Terug

Laminaat op Vloerverwarming, kan dat?

Laminaat kan heel goed op vloerverwarming!

Waarom laminaat op vloerverwarming
De nieuwbouw woningen die de laatste jaren worden opgeleverd, worden heel vaak opgeleverd met vloerverwarming in de betonvloer. Vloerverwarming is een verwarming die efficient omgaat met haar brandstof/energie. Efficienter in ieder geval dan de traditionele verwarmingssystemen. Het comfort dat het gebruik van vloerverwarming met zich brengt is 1 van de belangrijkste reden voor plaatsing van een vloerverwarmingssysteem in plaats van bijvoorbeeld verwarmingsradiatoren naast dus het verbruik. De warmte komt van onderen en wordt dus direkt afgegeven op de plek waar u zich bevind. De voeten voelen als eerste de warmte. Dit is opzich al heel comfortabel. De vraag is natuurlijk of een vloerverwarmingsssysteem schadelijk is voor de vloer die op de betonvloer ligt.

Technisch mogelijk
Laminaat wordt bijvoorbeeld heel vaak gelegd op een vloer met vloerverwarming.
Laminaat is gedeeltelijk een natuurprodukt en is gedeeltelijk van kunststof gemaakt. Laminaat is gevoelig voor het toe en afnemen van de luchtvochtigheid. Vloerverwarming is een direkte warmtebron die heel dicht onder de laminaatvloer ligt. De vloeverwarmingsbuizen liggen vaak 5 tot 10 cm onder het betonvloeroppervlakte. De laminaat vloer wordt dus heel direkt bloodgesteld aan de warmte die de vloerverwarming afgeeft. Het is heel goed mogelijk om laminaat op vloer verwarming te leggen, mits op een aantal zaken goed wordt gelet.

Het gebruik
Het gebruik van en de installatie van het vloerverwarmingssyteem moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Kort gezegd; de vloerverwarming mag niet te heet worden. De variatie in kamer temperatuur moet zo laag mogelijk gehouden worden. Als hier en op nog een aantal zaken goed wordt gelet, dan is het gebruik van een laminaat vloer op vloerverwarming heel goed mogelijk.

Iedere kwaliteit laminaatsoort kan op vloerverwarming, vraag voor de zekerheid altijd uw leverancier of het voor het laminaat dat hij verkoopt ook het geval is.

Klik hier voor het Opstook- en Gebruikprotocol voor laminaat op vloerverwarming

 

 

Naast houten vloeren voor op een bestaande vloer met vloerverwarming heeft Holtz Vloeren onder andere de volgende produkten in het assortimen;

Komt u gerust een keer langs in onze Showroom in Haren, aan de A 28 tussen Groningen en Assen. Op het industrieterrein Felland staan onze panden. U kunt er gratis en makkelijk parkeren. Onze medewerkers zullen u uitgebreid te woord staan om u bijvoorbeeld op de hoogte te brengen over houten vloeren op vloerverwarming!