Terug

Hoe moet ik mijn Parketvloer Schoonmaken, met cleaner, een polish, Dweil, Mop of water?

Hoe kan ik het beste mijn parketvloer schoonmaken met een cleaner, polish, dweil, mop en/of water? Deze vraag wordt Holtzvloeren dagelijks gesteld. Het antwoord op deze vraag hangt uiteraard af van de vloer die u heeft. Van welke houtsoort is de vloer gemaakt; van eiken, jatoba of beuken? Welke afwerking heeft de vloer; olie, was of lak? In welke staat verkeert de vloer; slecht,  redelijk, goed?
Over het algemeen heeft u bij aanschaf van de vloer of bij overdracht van de vloer aan u bij verhuizing uitleg gekregen over het schoonmaken van de parketvloer met een cleaner, polish, dweil, mop en/of water.
Het probleem is vaak dat u de uitleg bent vergeten na verloop van tijd, of u heeft nooit uitleg gehad. U weet dus niet wat te doen.

Over het algemeen kan een parketvloer schoongemaakt worden met water, behalve een vloer die in de was staat. U mag sowieso nooit agressieve schoonmaakmiddelen en zepen gebruiken die niet zijn voorgeschreven. Sommige vloeren mogen in principe wel met water schoongemaakt worden, maar zijn inmiddels zo slecht onderhouden dat schoonmaken met water niet verstandig is. Een cleaner of polish moet soms aangebracht worden met een dweil, mop met water. Met andere woorden twijfelt u dan moet u informatie inwinnen. Dit kan bij Holtzvloeren. Holtzvloeren heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het leveren, leggen, onderhouden, repareren, renoveren en schoonmaken van parketvloeren.

Een parketvloer schoonmaken moet met beleid. Heeft u vragen over het schoonmaken van uw parketvloer, aarzel niet! Vraag het Holtzvloeren. Wilt u dat wij uw vloer eens goed schoonmaken en opknappen vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan!

Wilt u een indicatie van de prijzen die wij in rekening brengen voor onze werkzaamheden? Klik dan op Onderhoud - Leggen.

Holtzvloeren levert alle lak, olie, was, onderhoud, en aanverwante artikelen. Daarnaast heeft Holtzvloeren een zeer uitgebreid assortiment nieuwe houten parket vloeren, laminaat en pvc vloeren. Klik hier voor het gehele assortiment.

Voor meer tips over Onderhoud en Schoonmaken van een parketvloer klik dan hier.