Terug

Multiplank / Duoplank / Toplaagplank / Lamelparket

Holtz Garantie

kies hieronder voor ons assortiment behandelde of onbehandelde vloeren


Klik hier voor Behandelde multiplank vloerenBehandeld Multiplank


Klik hier voor Onbehandelde multiplank vloeren

Onbehandeld multiplank

   
   

Behandelde vloerdelen worden kant en klaar geleverd. De vloer hoeft alleen nog maar gelegd te worden, u kunt er na het leggen direct overheen lopen. De kleur afwerking zit al op de planken.

Vloerdelen zijn geschuurd, gestopt en gekleurd, en eventueel getrommeld, gerookt en of geborsteld. De legtijd is korter bij onbehandelde vloeren. U kunt na het leggen direct op de vloer.

Hoelang gaan multiplank vloeren mee?

Onbehandelde vloerdelen moeten bij de klant in de ruimte nog gestopt, geschuurd en gekleurd worden. De kleur afwerking zit nog niet op de planken. Dit moet terplaatse gedaan worden.

U moet na het afwerken (oliën) van de vloer vaak ca. 24 uur wachten voordat u op de vloer kunt. Het leggen van de vloer duurt ongeveer 1 keer zo lang als een behandelde vloer.


Hoelang gaan multiplank vloeren mee?

Let op; de prijzen die op de site vermeld zijn kunnen ondertussen gewijzigd zijn. Wij proberen natuurlijk direct prijswijzigingen te wijzigen op de website. Wilt u zeker weten of genoemde prijzen correct zijn, stuurt u ons dan een mailtje of u kunt ons ook altijd bellen.

 Handige Aankooptips

Onder de multiplank, ook wel genoemd duoplank, samengestelde plank, plank met toplaag, lamelplank, lamelparket of combiplank genoemd, verstaan wij een vloerplank met een massief houten top laag en een onderlaag van vaak multiplex. De toplaag is verlijmd op de multiplex. Deze verlijming zorgt er voor dat de plank niet veel werkt. Dit is het grootste voordeel van de multiplank. De uitstraling van de plank is vergelijkbaar met een volledig massiefhouten vloerplank. De massieve toplagen worden veelal van europees eiken gemaakt. Dit is een hardhout die zeer duurzaam is en uitermate geschikt is voor vloerhout

De multiplank heeft vier grote voordelen:

* Geschikt voor vloerverwarming.
* Weinig werking.
* Ecologisch verantwoord.
* Makkelijk zelf te leggen

Onderstaande keuzes betreffen allebei multiplanken.

Holtz levert alle bij-producten, van plinten tot ondervloeren tot lijmen etc.

Op de bestaande vloer (hout, beton, zandcement dekvloer etc.) wordt de multiplank vloer verlijmd of zwevend gelegd. Semi verlijming met elastilon is ook mogelijk. Een verlijmde vloer wordt vastgelijmd aan de bestaande vloer. Een zwevend gelegde vloer ligt los op een tussen (onder-) vloer.

Het grote verschil tussen verlijmde vloer en een zwevend gelegde vloer is het volgende:

* Verlijmde vloer loopt stiller.
* Verlijmde vloer werkt minder (minder krimp en zwel werking).
* verlijmde vloer is duurder.

Holtzvloeren heeft een leg- en leveringsservice door heel Nederland

Meer informatie over onze Multiplank

Veel mensen vragen zich af wat een multiplank is. De overige benaming worden ook wel gebruikt voor de multiplank. Het wordt wel genoemd de combiplank, duoplank, toplaagplank, lamelplank of samengestelde plank. Er wordt gesproken van een plank. Met een plank bedoelen we dat de houten vloer een bepaald uiterlijk heeft. Onder plank wordt verstaan een vloerdeel dat gemiddeld 1.80 lang is en varieert in breedte. De variatie in breedte loopt van 10 cm. tot 60 cm. breed. De dikte van de planken is in Nederland vaak 20 mm. In andere landen zoals Duitsland en vele andere Europese landen is de dikte van de plank vaak 15 mm. De bandbreedte van de dikte loopt van 10 mm. tot 24 mm. De planken zijn over het algemeen voorzien van veer en groef. Ook wel mes en groef genoemd. De veer en groef zijn hulpmiddelen om de vloerdelen (planken) beter bij elkaar te houden als de vloer gelegd is. Aan de ene kant van de plank zit een strookje van ongeveer 5 mm dik dat uitsteekt. Aan de andere kant van die zelfde plank zit een groef van ongeveer 5,5 mm. Als de vloer gelegd wordt schuift de ene plank in de ander enzovoort. De plank kan zodoende niet omhoog ten opzichte van de plank waarmee hij verbonden is. Dezelfde verbindingen zitten ook aan de uiteinden van de planken. De multiplank heeft een onderlaag en een toplaag. De toplaag is de zicht- en gebruik kant. Als de vloer gelegd is zie je alleen dit hout. De toplaag kan gemaakt zijn van multiplank eiken, multiplank grenen, multiplank jatoba, multiplank essen, multiplank scuperia, multiplank teak, multiplank hevea etc. De meeste gebruikte houtsoort voor de multiplank is eiken. De onderlaag is van triplex, multiplex, etc. Het materiaal is stevig en werkt niet. Bij sommige soorten multiplanken bestaat de onderlaag uit meerdere laagjes kris kras verlijmde triplex. Er zijn vele fabrikanten en ieder doet het op zijn eigen manier. De bedoeling van deze opbouw van de plank is dat de plank in de breedte nauwelijks werkt. Dit werkt daadwerkelijk en is tegelijkertijd 1 van de grootste voordelen van de multiplank ten opzichte van de massieve plank. De meeste multiplanken zijn daarom ook geschikt voor op vloerverwarming.

Klik hier voor algemene info Vloeren Leggen en Afwerken

Voor meer informatie over houten vloeren in een nieuwbouwwonig, parket en nieuwbouwprojecten klikt u op een van de onderstaande links: