voor de afwerking van de vloeren die Holtz door het hele land levert. Een houten parket vloer kan zelden tot nooit zonder plinten worden afgewerkt. Bij de muren langs en om de kozijnen heen zal de legger zwelruimte moeten houden. Een houten vloer werkt! De hout krimpt of zet uit onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. Als de houten vloer tegen bijvoorbeeld de muur wordt aangelegd dan zal de vloer bol gaan staan als de luchtvochtigheid toeneemt. De zwelruimte moet natuurlijk afgewerkt worden. Als men dat niet doet kijkt men tegen de ondervloer aan. Een vlakke plint of een opstaande plint is de meest gebruikte afwerking. De plinten kunnen worden gemaakt van hout, mdf of aluminium. Soms liggen de plinten op de vloer en zijn bevestigd met kleine spijkertjes, soms worden ze aan de muur bevestigd met lijm of slagpluggen.

Klik hier voor ons gehele assortiment

Bij Holtz vloeren kunt u terecht voor nagenoeg alle soorten (mdf, eiken, vlak etc.)plinten, rozetten, matten,  en profielen etc. !

Bel of stuurt ons een mail en wij zullen u proberen te informeren. U kunt uiteraard ook altijd langskomen in onze showroom in Haren (Gn).