Terug

Parket Houten Vloer

De meest gebruikte naam voor een houten vloer is nog steeds Parket. Parket is ook een vakterm. Het woord parket wordt in het vak gebruikt voor smalle korte houten vloerstroken. De breedte is maximaal 9 cm breed, de lengte is maximaal 150 cm lang. De dikte is vaak rond de 2 cm. Klanten bellen of mailen of vragen ons in de winkel vaak naar een houten parket vloer. Onze eerste vraag is dan altijd; zoekt u een parket vloer, plankenvloer of laminaat vloer. De laatste 15 jaar worden streeds meer houten planken vloeren verkocht voor in de woonruimtes. Planken zijn gemiddeld circa 185 cm lang en zijn gemiddeld 18 cm breed en 2 cm dik. De meest verkochte houten parket vloer is van eiken hout gemaakt. Parket is dus een houten vloer die over het algmeen van eikenhout is gemaakt en die bestaat uit smalle, korte stroken. Deze stroken worden vaak ook in een figuur, als visgraat of hongaarse punt gelegd.
De plankenvloeren zijn meestal van eiken gemaakt. Wij spreken van massieve planken als de plank geheel van eikenhout is gemaakt. Er bestaat ook een eikenplank met toplaag eiken, de multiplank, duoplank, combiplank, samengestelde plank of lamelparket genoemd. De plank bestaat voor 70% uit multiplex en de toplaag is vaak een 3 mm tot 6 mm toplaag eiken. Andere houtsoorten zijn uiteraard ook leverbaar. Vele tropische houtsoorten zoals jatoba, teak, afzelia, secupiria zijn leverbaar in multiplank vorm.

Vloerverwarming en parket houten vloer?
De meeste multiplank vloeren zijn zeer geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Klik hier voor meer informatie zoals gebruiksvoorschriften en algemene richtlijnen over hout op vloerverwarming

Holtz vloeren levert alle soorten houtenvloeren die maar wenst. Het assortiment is zeer breed. Daarnaast probeert Holtz, ondanks dat het een behoorlijke onderneming is zeer flexibel te blijven. Meedenken met de klant is nummer 1 in de Holtz filosofie. Naast houten parket vloeren, planken, tropische houtsoorten, grenen, tapisvloeren, multiplanken hebben wij ook een groot assortiment met laminaat vloeren.

Klik hier voor openingstijden van onze showroom. Holtz werkt door heel europa!

Klik hier voor ons assortiment