Terug

Onderhoud Houten Parket Vloeren

Uw Houten Vloer of uw Houten Parket vloer heeft nagenoeg altijd onderhoud nodig. Holtz Vloeren verkoopt heel veel nieuwe vloeren. Deze nieuwe vloeren worden in de woonhuizen gelegd. Houten Parket Vloeren zijn gebruiksprodukten. Het is geen kast in de hoek. De Houten Parket Vloeren worden intensief gebruikt. Het heen en weer lopen en schuivelen over de vloer levert wrijvingsweerstand op! Het verplaatsen van de stoel levert op een heel klein oppervlak heel veel wrijvingsweerstand op! Zand op de vloer, naar binnen gelopen vanuit de tuin of vanaf de straat werkt als schuurpapier op de vloer! U maakt de vloer schoon met water en schoonmaakmiddel, ook dit kan een aanslag zijn op de vloer bij verkeerd gebruik! Met andere woorden Uw Houden Parket Vloer heeft onderhoud nodig!
De meeste mensen denken bij Houten Parket Vloeren direct aan lakafwerking. Dit was tot ca. 15 jaar geleden ook de meest gebruikt afwerking voor Houten Parket Vloeren. Dat laatste jaren wordt heel vaak voor hardwaxolie gekozen. Hardwaxolie is een olie soort die voor een gedeelte in het hout trekt en voor een gedeelte bovenop het hout ligt. Een normale olie trekt in het hout en laat weinig olie achter bovenop het hout. De hardwaxolie hard uit en vorm zodoende een vuil en water dichte afwerking. Het voordeel van de hardwaxolie is dat de naturele uitstraling van olie blijft behouden en dat een krasje heel makkelijk is weg te kleuren. Daarnaast is heel belangrijk om te vermelden over hardwaxolie de mogelijkheid om er pigment in de stoppen. Hierdoor zijn houten parket vloeren vrij eenvoudig te kleuren. Kleuren van licht bruin tot donker bruin, tot kersenkleur, tot wit, zijn allemaal mogelijk. Op de ene houtsoort is makkelijker een kleur aan te brengen dan op de andere houtsoort. Eiken Hout is heel goed te kleuren en wordt daarom ook heel veel gebruikt voor vloerdelen. Lak heeft voordelen en nadelen. De voordelen zijn dat de vloer eenvoudig is schoon te houden, de houten parket vloeren zijn nog beter tegen water bestendig dan geoliede vloerplanken, de afwerking is relatief onderhoudsvrij. De nadelen zijn dat de lakafwerking kras gevoelig is. Deze krassen zijn niet weg te werken, of bij te kleuren. De vloer zal dus in de loop van tijd steeds beschadigder aandoen. Lak is moeilijk een kleur te geven. Lak heeft een iets minder naturelle uitstraling dan olie, ook al vind natuurlijk niet iedereen dat een probleem.

Onderhoud lakvloer;
1 keer in het jaar moet de vloer gepolished worden. Dit is een beschermlaagje voor de lak. Hierdoor zal de daadwerkelijke laglaag veel langer mooi blijven.
Als de lak te veel verweerd is zal de vloer in het geheel geschuurd moeten worden en op nieuw gelakt moeten worden. Dit is een intensieve behandeling, maar wel goed uit te voeren.

Onderhoud Geoliede vloer met hardwaxolie;
1 tot 2 keer in het jaar zullen de gebruikte delen van de vloer licht met onderhoudsolie aangevuld moeten worden. Plekken waar u niet komt hoeft u veel minder vaak te behandelen met onderhoudsolie.

 

Wij helpen u graag met advies voor uw houten planken vloer of houten parket vloer!

Klik hier voor het volledige Assortiment

Holtz Vloeren levert naast bovengenoemde vloeren nog oa. de volgende produkten en diensten

en nog veel meer produkten levert Holtz Vloeren. U bent van harte welkom in de showroom in Haren waar u een zeer groot assortiment houten vloeren en laminaat vloeren kunt bekijken en verkrijgen!

Voor informatie over onderhoud van u vloer in een van de onderstaande plaatsen klikt u op de links: