Terug

Leggen

Wilt u een vloer leggen? Is het een houten vloer of een laminaat vloer? Bent u een ervaren legger of juist een beginner. De legtechnieken en trucs zijn altijd aan verandering onderhevig. In het verleden werden vloeren vaak op dezelfde wijze gelegd als heden ten dage. Maar; de produkten die gebruikt worden zijn verandert. Dit omdat de vloeren zijn verandert en de bijprodukten ook. Heel vaak is deze vooruitgang positief. De produkten worden niet minder van kwaliteit maar beter. De olien die voorheen werden gebruikt waren schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. De tegenwoordig gebruikte produkten zijn onschadelijk voor mens en dier. Het zelfde geldt voor de lijmen, kitten en andere matirialen die gebruikt worden. De kurk blokjes zijn vervangen door de veel beter werkende spanveren. De massieve houten vloeren plank is grotendeels vervangen door de multiplank etc.

Bij het leggen van een vloer gelden een aantal basis uitgangspunten:

 • De bestaande vloer moet strak en stevig zijn
 • De vochtigheid van de bestaande vloer moet in orde zijn
 • Tijdens het leggen moet het pand wind en water dicht zijn
 • De vloer is 1 van de laatste werkzaamheden van een verbouwing. Het is een interieurinrichtings project
 • De breedte van een ruimte moet niet breder zijn dan 5 à 6 meter bij massieve planken
 • Niet alle houten vloeren kunnen op vloerverwarming
 • Let op de zwelruimte tussen muur en vloer
 • Let op bij verlijming dat u de juiste instructies krijgt. De betonvloer moet bijv. niet verzand zijn!
 • De houten vloer moet het juiste houtvochtigheids percentage hebben alvorens de vloer te leggen.

  Wilt u nog meer weten over het leggen van vloeren, kijkt u dan op onze website onder het kopje Voorwaarden. Op deze pagina staan meerdere tips en leginstructies


  Holtzvloeren kan u helpen met het leggen, maar kan ook de vloer voor u leggen. Op onze website krijgt u een goed idee van de produkten die wij leveren. Ons assortiment bestaat uit multiplanken, lamelparket, parket, visgraatparket, houten vloeren, laminaat etc. Kom ook gerust eens langs in onze showroom. Holtzvloeren is een houtenvloeren en laminaat specialist die op nagenoeg iedere vraag een antwoord heeft. Laat u overtuigen en kom langs! 
Holtzvloeren legt onder andere vloeren in de volgende regio's