Terug

Onderhoudscontract houten vloeren, parket, tapis afgewerkt met Olie, Was of Lak, vraag Holtzvloeren!Met Holtz-Onderhoud bent u zeker van een duurzaam mooie vloer in uw woonkamer en /of andere gebruiksruimtes-leefruimtes. 

Het spreekt vanzelf dat u uw mooie houten vloer duurzaam op kleur en in een topconditie wilt houden. Dat vergt onderhoud. Zo is een goede beschermlaag nodig tegen slijtage, indringen van vuil en vloeistoffen (koffievlekken), en voor kleurbehoud.

Naast onderhoud van houten vloeren verzorgt Holtz o.a. de volgende werkzaamheden;
-leggen/monteren van houten vloeren en laminaat,
-reparaties na waterschade en andere schade,
-het schuren en de afwerking van verweerde houten vloeren (renovatie),
-uitbreiding van bestaande vloeren (aanhelen) enz.

Holtz vloeren ook voor project houten vloer onderhoud! Project vloer onderhoud heeft een andere prijsopbouw! vraag Holtzvloeren voor meer informatie en een offerte!


Informatie en tarieven zijn hieronder weergegeven.

Onderhoud
Holtz Vloeren kan het onderhoud van houten vloeren  geheel of gedeeltelijk voor u verzorgen, al naar gelang u wenst. Dat kan op contractbasis en op afspraak.
Onze specialisten kunnen alle houten vloeren onderhouden, ongeacht de houtsoort en de afwerking die op de vloer is aangebracht (hardwaxolie-, olie-, was-, of lak, willekeurig welk merk).
In het onderstaand overzicht vindt u een toelichting op de verschillende onderhoudswerkzaamheden waarvoor u Holtz kunt inschakelen. Per soort vloerafwerking, hardwax(olie), lak, was en diverse andere afwerkingen, wordt kort uitgelegd hoe deze te onderhouden en hoe u dit kunt uitbesteden aan Holtz. Ook de tarieven zijn vermeld.
 De volgende onderhoudsmogelijkheden worden besproken;

  • a.        Onderhoud op vloeren met hardwaxolie of olie afwerking
  • b.       Onderhoud op gelakte vloeren
  • c.        Onderhoud op was vloeren
  • d.       Onderhoud op vloeren met diverse afwerkingen
  • e.        Onderhoud laminaat vloeren

a. Onderhoud op vloeren met hardwaxolie of olie afwerking

Indien uw vloer is afgewerkt met hardwaxolie of olie dan is het verstandig om de vloer gemiddeld 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven met een speciale onderhoudsolie. Holtz kan dit voor u doen op contractbasis en op afspraak. Eén keer in de 5 tot 10 jaar heeft uw vloer een intensieve onderhoudsbeurt nodig. Dit kan eveneens op contractbasis worden uitgevoerd en op afspraak. Bij een intensieve onderhoudsbeurt wordt masterolie aangebracht. Het onderhoud van een vloer met hardwaxolie is vergelijkbaar met een vloer met olie afwerking.

Uitleg hardwaxolie, olie, masterolie en onderhoudsolie
Hardwaxolie of olie is een afwerklaag die uw hout beschermt tegen gebruik, vuil en vloeistoffen. Het is een slijtlaag.
De hardwaxolie of olie kan aangebracht zijn in de fabriek of bij u thuis. Deze eerste lagen (bij enkele producten is 1 laag voldoende) worden met de onverdunde hardwaxolie of olie aangebracht. Deze oliën worden ook wel masterolie of genoemd. Het onderhoud gebeurt normaal gesproken met verdunde masterolie. Deze olie noemen wij onderhoudsolie. Een enkele keer wordt de vloer toch met masterolie behandeld. Dit gebeurt als er een intensieve onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. 

Onderhoudservice op contractbasis.

U kunt met Holtz het onderhoudscontract Basis of Compleet afsluiten.

Onderhoudscontract Basis
Door gebruik slijt de afwerking lichtjes. Dit slijten moet bijgewerkt worden met onderhoudsolie. Gemiddeld is het 1 keer per jaar nodig om de vloer met onderhoudsolie te behandelen op de plekken waar hij het meest wordt gebruikt (keuken vaker want de meest belopen plek in huis). Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt onderhoudsolie’
Het kan zijn dat de hardwaxolie of olie afwerking van de vloer door bijzondere omstandigheden of door het te weinig onderhouden met onderhoudsolie zodanig is verweerd dat een onderhoudsbeurt met onderhoudsolie niet voldoende blijkt te zijn. De vloer heeft dan een intensieve onderhoudsbeurt nodig.
Bij deze onderhoudsbeurt wordt de vloer lichtjes opgeruwd en wordt er masterolie aangebracht. Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt masterolie’.
De twee bovengenoemde onderhoudsbeurten te samen vormen het onderhoudsprogramma dat u door Holtz kunt laten uitvoeren.

In het onderhoudscontract Basis bepaalt u mede op advies van onze onderhoudspecialisten wanneer u Holtz een onderhoudsbeurt wilt laten uitvoeren.

We gaan bij dit onderhoudscontract Basis als volgt te werk.
Holtz belt of mailt u één keer per jaar met de vraag of u de vloer door Holtz wilt laten onderhouden. Weet u niet of het wel of niet nodig is en welke onderhoudsbeurt nodig is, dan kunt u Holtz vragen om advies. Uiteraard kunt u ook bellen/mailen om te vragen of wij een onderhoudsbeurt willen uitvoeren.
De bal ligt in dit onderhoudscontract bij u. Het grootste gedeelte van uw onderhoudszorg kunt u gemakkelijk uit handen geven.

Onderhoudscontract Compleet
Als u het onderhoudscontract Compleet neemt dan verzorgt Holtz het gehele onderhoud van uw vloer (op de schoonmaakbeurten na). Holtz maakt dan een onderhoudsplanning voor uw vloer. Is er een onderhoudsbeurt onderhoudsolie of een onderhoudsbeurt masterolie nodig, dan neemt Holtz contact met u op om de beurt te in te plannen.
Natuurlijk is het van belang dat u Holtz op de hoogte brengt van omstandigheden die niet te voorzien waren bij het opmaken van het onderhoudsschema. Zo kan de vloer verkeerd zijn schoongemaakt en dan is het raadzaam dat u dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan Holtz.

Algemene opmerkingen onderhoudscontracten
De beide contracten zijn flexibel. Wil de klant zelf een gedeelte van het onderhoud uitvoeren, dan is dat prima mogelijk binnen beide contracten.
Bij het onderhoudscontract Compleet is vooraf overleg wenselijk over het onderhoud dat u zelf gaat uitvoeren omdat Holtz u in feite het complete onderhoud uit handen neemt en daar ook verantwoording voor draagt.
Er zijn geen contractkosten en abonnementskosten.
Het afgesloten contract is direct opzegbaar zonder opzegkosten, wij bevestigen de opzegging.
Er wordt per onderhoudsbeurt gefactureerd.

Tarieven Onderhoudsbeurt Onderhoudsolie
De vloer heeft lichte gebruikssporen, de basisafwerking is nog grotendeels in orde en wordt behandeld met onderhoudsolie:

25 m2 vloer of minder € 275,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
25 m2 tot 50m2 € 300,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
50 m2 tot 100m2 € 325,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 325,- incl. btw.


Tarieven Onderhoudsbeurt Masterolie
De vloerafwerking is dusdanig afgesleten dat een intensieve onderhoudsbeurt nodig is. De vloer wordt opgeruwd en de masterolie (basisolie) wordt aangebracht.

25 m2 vloer of minder € 350,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
25 m2 tot 50m2 € 375,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
50 m2 tot 100m2 € 400,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 350,- incl. btw.

Korting  
Heeft u een houten vloer bij Holtz vloeren gekocht en een onderhoudscontract Basis of Compleet afgesloten, dan krijgt u op iedere onderhoudsbeurt 10% korting!

NB.De prijzen zijn op basis van uitvoering op werkdagen. Er geldt een toeslag van € 6,50 (incl. 19% BTW per m2) voor uitvoering in het weekend of in de avond/nacht. Prijzen zijn onder voorbehoud van inmeting. Het verplaatsen van de meubels moet in principe door de klant zelf worden geregeld, tenzij anders in overleg.

Bel of mail Holtz voor meer informatie maar u bent ook altijd welkom in onze showroom.

