Terug

Jatoba Vloeren

Jatoba is 1 van de meest bekende tropische hardhoutsoorten die gebruikt wordt voor vloerhout. De Jatoba heeft een zeer kenmerkende donkerrode kleur. Het hout is echt heel hard en is duurzaam. Jatoba is een onrustige houtsoort. Vooral de massieve delen werken behoorlijk veel. Ook staat de Jatoba bekend om zijn verkleuring door de zon. Verkleuring treedt op! Het hout is zeer goed geschikt voor binnenshuis als ook buitenshuis en heeft vele toepassingen.  Jatoba wordt veel gebruikt voor onderandere trappen en kozijnen. Ook voor vloeren is het goed bruikbaar. Het werkt wel middelmatig, daar moet dus rekening meegehouden worden. Het Jatoba groeit in Midden- en Zuid-Amerika. Jatoba hout is zeer zwaar vloeren hout en werkt redelijk veel, en wordt daarom ook niet aangeraden voor montage op vloerverwarming. 

Holtzvloeren levert in al vele jaren houten vloeren. Heeft u nog meer vragen, vraag het Holtzvloeren. U kunt ons bellen en mailen, ook kunt u langskomen in de showroom in Haren. 

Klik hier voor ons gehele Assortiment 

 

Holtzvloeren legt, onderhoud en renoveert alle houten vloerdelen en laminaat in Nederland, klik hier voor prijzen en informatie 

 

Wilt u afbeeldingen van houten vloeren en laminaat zien gelegd door Holtzvloeren? klik dan op Sfeer Impressies!