Terug

Lamelparket

Lamelparket zijn houten planken opgebouwd uit 2 lagen. Te weten, een multiplex onderlaag (8 tot 18 mm dik) met daarop watervast verlijmd een massief houten bovenlaag (4 tot 8 mm). De toplaag kan afgewerkt worden met olie, hardwax of lak en is meerdere keren afschuurbaar afhankelijk van de dikte van de toplaag van de lamel vloerdelen. De dikkere lamelparket van ongeveer 20 mm dik wordt ook wel onder de namen multifloor, multiplank of duoplank verkocht.

De lamelparket vloerdelen zijn onbehandeld of al in de fabriek voorzien van een olie, hardwax of lak afwerklaag. Rondom hebben de lamelparket en de multiplanken veer en groef. De plank ziet er van de bovenkant precies uit als bijvoorbeeld massieve eiken houten vloerdelen.

De lamelplanken zijn gemakkelijk door de “doe het zelver” zwevend te leggen. De onbehandelde vloerdelen dient u eventueel licht te schuren en daarna af te werken met het product naar uw keuze, en klaar is uw houten vloer. De in de fabriek afgewerkte lamelplanken vloerdelen zijn na het leggen direct klaar voor gebruik.

Wij leveren verschillende soorten lamelparket, multivloeren, multiplanken, of lamelstroken, in verschillende breedtes, diktes en afwerkingen.