Voordelen onderhoudscontract Basis
- U bent u er zeker van dat het meest noodzakelijke onderhoud niet wordt vergeten. Holtz neemt in ieder geval één keer per jaar contact  met u op om het onderhoud van uw vloer te bespreken.
-Na bezoek van de onderhoudspecialist van Holtz is de vloer weer prima beschermd. Holtz neemt een groot gedeelte van uw onderhoudszorg over.
-Uw vloer wordt professioneel onderhouden.
-Regelmatig onderhoud is op de lange termijn voordelig en u heeft altijd een mooie vloer die goed bestendig is tegen vuil en vloeistoffen

Voordelen onderhoudscontract Compleet
Buiten bovengenoemde voordelen van het onderhoudscontract Basis die het onderhoudscontract compleet ook heeft, heeft het onderhoudscontract Compleet een belangrijk extra voordeel. Met het afsluiten van een onderhoudscontract Compleet haalt u praktisch alle zorgen omtrent onderhoud van uw vloer uit handen.

Wilt u een onderhoudscontract Basis of Compleet afsluiten of informatie hierover ontvangen? Bel of mail Holtz Vloeren! Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom in Haren.


Onderhoudservice op afspraak

Onderhoudsbeurten onderhoudsolie en masterolie op afspraak
Bezitters van houten vloeren die (nog)
geen onderhoudscontract Basis of Compleet hebben afgesloten, kunnen Holtz vloeren inschakelen voor onderhoud op (éénmalig) afspraak. Er zijn twee soorten onderhoudsbeurten: onderhoudsolie op afspraak en masterolie op afspraak.

Door gebruik slijt de afwerking lichtjes. Dit slijten moet bijgewerkt worden met onderhoudsolie. Gemiddeld is het 1 keer per jaar nodig om de vloer met onderhoudsolie te behandelen op de plekken waar hij het meest wordt gebruikt (in de keuken vaker want het is de meest belopen plek in huis). Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt onderhoudsolie op afspraak’
Het kan zijn dat de hardwaxolie of olie afwerking van de vloer door bijzondere omstandigheden of door het te weinig onderhouden met onderhoudsolie zodanig is verweerd dat een onderhoudsbeurt met onderhoudsolie niet voldoende blijkt te zijn. De vloer heeft dan een intensieve onderhoudsbeurt nodig.
Bij deze onderhoudsbeurt wordt de vloer lichtjes opgeruwd en wordt er masterolie aangebracht. Deze onderhoudsbeurt noemen we ‘onderhoudsbeurt masterolie op afspraak’.
De twee bovengenoemde onderhoudsbeurten te samen vormen het onderhoudsprogramma dat u door Holtz kunt laten uitvoeren op afspraak.


Hoe maakt u een afspraak voor een Onderhoudsbeurt onderhoudsolie of masterolie op afspraak:
U kunt een afspraak maken voor onderhoud op de volgende manier:
U neemt contact op met Holtz en maakt een afspraak voor onderhoud-inspectie. Onze onderhoudspecialist kan bij deze inspectie een goede inschatting maken van het gebruik van de vloer en hoeveel onderhoud nodig is.
De onderhoudspecialist zal u adviseren over welke onderhoudsbeurt nodig is.

Tarieven onderhoudsbeurt onderhoudsolie op afspraak
De vloer heeft lichte gebruikssporen, de basisafwerking is nog grotendeels in orde en wordt behandeld met onderhoudsolie:

25 m2 vloer of minder € 275,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
25 m2 tot 50m2 € 300,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
50 m2 tot 100m2 € 325,- incl. BTW per onderhoudsbeurt (inclusief onderhoudsolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 275,- incl. btw.Tarieven onderhoudsbeurt masterolie op afspraak
De vloerafwerking is dusdanig afgesleten dat een intensieve onderhoudsbeurt nodig is. De vloer wordt opgeruwd en de masterolie wordt aangebracht.
25 m2 vloer of minder € 325,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
25 m2 tot 50m2 € 375,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
50 m2 tot 100m2 € 400,- incl. BTW per keer (inclusief masterolie)
Boven het oppervlakte van 100m2 wordt per 50m2 extra een toeslag van € 100,- incl. BTW berekend bovenop de € 350,- incl. btw.
Korting 
Heeft u een houten vloer bij Holtz vloeren gekocht en u laat Holtz een onderhoudsbeurt op afspraak uitvoeren, dan krijgt u op elke onderhoudsbeurt 10% korting!

NB.De prijzen zijn op basis van uitvoering op werkdagen. Er geldt een toeslag van € 6,50 (incl. 19% BTW per m2) voor uitvoering in het weekend of in de avond/nacht. Prijzen zijn onder voorbehoud van inmeting. Het verplaatsen van de meubels moet in principe door de klant zelf worden geregeld, tenzij anders in overleg.

Bel of mail Holtz voor meer informatie, u bent uiteraard ook welkom in onze showroom.

b. Onderhoud lak afwerking

Wij adviseren bij lakvloeren
Lak-onderhoudspolish zelf 2 tot 4 keer per jaar aan te brengen. Dit is door de klant goed zelf te doen, kost weinig moeite en tijd en u heeft er geen machines voor nodig. Wilt u dit toch door Holtz laten doen, dan gelden dezelfde prijzen als voor het aanbrengen van onderhoudsolie op een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie of olie.

c. Onderhoud op was vloeren
Heeft u een vloer met een wasafwerking dan dient regelmatig een onderhoudswas aangebracht te worden.
Was is een bescherming die in vergelijking met lak of hardwaxolie sneller slijt en slechter tegen water kan.
De frequentie waarmee een wasvloer moet worden onderhouden is afhankelijk van het materiaal waarmee de vloer is afgewerkt en het gebruik van de vloer. Gemiddeld moet toch zeker 1 keer per maand een wasvloer in de onderhoudswas gezet worden. De kosten voor het aanbrengen van een nieuwe onderhoudswas zijn vergelijkbaar met die van het aanbrengen van onderhoudsolie op een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie of olie. Vraag Holtz voor informatie over onderhoud op dergelijke vloeren.

d. Onderhoud vloeren met diverse afwerkingen
Afwerkingen zoals impregneer oliën en beitsen worden ook gebruikt op houten vloeren. Voor onderhoudsadvies op vloeren met deze afwerkingen kunt u contact opnemen met Holtz.

e. Onderhoud Laminaatvloer
Laminaat behoeft weliswaar geen onderhoud maar dient wel regelmatig met het juiste schoonmaakmiddel en op de juiste wijze te worden schoongemaakt. Kijk op onze website onder het kopje ‘voorwaarden’ voor meer informatie over schoonmaakmiddelen en tips.

Leggen/Reparatie/Aanheling/ Renovatie(schuren en oliën, lakken of in de was of een andere afwerking zetten)

U kunt Holtz Vloeren ook inschakelen voor het leggen van uw vloer, voor renovatie, reparatie of bij de uitbreiding (aanhelen) van uw houten vloer.

Tip; Overlegt met de legger voor aanvang van het leggen van de vloer over hoe de klus uitgevoerd moet worden! Let op afwerking, legrichting etc. Blijf bereikbaar voor en tijdens legklus voor Holtz en de legger!

 

Prijsindicatie: leggen van vloerdelen

Genoemde prijzen zijn per vierkante meter tenzij anders aangegeven.
1)            Zwevend leggen Holtz  Riddervloeren                                                                  vanaf € 15,50 excl.btw

2)            Zwevend leggen van nog te behandelen vloerdelen                                            vanaf € 22,00 excl.btw

3)            Direct te verlijmen vloerdelen op tegel/cementdekvloer                                    vanaf € 25,00 excl.btw

4)            Direct te verlijmen Holtz Riddervloeren op tegel/cem.dekvl.                             vanaf € 18,50 excl.btw

5)            Leggen op Elastilon nog te behandelen vloerdelen                                             vanaf € 24,00 excl.btw

6)            Leggen op Elastilon Holtz Riddervloeren                                                            vanaf € 17,50 excl.btw

7)            Direct te verlijmen vloerdelen op broodjes                                                         vanaf € 27,50 excl.btw

8)            Behandelde Holtz Riddervloeren op broodjes                                                      vanaf € 21,00 excl.btw

9)            Laminaat + plakplint                                                                                          vanaf € 12,50 excl.btw

10)          Laminaat + hoge of luxe plint                                                                            vanaf € 15,50 excl.btw

11)          Beitsen vloeren                                                                                                     € 5,00 /m² extra excl.btw

12)          stroken visgraat *                                                                                                 vanaf € 32,00 excl.btw

13)          stroken recht gelegd *                                                                                          vanaf € 27,00 excl.btw

14)          stroken in visgraatverband met band en/of bies *                                             vanaf € 35,00 excl.btw

