Terug

Kan Hout of Laminaat in de keuken gelegd worden zonder problemen?

U gaat verhuizen of verbouwen en wilt de vloer die u in de woonkamer gaat leggen ook graag doorleggen in de keuken. Kan dit is de veel gehoorde vraag, en terecht. In de keuken wordt veel met water en andere vloeistoffen gewerkt. Er wordt gespetterd en geknoeid. Kan dit kwaad voor de vloer? En zo nee, hoe onderhoud ik mijn vloer dan?
U kunt prima uw vloer doorleggen in de keuken, mits uw vloer is afgewerkt met een hardwaxolie-achtige afwerking of met lak. U zult wel vaker de keuken vloer moeten onderhouden dan in de kamer. Dit komt omdat de vloer tussen het aanrecht en het fornuis het meest belopen stukje vloer in de keuken is. Bij een geoliede vloer moet een klein beetje opgepast worden met vet. Vet en olie trekt elkaar aan. Echter, de praktijk wijst uit dat daar zeer weinig problemen door ontstaan. 

Een gelakte vloer geeft ook weinig problemen, mits u de lak maar regelmatig beschermd met een lakpolish.

Een laminaat vloer kan ook prima in de keuken. U hoeft niet bang te zijn voor vlekken. Maak laminaat wel met het juiste schoonmaakmiddel schoon. Vraag Holtz!

Te veel water is voor bijna iedere vloer niet goed. Echter, te veel water ontstaat eigenlijk alleen als u een emmer water over de vloer gooit en dit niet direct opdweilt. Ook gaat er soms een afwasmachine kapot en komt al het water op de vloer, dan kan er blijvende schade ontstaan. Tip; probeer zo snel als mogelijk al het water op te dweilen en verwarm de vloer met een kachel indien mogelijk. Het kan zijn dat er geen schade ontstaat. Hout kan beter tegen water dan Laminaat.

Heeft u nog meer vragen, vraag het Holtzvloeren. U kunt ons bellen en mailen, ook kunt u langskomen in de showroom in Haren. 

Klik hier voor ons gehele Assortiment 

 

Holtzvloeren legt, onderhoud en renoveert alle houten vloeren en laminaat, klik hier voor prijzen en informatie 

 

Wilt u afbeeldingen van houten vloeren en laminaat zien gelegd door Holtzvloeren? klik dan op Sfeer Impressies!