Terug

Laminaat Schoonmaken; Welke middelen moet u gebruiken!

Laminaat Schoonmaken moet met de juiste middelen en op de juiste manier worden uitgevoerd. Dit om allerlei vervelende situaties en schade te voorkomen.
De belangrijkste tip is nooit te veel water gebruiken bij het schoonmaken van laminaat. Daarnaast moet u het schoonmaakmiddel dat u gebruikt zorgvuldig uitkiezen. Niet ieder schoonmaakmiddel dat als schoonmaakmiddel wordt verkocht is goed voor uw laminaat.

Voor het schoonmaken van laminaat kunt u lauw water of gewoon koud water gebruiken. Hierin kunt u een schoonmaakmiddel doen. Dat hoeft niet. Met een goed schoonmaakmiddel wordt uw laminaat wel beter schoon. Wring de dweil uit zodat het meeste water uit de dweil is. U kunt nu dweilen.
Hoe weet u of u een goed schoonmaak middel heeft! Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die voor het schoonmaken van laminaat zijn gebruikt. Groene zeep is geen goed schoonmaakmiddel. Probeer het middel als u het heeft gekocht uit in een hoe waar eventuele schade geen kwaad kan. Probeer het een paar keer in verloop van een paar weken. Kijk goed naar wat het verschil is van de laminaat die u gewoon met water schoonmaakt en het laminaat dat u schoonmaakt met water met een schoonmaakmiddel er in. Het kan gebeuren dat het schoonmaakmiddel een vettig laagje achterlaat. Uw laminaat wordt dof. Het kan ook zijn dat er echt schade aan de toplaag ontstaat van het laminaat. U heeft dan een te agressieve laminaat reiniger.

Helaas komen veel klachten over laminaat voort uit het gebruiken van verkeerde laminaatreinigers.

Holtzvloeren verkoopt een goed geteste laminaatreiniger die een aangename geur verspreid. De vloer droogt streeploos op nadat u hem heeft gedweild.  De laminaatreiniger is altijd bij ons te bestellen. Bel of mail ons. De laminaatreiniger kost 9,95 exbtw en ex transportkosten.

Tip; zet altijd viltschijfje onder tafel-, stoel-, en bankpoten.

Een Laminaat schoonmaken moet met beleid. Heeft u vragen over het schoonmaken van uw laminaatvloer, aarzel niet! Vraag het Holtzvloeren. Wilt u dat wij uw vloer eens goed schoonmaken en opknappen vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan voor uw vloer in Groningen!

Wilt u een indicatie van de prijzen die wij in rekening brengen voor onze werkzaamheden? Klik dan op Onderhoud - Leggen.

Holtzvloeren levert alle lak, olie, was, onderhoud, en aanverwante artikelen. Daarnaast heeft Holtzvloeren een zeer uitgebreid assortiment nieuwe houten parket vloeren, laminaat en pvc vloeren. Klik hier voor het gehele assortiment.

Voor meer tips over Onderhoud en Schoonmaken van een parketvloer klik dan hier.