15)          Tapisvloer in visgraatverband, incl. ondervloer                                                 vanaf € 40,00 excl.btw

16)          Tapisvloer in visgraatverband met band en/of bies, incl. ondervloer               vanaf € 43,00 excl.btw

17)          verlijmen op broodjes; afgewerkte NOTARIS visgraat                                      vanaf € 32,00 excl.btw

18)          Bourgogne tapis, incl. ondervloer                                                                        vanaf € 37,00 excl.btw

*              broodjes/mozaik onder stoken is meerprijs                                                       vanaf €   6,00 excl.btw

*              stroken spatelen en schuurwalsen is meerprijs                                                   vanaf €   7,00 excl.btw

*              Meerprijs voor woningen met geprofileerde kozijnen, radiator pootjes,           à 39,50 p/u excl.btw

                opstapjes, trapjes, keukenplint, en andere bijzondere legwerkzaamheden

                of afvoer van materialen.

*              Meerprijs doorleggen meerdere ruimtes                                                              vanaf €   2,50  excl.btw

*              Meer;rijs vloeren onder  20m2, voorrijkosten                                                      vanaf €145,00 excl.btw        
Bestaat de te beleggen ruimte uit meer dan 1 verschillende ruimtes dan geldt een meerprijs vanaf € 45,00  excl.btw per ruimte


Zetten van Vlakke plinten is inbegrepen in bovenstaande prijzen, evenals stoppen, schuren, waxoliën of lakken van de nog te behandelen vloeren. Plaatsen van Opstaande plint kost vanaf € 4,50
excl.btw p/m1 extra.

Mocht de vloer tegen de afspraak in niet leeg, vlak, stabiel en droog zijn en er vinden geen andere werkzaamheden plaats, en de werkzaamheden kunnen om wat voor reden dan ook niet uitgevoerd worden, dan zullen we genoodzaakt zijn hiervoor extra kosten (€ 250,00 excl.btw per geplande dag) door te berekenen. Geef uitstel van de legdatum in ieder geval twee weken vtv aan ons door. De Legger zal binnen zagen, hierbij is het niet mogelijk geen stof te laten vrijkomen. Wel zal uiteraard voorkomen worden dat er teveel stof vrijkomt!


Reparatiekosten
van een vloer die is uitgezet of gekrompen vanwege een relatieve luchtvochtigheid boven 65% of onder 50% bedragen vanaf € 125,00 excl.btw. Moeten er planken worden vervangen worden dan komen er extra kosten bij.  Reparaties die vallen onder de garantie zijn kostenloos, bijvoorbeeld 1e keer vrij-zagen.


Inmeting
De gegevens van de offerte worden aangepast aan de bevindingen bij de (eventuele) inmeting. Materiaalkosten en legkosten kunnen wijzigen na aanleiding van de inmeting. De offerte die gemaakt is voordat er ingemeten is, is daarom altijd indicatief. Inmeting wordt in overleg met de klant wel of niet gedaan. Indien de klant de gegevens voor de order doorgeeft is hij verantwoordelijk, indien er een inmeting wordt gedaan is Holtz verantwoordelijk (zie aanvulling leveringsvoorwaarden…, waarin uitzonderingssituaties worden genoemd). Indien vanaf de plattegrond van de klant wordt ingemeten gaan wij er vanuit dat de plattegrond klopt. Is Holtz verantwoordelijk, dan zal zij er alles aan doen om zsm de fout recht te zetten. In alle redelijkheid zal gezocht worden naar een passende oplossing.


Als u de vloer wilt laten monteren door  Holtzvloeren, verzoeken wij u vriendelijk een parkeerplaats binnen een straal van 25 meter vrij te houden (dit geldt zeker voor de randstad en steden). Indien nodig vragen wij u om een parkeervergunning te regelen. De kosten worden door de klant betaald.

Hiergenoemde prijzen zijn richtprijzen exclusief BTW, exclusief aanpassingen en excl. evt verblijf-  reiskosten en parkeerkosten. Mocht u een parkeervergunning kunnen regelen dan verzoeken wij u contact met


Bel of mail Holtz voor meer informatie of bezoek onze showroom.

Aktie: U krijgt 10% korting als u een Onderhoudscontract afsluit bij aankoop van een Houten vloer bij Holtz Vloeren.